Haber – Herkes Konuşuyor – GSYİH Uzman Günü “Yahudi Hayatı ve Polis – Uluslararası Değişim SWC ve DHPOL”

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
konuşma
Tarih:
29.01.2025

İçişleri Federal Bakanı ve Home için Selamlar Nancy Faeser

Kaynak: GSYİH/Kay Herschelmann

Sözlü kelime geçerlidir.

Sevgili Bay Kopelke,
Sevgili Bay Rabbi Cooper,
Sevgili Dr. Haass,
Sevgili Bay Springer,
Bayanlar ve baylar,

Polis birliğinden gelen davetiyeyi kabul etmekten çok mutluydum. Çünkü bugün benim için çok önemli olan hedeflere adanmışlar:

Yahudi yaşamını korumaya ve anti -semitizmle mücadele etmeye yardımcı olurlar. Ve bir sendika olarak sorumluluğu üstleniyorlar:

Polis memurlarımızın bu göreve önemli katkılarını daha da iyi ve daha güvenle yapmalarını kolaylaştırarak.

Ve bu uzman günde değerli bilgileri ileterek, uluslararası meslektaşlarla karşılığında herkesin günlük işlerde buna nasıl katkıda bulunabileceği. İnisiyatifinizi çok memnuniyetle karşılıyorum ve benim için önemli ve bu uzman güne katkıda bulunmak büyük bir zevk.

Bayanlar ve baylar

Belirli bir anti -Semitik ajitasyon ve şiddet söz konusu olduğunda, polis memurları genellikle ön sıradadır. Ve anti -Semitik olayları bildiren etkilenenler için genellikle ilk temaslardır:

Korkmuş olan ve tehdit edilen insanlar, yardım isteyen ve yetkililere dönen insanlar, polis memurları devletimizin yüzüdür. Ve sonra bu yüzün samimi ve destekleyici olması çok önemlidir. İhtiyacı olan herkes yetkililerimizin hassas ve yetkin bir şekilde hareket etmesini bekler.

Çünkü anti -semitizm söz konusu olduğunda, Alman devleti ve özellikle polis özellikle sorumluluktur – özellikle 7 Ekim'den itibaren terörden sonra, bu ülkede de hissettiğimiz tüm etkileri.

Bahsettiğim özel sorumluluk tarihimizden büyüyor. Nesiller boyunca çalışan Schoa'nın korkunç deneyimlerinden büyür.

Bununla birlikte, Yahudi vatandaşlarının daha sonra ortak Almanya'nın her iki ülkesinde de yapmaları gerektiği de deneyimsizdir. Bütün bunlar, Alman devletine, kurumlarına ve temsilcilerine sürdürülebilir bir şekilde güveni sarmıştı. Ulusal Sosyalizmden kurtuluştan 80 yıl sonra bile, bu yaraların hepsi iyileşmedi.

Ve yine de görülebilir: Bugün Yahudiler için Alman devletine ve yetkililerine yeni güven büyüdü.

Bundan çok memnunum ve federal ve eyalet hükümetlerine minnetle minnetle minnetle minnetle minnetle minnetle minnettarım.

Yahudiler Merkez Konseyi, topluluklarının başkanlarına birkaç ay önce durum hakkında sordu. En önemli destekçi- şehir ve eyalet hükümetlerine ek olarak, polise ve güvenlik yetkililerimize verdiler.

Ankete katılanların% 93'ü polisle işbirliğinden memnundur. Bu büyük güven, toplulukları gösteren anti -semitik suçların oranının%100 olduğu gerçeğinden de açıktır!

Bu güven birçok yönden çok olumludur. Son yıllarda iyi işbirliğimizin sonucudur. İlgili herkese teşekkür etmek istiyorum!

Bugün devlet sıkıca Yahudi cemaatinin yanında.

Ve maalesef bu özellikle acilen gerekli.

Çünkü – bu, salondaki herkesin farkındadır – Hamas 7 Ekim 2023'te İsrail'e karşı, barajlar da bizimle kırıldı. Schoa'dan beri Yahudi halkına karşı en kötü terör eylemiydi.

Anti -Semitik suçların sayısı 2023'te 2022'ye kıyasla neredeyse iki katına çıktı ve sayı zaten utanç verici. Geçen yıl, özellikle nefret suçları ve propaganda nedeniyle yüksek seviyede kaldı. Ancak şiddet eylemleri de önemli ölçüde arttı.

Özellikle İsrail'e yönelik olduğu yerlerde, anti -semitizm farklı ideolojiler arasında köprüleri yener:

İslamcılık gibi sağ ve sol kanat aşırılıkçılığı Yahudi ve İsrail'e karşı nefreti Yahudi devlet olarak birleştiriyor.

Filistinlilerin haklarının kullanımı – özellikle 7 Ekim'den beri – genellikle incir yaprağı olarak hizmet vermiştir.

Ama bayanlar ve baylar,

Yahudi halkı saldırıya uğradıysa, o zaman her zaman başvurmak zorundadır: gerekçe ve sıfır tolerans yoktur! Yahudi öğrenciler artık üniversiteye gitmeye cesaret edemediklerinde – çünkü orada ve insanlara karşı şiddet uygulandığı için – bu bir skandal. Ve bunu hiçbir yerde kabul edemeyiz.

Polis ayrıca temel ifade özgürlüğü hakkını ve Yahudi halkını nefret ve şiddetten koruma hakkını koruma göreviyle karşı karşıya. Bununla birlikte, İsrail var olma hakkı ile tartışıldığında izin verilen sınırları aşılır – ya da Yahudiler bir grup olarak küçümsenir veya yerinden edilir.

Bu gibi durumlarda ihtiyatlı davranabilmek için polis memurlarının iyi eğitime ve ileri eğitime ihtiyacı vardır. Alman Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin programında anti -semitizm üzerine bağlayıcı bir eğitim unsuru içerdiğini çok sevindirici buluyorum. Federal polis için ve BKA Ocak 2023'te polis eğitiminde Yad Vashem ile işbirliği yapma niyeti bildirimi imzaladım.

Ve bildiğim kadarıyla, bazı federal devletlerin zaten benzer işbirlikleri var. Bazı ülkelerin de polis eğitimi ve daha fazla eğitime daha fazla uzmanlık getirmek için haham ve kararlı kulüplerle işbirliği yaptıklarını vurgulamak istiyorum. Bu arada, birçoğunun sadece kendi anti -semitizm memurları değil, aynı zamanda polis hahamları da var. Bu denge çok önemlidir: Sadece Yahudilere nefretle mücadele etmek zorunda değiliz. Ancak Yahudi seslerini dahil edin ve onları daha duyulabilir hale getirin.

Bu aynı zamanda federal hükümetin Semitizme karşı ilk ulusal stratejisini ve Kasım 2022'de kararlaştırılan Yahudi yaşamını yansıtıyor.

İçindeki en önemli unsur: etkilenenlerin perspektifini dikkate almak. Bu uzman gün bunu örnek bir şekilde yapıyor.

Yahudi oyları da son yılların devlet önlemlerine sistematik olarak dahil edilmiştir.

Ekim 2019'da Halle sinagogunda durma girişiminden sonra, Yahudi kurumlarını daha güvenli hale getirmek için hızla özel fonlar sağladık.

Polis, Yahudi kurumlarıyla işbirliğini yoğunlaştırdı – hangi zamanlarda hangi koruyucu önlemlerin gerekli olduğunu belirlemek için. Ve elbette tüm polis, risk durumunu ve dolayısıyla Yahudi kurumlarının varlığını sürekli olarak kontrol ediyor ve gerekirse bunları güçlendiriyor.

Diğer ülkelerden bayrakların halkın yakılması 2020'de cezalandırıldı.

2021'den bu yana mahkemeler ceza durumunda anti -semitik bir motivasyon almak zorunda kalmıştır.

7 Ekim'den sonra, Yahudi kurumları ve yasakları için güvenlik önlemlerini hızla yükseltmek için tepki verdik. Hamas Almanya'da yürürlüğe girdi. Destekçi organizasyonları Samidoun'u Almanya'da, İslam merkezi Hamburg gibi, en kötü anti -Semitik nefret propagandasını yaydık.

Tıpkı tehdit durumu sürekli değiştiği gibi, polisin polis memurlarının eğitimini ve daha ileri eğitimini de genişletmesi ve gerektiğinde uyarlaması şarttır. Ulusal sınırlarda fikir alışverişi yapmak önemlidir. Çünkü gösterilere yayılan sloganlar, özellikle internette, konumdan ve bedenlerden bağımsız olarak ortaya çıkar.

Bu nedenle, Federal Devletlerin iç bakanlarıyla birlikte 2021'deki Stuttgart Deklarasyonu'ndan bu yana tekrar tekrar açıklığa kavuşturduğumuz için mutluyum:

Nefret ve ajitasyon da internette tolere edilmez!

Bugünkü etkinlik, görüşü ulusal sınırların ötesine uzatıyor.

Simon-Wiesenthal Merkezi'nin kapsamlı uzmanlığını ve Hollanda Polisi ve Los Angeles Polisi'nin deneyimlerini de içeriyor.

Bay Rabbi Cooper'a teslim edilmeden önce: Büyük bağlılığınız ve ilginiz için hepinize teşekkür ederiz! Size bu önemli konuda açık ve karlı bir değişim diliyorum.

Teşekkür ederim!

yukarı