Haber – Basın – Yeni Nitelikli Göç Yasasının ikinci aşaması Mart ayında yürürlüğe giriyor

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
basın bülteni

Tarih:
02/29/2024

Mesleki deneyimi olan yabancı işçiler ve stajyerler için daha kolay erişim / mesleki niteliklerin daha iyi tanınması

Kaynak:
Haber / kuzu

Federal hükümet tarafından daha da geliştirilen vasıflı göçmenlik yasası, Almanya'da çalışmak veya eğitimi tamamlamak için yeni fırsatlar yaratıyor. Yeniliklerin birçoğu 1 Mart 2024'te yürürlüğe girecek.

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser: “Ekonomimizin yıllardır acil olarak ihtiyaç duyduğu vasıflı işçilerin ülkemize gelmesini sağlıyoruz. 1 Mart'tan itibaren önemli iyileştirmeler gerçekleşecek. Gelecekteki sürdürülebilirliğimiz ve ülkemizin refahı için vasıflı işçi ve işçilere ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bürokratik engelleri azaltıyoruz ve Almanya'yı yabancı vasıflı işçiler için daha çekici hale getiriyoruz – örneğin çok fazla personele ihtiyaç duyduğumuz hemşirelik alanında.”

Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil: “Nitelikli işçi sıkıntısı büyümenin önünde bir fren olmamalıdır. Ekonomimizin yeterli vasıflı işçiye sahip olabilmesi için her yardım eline ve her akıllı kafaya ihtiyacımız var. Yeni vasıflı işçi göç yasamız Avrupa'nın en modern yasalarından biridir ve Burada başarılı olmak için doğru temel Mart ayında yürürlüğe giriyor Daha fazla düzenleme yürürlüğe girecek. Bu, mesleki deneyime sahip yabancı vasıflı işçilerin ve stajyerlerin Almanya'ya gelmesini kolaylaştıracak. Güçlü eğitim ve ileri eğitim ve daha yüksek iş gücü ile birlikte kadınların ve yaşlı çalışanların katılımını teşvik etmek, üçüncü en güçlü ülke olarak potansiyelimizi en üst düzeye çıkarmanın doğru yoludur Ekonomiyi tam olarak işletmek ve böylece refahımızı güvence altına almak için Dünyanın her yerinden vasıflı işçilerin Almanya'ya gelip burada kalmak istemeleri için Burada sadece iyi yasalara ihtiyacımız yok, aynı zamanda onları işyerine ve topluma kabul etme konusunda açıklığa ve iradeye de ihtiyacımız var.”

Gelecekte üçüncü ülkelerden gelen kişiler de Almanya'da çalışabilecekler. en azından iki yıllık mesleki deneyim ve menşei ülkede devlet tarafından tanınan bir mesleki veya üniversite diploması sahip olmak. Bir maaş eşiğini karşılamanız veya işverenin toplu sözleşmeye bağlı olması gerekir. Mesleki deneyimi olan kişiler için yabancı mesleki yeterliliklerin gelecekte Almanya'da tanınmasına gerek kalmayacak. Bu, daha az bürokrasi ve daha kısa prosedürler anlamına gelir. İşverenler olarak el sanatları işletmeleri ve orta ölçekli işletmeler özellikle bundan faydalanmaktadır.

Mesleki yeterliliğin hala tanınması gerekiyorsa (örneğin birçok sağlık ve hemşirelik mesleğinde), süreç gelecekte ancak Almanya'ya girişten sonra başlayabilir. Bunu başarmak için vasıflı işçiler ve işverenlerin bir araya gelmesi gerekiyor Tanınma Ortaklığı mecbur etmek. Bu, her iki tarafa da avantajlar sunuyor: İşveren, ön yeterliliğe sahip bir uzmanı daha hızlı bir şekilde işe alabilir. Ve çalışan, Almanya'da çalışırken ek nitelikler kazanabilir ve bu sayede yalnızca değerli mesleki deneyim değil, aynı zamanda işle ilgili Almanca becerileri de edinebilir.

Bakım sektöründeki eksiklikleri gidermek için yeni fırsatlar yaratıyoruz. Bu nedenle nitelikli hemşirelik asistanları gelecekte Almanya'ya gelip burada çalışabilecek. Önkoşul, hemşire asistanı eğitiminin Almanya'da alınmış veya tanınmış olmasıdır.

Olmayanlar için diğer alanlarda da iyileştirmeler olacaktır.AB-Yabancılar kabul ederse verir eğitimsel amaçlar yada … için Dil kursları Almanyaya gel. Yarı zamanlı işlerde çalışmalarına izin veriliyor ve mesleki niteliklerinin tanınması için daha fazla zaman veriliyor.

Almanya'da eğitim görenler yarının vasıflı çalışanlarıdır. İstihdam düzenlemelerini daha esnek hale getirerek Almanya'da okumayı daha çekici hale getiriyoruz. Mesleki eğitimde öncelik sınavını kaldırıyoruz. Bu, eğitim şirketlerinin boş eğitim pozisyonlarını daha hızlı doldurmasına olanak tanır. Geçimlerini güvence altına alabilen hoşgörülü kişilerin mesleki eğitim için oturma izniyle eğitim almaları konusunda da daha fazla teşvik yaratıyoruz. Eğitim şirketleri de bundan faydalanıyor.

Ayrıca zaman zaman özellikle yüksek ihtiyaçların karşılanması amacıyla da kullanılmaktadır. ilk defa biri koşullu kısa vadeli istihdam yaratıldı. Bu, işverenlerin yabancı vasıflı işçileri işe alması ve onları sekiz aya kadar işe alması için iyi bir fırsattır. Gereksinim: İşverenin toplu sözleşmeye bağlı olması gerekir. Çalışma ilk günden itibaren sosyal sigorta primlerine tabidir. Federal İş Ajansı bu amaçla 2024 yılı için 25.000 kişilik bir kota belirlemiştir.

Nitelikli göçe yönelik yeni düzenlemelerin ilk aşaması Kasım 2023'te yürürlüğe girdi. Bu esas olarak “Mavi Kart”ın hafifletilmesini içeriyordu. AB” ve tanınmış vasıflı çalışanlar için. İş arama fırsatı kartını da içeren üçüncü aşama, 1 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek.