Haber – Tüm raporlar – “Bir sonraki bütçe gerçek bir güvenlik bütçesi olacak.”

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor

Ana konu:
Güvenlik

Tarih:
17.07.2024

Kabine 2025 yılı federal bütçesini onayladı

Kaynak:
Henning Şabat

Federal Kabine bugün 2025 federal bütçesi ve 2026-2028 mali planlama yılları için hükümet taslağını onayladı. Federal Hükümet güvenlik yetkililerini önemli ölçüde güçlendirmeyi planlıyor. Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) ve Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Ofisi (BBK) daha da güçlendirilmelidir. Diğer hedefler Vücut kitle indeksiBütçenin temel hedefleri, iltica prosedürlerini hızlandırmak ve dijitalleştirmek, siyasi eğitimi ve Yahudi yaşamını teşvik etmektir. Elit sporun tanıtımı da iyi bir şekilde finanse edilmeye devam edecektir.

“Suç, aşırılıkçılık, siber saldırılar ve diğer iç ve dış tehditlere karşı korumayı güçlendirmeye devam ediyoruz. Ülkemizin ve burada yaşayan insanların güvenliği en büyük önceliğimizdir.”İçişleri Bakanı Nancy Faeser vurguladı. Genel olarak, Vücut kitle indeksi– Bütçede 13,75 milyar avro kaynak ayrılmış olup, bu tutarın 7,2 milyar avrosu, yani bütçenin yarısından fazlası güvenlik birimlerine gidiyor.

güncel alıntı:

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser mavi bir arka planın önünde

“Bir sonraki bütçe gerçek bir güvenlik bütçesi olacak. Bu, bu zor zamanlarda doğru öncelikleri belirlememize olanak tanıyacak.”
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Federal güvenlik yetkililerine öncelik verilmeye devam edilecek

basın bülteni · 17.07.2024Federal hükümet iç güvenliği daha da güçlendiriyor: Haber'nin 2025 bütçesi bir güvenlik bütçesi olacak

Bugün kabul edilen hükümet taslağı güvenlik makamlarının önemli ölçüde güçlendirilmesini sağlıyor

basın bültenine: Federal hükümet iç güvenliği daha da güçlendiriyor: Haber'nin 2025 bütçesi bir güvenlik bütçesi olacak…

İç güvenlik alanındaki mali öncelikler Federal Polis ve Federal Kriminal Polis Ofisi'ne yapılan harcamalardır. Polis, itfaiye ve kurtarma hizmetlerinin dijital radyosu da mali olarak güvence altına alınmıştır. Federal Bilgi Güvenliği Ofisi (BSI) ve afet koruma alanında Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) ve Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Ofisi (BBK) da güçlendirilecek. Neredeyse tüm artışlar 2028'e kadar olan mali planlamaya da dahil edilecek ve bu da planlama güvenliğini önemli ölçüde artıracaktır. “Yolumuza devam ediyoruz: Özellikle, 2025'te 1.000 ek memurla Federal Polisi tekrar güçlendiriyoruz,” dedi Faeser. “Ayrıca Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Ofisimize ve Federal Teknik Yardım Ajansına daha fazla kaynak sağlayacağız.”

• 200 milyon avro

ayrıca göç ve entegrasyon için (ayrıca hızlandırılmış sığınma prosedürleri)

• 140 milyon €

ayrıca sivil koruma için (BBK 100 milyon ve THW 40 milyon)

• 150 milyon €

ayrıca siyasi eğitim ve spor için
Dijitalleşmede önemli projelere devam ediyoruz

En önemlisi Vücut kitle indeksi Sorumlu olduğumuz “Federal Ağlar” (NdB) projesi ve federal portal gibi projeler finansal olarak güvence altına alınmıştır. Kayıt modernizasyonu ve kayıt sayımı için ek fonlar ayrılmıştır. Dijitalleştirme alanında, Vücut kitle indeksi Bu sayede en önemli projelerimize daha fazla yoğunlaşabiliyoruz.

Sığınma prosedürlerini hızlandırın ve dijitalleştirin

Önceki mali planlamaya kıyasla, iltica prosedürlerini daha da hızlandırmak ve dijitalleştirmek ve Ortak Avrupa İltica Sistemi'ni (CEAS) mümkün olan en kısa sürede uygulamak için ek 200 milyon avro planlanıyor. Entegrasyon kurslarıyla ilgili olarak, mali gereksinimler incelenmeli ve şu anda niceliksel olarak belirlenemiyor. Bu nedenle federal hükümet, sonbaharda 2025 bütçesi üzerindeki parlamento görüşmelerine kadar entegrasyon kursu alanı için belirli mali kaynakları belirlememeye karar verdi.

Siyasi eğitim ve spor tanıtımı yoluyla toplumsal uyumu sağlamak

Sosyal uyum, Almanya'da birçok konuda birlikte yaşamanın temelidir. Hükümet taslağında 2025 için öngörülen önceki mali planlamaya kıyasla ek 150 milyon avro, bu konulardan birkaçının finansmanını sağlayacaktır. Bunlar arasında özellikle Federal Yurttaşlık Eğitimi Ajansı'nın 2024'te zaten çok yüksek olan seviyenin ötesinde daha da güçlendirilmesi, Almanya'da Yahudi yaşamının teşviki, siyasi vakıfların teşviki, azınlıkların teşviki ve Olimpik eğitim merkezlerinde üst düzey sporun teşviki, şeffaf üst düzey spor tanıtımı için planlanan yeni spor ajansı ve merkez yer almaktadır. güvenli Güvenli ve şiddetten uzak spor için spor.