Haber – Basın – Şiddet içermeyen spor için: Güvenli Spor Merkezi’nin geliştirilmesine yönelik zaman çizelgesi hazır

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
31.08.2023

Sporda şiddetin önlenmesi, müdahalesi ve işlenmesi

Kaynak:
Henning Schacht

Sekiz aylık yoğun mesleki değişimin ardından siyaset, organize spor, bilim ve sivil toplumdan oluşan geniş bir ittifak bugün Berlin’de bir araya geldi Güvenli Spor Merkezinin geliştirilmesine yönelik yol haritası kabul. Böylece ikinci önemli dönüm noktasına ulaşıldı.

basın bülteni 07/11/2023Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bağımsız iletişim noktası Safe Sport’u açtı

Federal İçişleri Bakanı Faeser Güvenli Spor iletişim noktasının açılışında

Sporda cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddet mağdurlarına isimsiz ve bağımsız yardım / yardım hattı 0800 11 222 00 da başlıyor

basın açıklamasına: Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser bağımsız iletişim noktası Safe Sport’u açtı …

İletişim noktası Güvenli Spor cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalanlar için 11 Temmuz 2023’te açıldı. İrtibat noktası için yardım hattı halihazırda hizmettedir. 0800 11 222 00 ulaşılabilir.

İnsanların sporda maruz kaldığı cinselleştirilmiş, psikolojik veya fiziksel şiddet göz önüne alındığında, temas noktasının ötesine geçen daha fazla önlem alınması gerekmektedir. Güvenli Spor Merkezi ile daha önceki yardım tekliflerinin ötesine geçen ve özellikle sporla ilgilenen bağımsız bir organizasyon oluşturulacak. Sporda şiddetin önlenmesi, müdahalesi ve işlenmesi fırsatlar. Güvenli Spor Merkezi, etkilenenlere yardım etmeyi ve ilgili herkesle birlikte güvenli ve şiddet içermeyen sporu mümkün kılmayı amaçlamaktadır.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser: “Şaşırtıcı derecede çok sayıda sporcu için sınırları aşmak ve şiddete maruz kalmak bir gerçek. Bazıları bunu söylemeye cesaret etti, ancak birçoğu da kendilerini çok güçsüz hissediyor. Özellikle cinselleştirilmiş şiddet, etkilenenlerin hayatlarında derin yaralar bırakıyor.

Sporun her bakımdan şiddet içermemesini sağlamak istiyoruz. Bu nedenle Güvenli Spor Merkezi’ni oluşturuyoruz: Etkilenenlerin istedikleri zaman, hatta anonim olarak, güvenli ve korkmadan iletişim kurabilecekleri bağımsız iletişim noktasını zaten açtık. Şimdi Güvenli Spor Merkezi’nin kurulmasıyla bir adım daha ileri gidiyoruz. Önleme, müdahale ve yeniden değerlendirme yoluyla sporda şiddete etkili bir şekilde karşı koymak istiyoruz. Bir aydınlanma, düşünme ve eylem kültürüne ihtiyacımız var.”

Güvenli ve şiddet içermeyen spora yönelik planlanan tesis, koalisyon anlaşmasının bir projesidir. Federal İçişleri ve Ev Bakanlığı (Haber) Aralık 2022’den itibaren bu konuda geniş bir diyalog başlattı 90’dan fazla oyuncu.

İndirmekGüvenli Spor Merkezi Yol Haritası

Güvenli Spor Merkezi oluşturmaya yönelik paydaş sürecinin sonuç belgesi (erişilebilir sürüm yapım aşamasındadır)

PDF İndir
2MB, dosya engelsiz değil

İlgili kişiler arasında sporda şiddetten etkilenenler, Alman Federal Meclisi üyeleri, federal eyaletlerin temsilcileri, merkezi belediye birlikleri, Athletes German eV, Alman Olimpik Spor Konfederasyonu (DOSB), Alman Spor Gençliği (dsj), üst düzey spor dernekleri, eyalet spor federasyonları ve spor bağlamından diğer paydaşlar (örn. Alman Engelliler Spor Birliği), Çocukların Cinsel İstismarına İlişkin Bağımsız Komisyon Üyesi (UBSKM), Çocuk Hakları Konseyi UBSKM’deki mağdurlar, çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadeleye yönelik Bağımsız Komisyon, Köln Alman Spor Üniversitesi, Alman spor antrenörleri profesyonel birliği (BVTDS) ve ayrıca danışma merkezleri ve destek tesisleri.

Geliştirilen yol haritası, Güvenli Spor Merkezi’nin hayata geçirilmesinin temelini oluşturuyor. Hakkında bilgi içerir görev portföyü Merkezin müdahale, önleme ve yeniden değerlendirme alanlarındaki değerlendirmesi, bir maliyet tahmini, yasal şekle ilişkin bir öneri ve merkezin geliştirilmesi ve işletilmesi için adım adım bir model içermektedir.