Haber – Tüm konuşmalar – Milli basketbol takımına madalya töreni

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
konuşma

Tarih:
11 Eylül 2023

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser’den selamlar

Kaynak:
ING Almanya adına Sven Kuczera

Söylenen söz geçerlidir.

Sevgili Ingo Weiss,

Değerli Alman Basketbol Birliği Dostları,

Bayanlar ve Baylar,

ama özellikle:

Sevgili Basketbol Dünya Şampiyonları 2023!

Almanya’ya tekrar hoş geldiniz! Bu inanılmaz başarıdan dolayı tebrikler!

Şu anda nasıl hissettiğinizi bilmiyorum ama 17 günlük Dünya Kupası’nda takım olarak başardığınız şeyler de inanılmaz. Özellikle geçen pazar Manila’da.

Harika bir turnuva ve heyecan ve dram açısından yenilmesi zor bir final oynadılar. Şampiyonluğa ulaşmak için savaştılar: Art arda sekiz galibiyet, güçlü sinirler ve teknik, dayanıklılık ve yaratıcılıkla. Ve bunu yeterince sık duyamıyorum: Almanya dünya şampiyonu!

Sevgili Gordon Herbert,

İki yıl önce göreve geldiğinizde “Madalya kazanmaktır” sloganını vermiştiniz.

O zamanlar bazıları buna gülmüştü. Ama ne kadar ciddi olduğunu kanıtladın. Evde bronzEM geçen yıl – ve şimdi de WM-Altın.

Bu ekiple başardıklarınızdan dolayı sizi bir kez daha açıkça tebrik etmek isterim!

Ve Alman basketbolunda başardığınız ve başardığınız her şey için.

Almanya’nın kendi ülkesinde Avrupa Basketbol Şampiyonu olmasının üzerinden 30 yıl geçti; bu, Alman Basketbol Birliği tarihinde bugüne kadarki en büyük başarıdır. Ayrıca o zamanlar Chris Welp’in smaçla harika bir bitirişi ve ardından gelen serbest atışı vardı, ne yazık ki çok erken öldü ve büyük favori Rusya’ya karşı skoru 71:70 yaptı.

Ve şimdi hepiniz bu Dünya Kupası’nı dernek tarihinin çok daha ötesine taşıdınız. Basketbol tarihine geçtin. Altın harflerle!

Tüm federal hükümet adına ve özellikle Şansölye Olaf Scholz adına sizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum.

Teşekkürler! Bu teşekkür özellikle tüm ekibe ve denetleyici personele yöneliktir!

Bütün Almanya senden memnun.

Zaferinizin ülkemize hayırlı olacağına eminim. Çünkü hedeflerinize inanırsanız ve onlara ulaşmak için çok çalışırsanız birlikte ne kadar ileri gidebileceğinizi gösterdiniz. Çünkü birçok insanda bir bütün olarak spora, özellikle de kendi sporunuza karşı coşku uyandırdınız.

Alman basketbolu son on yılda muazzam bir gelişme gösterdi.

Ve eminim ki en geç dünden bu yana ülkemizde birçok genç odası basketbol posterleriyle yeniden dekore edilmiştir.

Artık pek çok insanın sokak kortlarında buluşup eğlenceyle ve büyük hayallerle oynadığını hayal edebiliyorum. Ve sonra kulübe kaydolmak en iyisidir. Ne kadar çok genç yetenek bu harika oyunun eğlencesini keşfederse, gelecek için o kadar iyi olur.

Ancak ülkemize katkıları sporun çok ötesindedir. Çünkü ekip olarak acil ihtiyaç duyulan birçok önemli sinyali gönderdiniz:

Saygı ve dayanışma sinyalleri, ırkçılığa, nefret söylemine ve şiddete karşı sinyaller. Sporda bulduğumuz ve tüm toplumumuzda ihtiyaç duyduğumuz değerlerin sinyalleri. Bence bu da harika! Bunun için teşekkürler!

Sevgili oyuncular,

Bu turnuvayı takım olarak kazandınız ve olağanüstü performansınız için hepinize teşekkür ediyorum. Yine de kendi adıma özellikle Dennis Schröder’e teşekkür etmek istiyorum. Harika bir kaptandın ve turnuva performansından dolayı (MVP olarak) aldığın ödülden dolayı seni kişisel olarak tebrik ediyorum.

Spor ve politikanın ortak noktası, durmaya çok az yer bırakmalarıdır. Hepimiz basketbolun geleceğini sabırsızlıkla bekliyoruz. Gelecek yıl Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. WM Almanya’da kadınların 2026 yılı. Hepimiz sizin ve Alman basketbolunun başarılı olmaya devam etmesini umuyoruz.

Ama burada ve şimdi sizden ricam şu: Lütfen düzgün bir şekilde kutlayın ve hak ettiğiniz zaferin tadını çıkarın! Herşey gönlünce olsun!

yukarı