Haber – Tüm konuşmalar – Alman Olimpik Spor Konfederasyonu Parlamento Spor Gecesi

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
konuşma

Tarih:
20 Eylül 2023

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser’den selamlar

Fransa Büyükelçiliği, Berlin

• hoparlör

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Kaynak:
Henning Schacht

Söylenen söz geçerlidir.

Sayın Bay Thomas Weikert,
Değerli Alman Federal Meclisi Üyeleri,
Sayın Bay Friedhelm Julius Beucher,
sevgili Frank Ullrich,
sevgili spor dostları,
Bayanlar ve Baylar,
Ekselansları Bay Delattre,

Bugün burada büyükelçilikte Fransız dostlarımız tarafından karşılanmamız tesadüf değil. Hayır, bu iyi komşular ve ortaklıklar içindeki dayanışmamızın önemli bir sinyalidir. Ancak Almanya ve Fransa sadece ortak değil, biz arkadaşız; Fransa Spor Bakanı ile çok yakın çalışıyorum. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederiz!

Hepimiz Fransa’daki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki yılın en büyük spor olaylarından biri bunlar. Ancak şu anda spor politikası açısından da çok şey oluyor. Geçtiğimiz hafta 48. Spor Bakanları Konferansı Herzogenaurach’ta gerçekleşti.

Bunu elit spor finansmanında reform yapma açısından tarihi bir dönüm noktasıyla tamamlamayı başardık! Bu noktada emeği geçen herkese bir kez daha özellikle teşekkür etmek istiyorum. Birçoğunuz oradaydınız ve bu sonuca katkıda bulundunuz. Bana göre çok başarılı bir sonuç.

Birinci sınıf spor finansmanına ilişkin bu reforma acilen ihtiyaç duyulmaktadır. Hepimiz spor kutlamaları yaşadık. Ancak: Son zamanlarda Alman sporcuların acı veren başarısızlıklarını da yaşadık.

Ve şimdi yeniden iyileşmek önemli! Sporcularımızın başarıyı yeniden yaşamalarına yardımcı olmak. Takımlarımızı yeniden daha rekabetçi hale getirmek. Almanya’ya daha fazla madalya getirmek için!

Tarihte ilk kez sporun finansmanı kanunu ile yasal çerçeveyi, rolleri ve sorumlulukları belirliyoruz. Merkezinde merkezi ve bağımsız bir spor ajansı bulunan, tek kaynaktan sağlanan finansmanla. Dernekler için bu şu anlama gelir: daha az başvuru, daha az kağıt, daha fazla esneklik ve daha fazla şeffaflık.

Bu reform bizi birçok alanda yeniden zirveye taşıyacak. Bu yüzden onları yapıyoruz!

Masa tenisi kadınlarımız şampiyonluk kazanarak üç gündür uluslararası masada zirvede yer alıyor EM Malmö’de. Bu zaferden dolayı DTTB adına tebrikler!

Erkek basketbol takımımız bunun nasıl yapıldığını gösterdi: Ne büyük bir başarı bayanlar ve baylar!

Bu fırsatı bir kez daha takımı tebrik etmek istiyorum! Hepiniz bu başarıdan gerçekten gurur duyabilirsiniz.

Sevgili Ingo Weiss, sizi dünya şampiyonu takımı çevreleyen tüm ekip ve antrenörleri Gordon Herbert adına tebrik etmek istiyorum! Sana daha sonra vermekten mutluluk duyacağım küçük bir hediye getirdim.

Bayanlar ve baylar, Spor Bakanları Konferansı’nda PotAS’ta reform yapılmasını da konuştuk. – Bu arada bu tamamen basketboldan bağımsızdıWM zaten planlanmış.

PotAS daha da geliştirilecek ve spor ajansına entegre edilecek. Bu alandaki bürokrasiyi de büyük oranda azaltacağız. Öyle ki sporun başarıları ve potansiyeli bir kez daha değerlendirme odağı haline geliyor.

Orada da daha iyi olacağımıza inanıyorum.

Elbette, yapmaya karar verdiğimiz her şey için fonlara ihtiyacımız var. Ve önümüzdeki yıl spor finansmanının temel alanlarında – özellikle FES ve IAT’nin finansmanında – herhangi bir tavizi kabul etmek zorunda kalmayacağımızdan oldukça eminim.

Sonuçları SMK Her halükarda, spor politikasının şu anda ne kadar dinamik olduğunu gösteriyorlar. Buna biraz destek eklemek istiyorum:

Bu yıl, Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunlarını ilk kez Almanya’da, Berlin’de karşılama fırsatı bulduk.

Sevgili Sven Albrecht, sizin ve ekibinizin burada başardıklarından dolayı teşekkür ederim. Uluslararası alanda da pek çok olumlu geri dönüş alan, her yönüyle başarılı ve etkileyici bir turnuva yaşadık. Bunu 2024 spor yılında da sürdürmek istiyoruz! Mesela hentboldaEM Ocak 2024’te burada, kendi ülkemizde ağırlayacağımız beylerin fuarı.

Gelecek yaz UEFA EURO 2024 ile bir sonraki büyük turnuva çok yakında! Bu turnuvanın, atmosfer açısından ve her şeyden önce sportif performans açısından Avrupa’nın kendi sahasında oynayacağı bir maç olmasını istiyoruz. Spor dernekleri, ülkeler, ev sahibi şehirler ve katılan diğer herkesle birlikte şirketim şu anda UEFA EURO 2024 için en iyi çerçeve koşullarını ve bol miktarda rüzgarı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Ayrıca UEFA EURO 2024 ile sürdürülebilirliğe odaklanarak:

Sosyal, ekolojik ve ekonomik değerler uyum içinde. Bu spor yazını şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum!

Bu yüzden Fransa’daki Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına geri dönmek istiyorum. Bana göre bunlar aynı zamanda Almanya’nın yeni Olimpiyat adaylığı sorunuyla da bağlantılı.

Ülkemizin de iyi bir ev sahibi olduğumuzu kanıtladığını düşünüyorum. Biz çeşitli sporlara sahip bir milletiz. Hazırız. Bu nedenle federal hükümet adına şunu söyleyebilirim: Olimpiyat teklifini destekliyoruz!

Bugün zaten açık: Almanya’daki bir başvuru her açıdan sürdürülebilir olmalı ve aynı zamanda halkı da ikna etmelidir. Bir uygulama ancak halkın desteğiyle başarılı olabilir.

Bayanlar ve baylar, Almanya’nın sporcularının dünyanın en iyileriyle rekabet edebilmesi için en üst performansı teşvik ediyoruz. Alman sporunun yeniden zirvede olabilmesi için birinci sınıf sporu teşvik ediyoruz.

Ama ne pahasına olursa olsun değil. Biliyoruz: Her eğitmen insani yöntemlerle çalışmaz. Her takım arkadaşı sınırlara saygı duymaz.

Yakın geçmişte de gördüğümüz gibi, her yetkili saygının ve uygun muamelenin ne olduğunu örneklemiyor.

Sporda, özellikle bu güncel olayların ışığında, uzun süredir gecikmiş bir kültürel değişim yaşanıyor. Bu değişikliği son derece memnuniyetle karşılıyorum.

Ancak Bay Luis Rubiales’in futboldaki kabul edilemez davranışının sonuçlarıyla yüzleşmesi haftalarca süren talepler ve kamuoyunda tartışma gerektirdi.WM-Kadınlar finali. Bu da daha gidilecek çok yol olduğunu gösteriyor. En iyi ve popüler sporlarda.

Berlin İçişleri Senatörü Iris Spranger ile birlikte Temmuz ayında cinsel şiddetten etkilenenler için yeni bir iletişim noktası açabildiğimize sevinmemin bir başka nedeni de bu. Federal ve eyalet hükümetlerinin önemli bir girişimi. Burayı gerçek bir Güvenli Spor merkezine dönüştürmek amacıyla daha da geliştiriyoruz. Önümüzdeki birkaç ayın takvimi belirlendi. Güvenli Spor Merkezi geliştirme ekibinin 1 Ocak 2024’te çalışmalara başlaması planlanıyor. Katılan herkese teşekkür etmek istiyorum! Çünkü Almanya’da güvenli ve şiddet içermeyen spora büyük katkı sağlıyoruz.

Kendimizi güzel sohbete ve birlikteliğe adamadan önce: spor ile politikayı birbirine bağlayan şeyin ne olduğuna dair bir düşünce daha. Her ikisi de dinamizm ve başarıya yönelik çalışma isteğiyle gelişir. Maç sonrası, maç öncesi. Sonrasında SMK önce SMK. Bu nedenle Herzogenaurach’taki Spor Bakanları Konferansı’nda alınan kararların artık hızla uygulanması gerekiyor.

Hepimiz bundan sonra ne olacağını görmekten heyecan duyuyoruz: Spor ve spor politikası açısından: Yaklaşan spor kışını sabırsızlıkla bekliyoruz, gelecek yıl Paris’te düzenlenecek Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarını, UEFA EURO 2024’ü ve ayrıca Avrupa Şampiyonası’nı sabırsızlıkla bekliyoruz. Almanya’da hentbol EURO 24. 2025 Dünya Üniversite Oyunlarını ve basketbolu sabırsızlıkla bekliyoruzWM Almanya’da kadınların 2026 yılı. Görüyorsunuz: Politikada ve sporda dinamikler günün gündemidir.

Bunu akılda tutarak size ve hepimize güzel bir akşam diliyorum!

yukarı