Haber – Tüm konuşmalar – Safe Sport eV temas noktasının açılışı

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
konuşma

Tarih:
07/11/2023

Federal İçişleri ve İç İşleri Bakanı Nancy Faeser’den hoş geldiniz sözleri

Petersburger St. 94, 10247 Berlin

• hatip

Federal İçişleri ve Vatan Bakanı Nancy Faeser

Kaynak:
Federal fotoğraf Kurc

Söylenen söz geçerlidir.

Sevgili Senatör Spranger,
Sevgili Mayer Yardımcısı,
Sevgili hanımefendi profesör Hartmann-Tews, sevgili Bayan Jones,
“Güvenli Spor” derneğinin değerli kurucu üyeleri, sevgili Lambert hanım ve iletişim noktasının değerli ekip üyeleri, değerli misafirler,

Güvenli Spor iletişim noktası bugün çalışmaya başlayacak. Çok memnun oldum. Onlara ihtiyacımız olması korkunç olsa bile. Acilen gerekli.

Birçok sporcu, sporda sınırlarına uyulmadığı ve aşılmadığı durumlar yaşar – ister sözle ister eylemle olsun. Genellikle kitlesel olarak, bilinçli olarak ve herhangi bir düşünce olmaksızın. Bazıları kendilerini savunacak, konuşacak, deneyimlerini halka açıklayacak cesarete ve güce sahiptir. Birçoğu, muhtemelen çok fazla, başaramaz.

Ve en kötü durumda, şiddet tırmanıyor.

Pentecost’ta Frankfurt’taki bir futbol turnuvasında olduğu gibi. 15 yaşındaki bir çocuk kafasına darbe alması sonucu orada öldü. Bunun bir daha olmamasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız!

Bu yüzden net bağlılık benim için çok önemli. Yüksek performanslı yüzücülerden amatör futbolculara, yetişkinler için dövüş sanatlarında veya çocuk jimnastiğinde: Cinsel, psikolojik veya fiziksel şiddet söz konusu olduğunda, aşağıdakiler geçerlidir: etkilenen herkesin desteğimize ve korumamıza ihtiyacı vardır. Ve koruma ve destek almalarını sağlamak için her şeyi yapıyoruz.

Bundan böyle, Güvenli Spor iletişim noktası, psikolojik ve yasal, empatik ve profesyonel olarak bağımsız ve doğrudan tavsiyeler sunar.

Etkilenenlerin acılarını hafifletmek ve onlara daha fazla adım atabileceklerini göstermek. Sn. Ina Lambert, Sn. Michaela Juch ve Sn. Dirk Lücken’den oluşan yetkin ekip, doğrudan etkilenenlere tavsiyelerde bulunur ve en iyi bireysel yolu bulur.

Meslektaşlar açık ilkeleri takip eder: etkilenenlere odaklanır, tavsiye anonimdir ve gizlidir. İrtibat noktası, bağımsız ve üçüncü taraflardan bağımsız olarak çalışır ve tavsiyelerde bulunur. Ve sır saklama yükümlülüğüne tabidir.

Etkilenenler, Pazartesi’den Cuma’ya kadar irtibat noktasıyla telefonla iletişime geçebilir. Ayrıca çevrimiçi bir danışma da var. Gerçekten iyi bir teklif! Önemli çalışmalarınız için teşekkür ederiz!

Birçok paydaş, Güvenli Spor iletişim noktasının gerçeğe dönüşmesine katkıda bulunmuştur.

Ülkelerdeki tüm meslektaşlarım projeyi çok erkenden desteklediler. Destekleyici derneği geçen Kasım ayında kurdunuz.

Gelecek yıldan itibaren, irtibat noktası için fonun yarısını vaat ettiler. Federal ve eyalet hükümetlerinin aynı yönde ilerlemelerine ve ortak sorumluluklarını kabul etmelerine sevindim! Birlikte şu mesajı veriyoruz: Devlet görmezden gelmiyor, etkilenenlere yardım ediyor. Bunun için teşekkür ederim!

Çocukların Cinsel İstismarı Sorunlarından Sorumlu Bağımsız Komiser’e, Çocukların Cinsel İstismarı ile Mücadeleden Sorumlu Bağımsız Komisyon’a ve Federal Aileler, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı’ndaki meslektaşlarıma önemli profesyonel önerileri için teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca sponsor derneğin yönetim kuruluna özellikle teşekkür etmek istiyorum. profesör doktor Görevlerini büyük bir bağlılıkla yerine getiren Ilse Hartmann-Tews, Bayan Steffi Jones ve Bayan Gitta Schwarz.

Ayrıca iletişim noktası olan Safe Sport’un destek derneğinde bulunan herkese teşekkür ederim. kayıtlı dernek angaje etmek.

Bir grup insan, özellikle kalbime yakın, onsuz bunların hiçbiri mümkün olmayacaktı: insanlar kendilerini etkiledi. Güvenli Spor iletişim noktası yönetim kurulu üyesi Bayan Gitta Schwarz’ı temsil etmek istiyorum. kayıtlı dernekmaalesef bugün katılamayacak olan ve Güvenli Spor derneğinin kurucu üyesi Bayan Angela Marquardt kayıtlı dernek adına. Çok teşekkür ederim!

Hikayelerini paylaşmadaki cesareti ve etkilenen herkesin haklarını ve çıkarlarını korumaya olan bağlılığı için.

Bu iletişim noktasıyla iletişime geçen kişilerin neye ihtiyacı olduğunu biliyorsunuz. Endişelerini ve beklentilerini bilirler.

Yaşadıklarınız bizler için hem bir hatırlatma hem de bir emirdir.

Önümüzdeki yıldan başlayarak, temas noktası kademeli olarak güvenli sporlar için bağımsız bir merkeze dönüşmektir. Bu, önleme, müdahale ve yeniden değerlendirme önlemlerini tek bir çatı altında toplar. Böylece bu spor, dahil olan herkes için her zaman güvenli bir ortam sunar! Hedefimiz bu olmalı!

Bunu bir itirazla birleştirmek istiyorum. Organize spora gidiyor:

Sporda şiddetin önlenmesine yardımcı olun! Bir bakma kültürü oluşturmaya yardım edin! Bu irtibat noktasının işini bilin!

Ve böylece temas noktasını resmi olarak açmanın zamanı geldi:

Etkilenen herkesin yararına ve herkes için güvenli spor, ona tüm kalbimle başarılar diliyorum! Her zaman yanındayım!

Çok teşekkür ederim!

yukarı