Haber – Tüm konuşmalar – CDU/CSU’nun “Göç Politikasında Almanya Paktı – Düzensiz Göçü Durdurun” önerisi üzerine Federal Meclis tartışması

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
konuşma

Tarih:
22 Eylül 2023

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser’in tartışma katkısı

Alman Federal Meclisi, Berlin

• hoparlör

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser

Kaynak:
resim ittifak/dpa | Carsten Koall

Söylenen söz geçerlidir.

Sayın Başkan Hanım,
Sayın Milletvekilleri, Sayın Sendikamız,

Hepimiz göç politikasında önümüzde büyük zorluklar olduğu konusunda hemfikiriz. Bu nedenle, şimdi birkaç öneriyi yazmanız bir ilerlemedir. Bu, geçen hafta sizden duyduklarımdan ve okuduklarımdan çok daha iyi! Dolayısıyla bu öneriyi, Şansölye Olaf Scholz’un 6 Eylül’de Almanya Paktı’na ilişkin konuşmasında size uzattığı eli tutmak istediğiniz şeklinde yorumluyorum.
Artık “önemli çözümler” aradığınızı ilgiyle okudum. Ancak son 16 yılda hiçbir Birlik İçişleri Bakanının bunların hiçbirini uygulamadığını hatırlatmak isterim!

Ama benim için çok daha önemli olan başka bir şey var: Demokratlar olarak hepimizin demokrasimize karşı sorumluluğu var: Savaştan ve terörden kaçan insanların sırtına binerek yanlış kampanya yürütmeye devam etmeyin.
İster Bay Merz’in Ukrayna’dan gelen sosyal turistler hakkında konuşması, ister Bay Söder’in üst sınırı yeniden düzenlemesi olsun, bunların hepsi saf popülizmdir ve yalnızca aşırı sağcıları güçlendirir. Veya Markus Söder’in bir zamanlar kendisinin de söylediği gibi: “Kokarcanın kokusunu alamazsınız.” Aynı hatayı bir daha yapmayın.

Bayanlar ve Baylar,
Olan biten hakkında konuşmak istiyorum.

• Bu yıl (Ağustos ayına kadar) 200.000’den fazla sığınma başvurusu yapıldı.
  • Şu anda bir milyonun biraz üzerinde canlı var (1.086 milyon) Almanya’daki Ukrayna’dan gelen mülteciler.
  • Ayrıca Federal Polis, Temmuz ayına kadar Almanya’ya 56.052 izinsiz giriş kaydetti.
  • Kaçakçılık suçuyla ilgili son rakamlar: Bu yılın temmuz ayının sonuna kadar Federal Polis, yaklaşık 1.400 kaçakçının dahil olduğu yaklaşık 1.300 vaka tespit etti.
Bu rakamlar şunu gösteriyor: Evet, her düzeyde zorluklarla karşı karşıyayız. Federal hükümetin yerel otoriteler ve eyaletlerle birlikte gerçek ve önemli çözümler üzerinde çalışmasının nedeni budur. Somut olarak bu şu anlama geliyor: Sınırlarda daha fazla peçe araması için federal polis personelinin sayısını artırdım. Çünkü örtülü aramalarımız işe yarıyor. Sınır bölgelerini kapsamlı bir şekilde izlemek, karayolu geçişlerindeki sabit sınır kontrollerinden çok daha etkilidir; aksi takdirde bu verilere sahip olamazdık. Bunun arkasında minnettar olduğum federal polisimizin başarılı çalışması var. Kadrosunu güçlendirmek iyi oldu.

Kişisel olarak benim için çok önemli olan kaçakçılığa dair birkaç söz: Burada suçlulardan bahsediyoruz. Kâr uğruna insanların hayatlarını riske atanlar. Federal polis düzenli olarak erkekleri, kadınları ve çocukları korkunç durumlardan kurtarıyor: hayati tehlike oluşturacak şekilde hapsedilmiş, susuz, yiyeceksiz ve neredeyse hiç oksijensiz. Bu suçların önüne geçmeliyiz. Bu yüzden harekete geçiyoruz ve acil önlemler başlattım: Federal Polis’te kaçakçılık suçlarının analizi için operasyonel bir merkez. Polonya ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte kurduğumuz yeni bir çalışma grubu. Cezai sorumluluktaki boşlukları da kapatıyoruz: Kaçakçıların oturma izinlerinin iptal edilmesi ve sınır dışı edilmesine ilişkin yasal seçenekleri genişletiyoruz.

Ve evet, kaçakçılıkla mücadele için bazen sabit sınır kontrolleri yapmak gerekebiliyor. Önlemlerimiz işe yarıyor; göçü kontrol ediyor ve organize ediyoruz! Eyaletlere ve belediyelere milyarlarca dolarla ciddi destek sağlıyoruz. İşe yarayan reformları hayata geçirdik. Ve ben şaşırdım: birdenbire düzensiz göçü ve mülteci kabulünü azaltacak bağlayıcı anlaşmalar yapılması yönünde çağrıda bulunuyorsunuz. Bilginiz olsun: Birlikten öncekilerin başaramadığı şeyi CEAS reformu ile Avrupa’da başardım.

O halde gerçeklere sadık kalalım: İltica mahkemesi işlemlerinin ve iltica işlemlerinin hızlandırılmasına ilişkin kanunumuz bu yılın başından beri yürürlükte. Bu, daha iyi ve her şeyden önce daha hızlı kararlar almamızı sağlar. İdari mahkemelerin yükünü hafifletiyoruz. BAMF. Ayrılışları daha tutarlı bir şekilde uygulamak için, koalisyon anlaşmamız zaten bir geri dönüş taarruzunu öngörüyor. Mayıs ayında Şansölye bu konuyu Başbakanlarla görüştü. Ve 10 Mayıs tarihli MPK kararında yer alan ve daha önce sunduğumuz her şeyi buraya yazmanızdan memnuniyet duyuyorum. Ancak bundan çok daha ileri gidiyoruz:

Daha sonra eyaletler ve belediyelerle iki yasama girişimi üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık. Buradan elde edilen bulguları kullanarak, geri dönüşün iyileştirilmesine yönelik kanun taslağını yakın zamanda sonlandırdık. Artık departman koordinasyonu başlıyor. Çalışanlarım bugün başlat düğmesine bastı. Destekten memnunum çünkü birkaç hafta önce Federal Kabine’de Moldova Cumhuriyeti ve Gürcistan’ı güvenli menşe ülkeler olarak belirledik. Bu önemli bir rahatlama sağlayacak çünkü sığınma başvuruları reddedilen göçmenlerin yüzde 10’u oradan geliyor.

Daha bağlayıcı olamaz. Burada uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir şeyi talep ediyorsunuz. Ayrıca menşe ülkelerle kalıcı ortaklıklar kurmak amacıyla yeni göç anlaşmaları üzerinde de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bütün bunları zaten ileriye taşıdığımızı biliyorsun. Adım adım ve tüm gücümüzle. Hepsini tekrar yazıyor olmanız şunu gösteriyor:
Basılacak bir tuş yok ve sorun çözülüyor. Bunu söyleyenin ya hiçbir fikri yok ya da insanlara yalan söylüyor.
Bu nedenle düzensiz göçü sınırlamak için gerçek ve sağlam çözümler sunuyoruz.
Ve açık iç sınırlara sahip Avrupa’yı korumak istiyoruz. Bunlar, gerçek Avrupalılardan da bildiğimiz, Avrupa’nın en büyük başarılarından biridir. CDU Helmut Kohl gibi – gelin bu başarıyı birlikte koruyalım!
Vatandaşlar için ve ekonomi için. Temel prensibimiz: Onları kontrol ediyoruz AB-Dış sınırlar önemli ölçüde daha güçlü.
Böylece Avrupa içindeki sınırlar açık kalsın. Haziran ayında İçişleri Bakanları Konseyinde Ortak Avrupa İltica Sistemi için yapılan uzlaşmayla tam olarak bunu başardık.
Durumun ciddiyetinin hepimiz farkındayız. Ve bunu net bir duruşla yapıyorlar: Bu federal hükümet, popülistlere dalkavukluk yapmadan, durumun gerektirdiğini yerine getiriyor. Trafik ışıkları için şunu söyleyebilirim: Göç politikasında net bir rotamız var. Nitelikli işçileri çekin. İnsanlığı yaşa. Düzensiz göçü sınırlandırın.

Bireyin temel sığınma hakkını, istismara karşı da koruyoruz. Ve göçü eskisinden daha güçlü bir şekilde kontrol edip düzenliyoruz. Bu şekilde Almanya ve Avrupa’nın geleceğini ve bütünlüğünü güvence altına alıyoruz.

Teşekkür ederim.

yukarı