Haber – Tüm raporlar – Dijital Egemenlik Merkezi'nin (ZenDiS) Yönetimi sunuldu

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor

ana konu:
BT ve dijital politika

Tarih:
2 Ekim 2024

Jutta Horstmann Baş Teknik Sorumlu olacak ve Alexander Pockrandt Baş Finans Sorumlusu olacak.

Kaynak:
Unsplash/Sigmund

2 Ekim 2024'te Federal İçişleri ve Toplum Bakanlığı (Haber), ZenDiS'in yeni yönetimini kabineye duyurdu GmbH sunuldu. Kamu sektörünün dijital egemenliğinin yetkinlik ve hizmet merkezi modern ve verimli olacak Açık kaynak yazılım Çözümleri teşvik edin ve yönetimin teknolojik olarak daha fazla kendi kaderini tayin etmesini sağlayın. Jutta Horstmann, CEO ve Teknik Direktör (CTO) olarak, Finans Direktörü (CFO) Bay Alexander Pockrandt ile birlikte Dijital Egemenlik Merkezi'ni yönetecek.

Açık kaynak– Kamu sektörüne yönelik çözümler

Dış bağlantıDijital Egemenlik Merkezi (ZenDiS) GmbH

web sitesine

Dışişleri Bakanı Dr. Markus Richter bu konuda: “Yeni yönetimin atanmasıyla ZenDiS yönetimi iyi bir konuma geldi. Jutta Horstmann ve Alexander Pockrandt'a ZenDiS'in daha da geliştirilmesi ve genişletilmesi için en iyisini diliyorum.”

ZenDiS 2022 yılında kuruldu ve federal, eyalet ve yerel yönetimler tarafından benimsenen “Dijital Egemenliği Güçlendirme Stratejisi”nin merkezi bir unsurudur. Federal hükümet tarafından temsil edilen Haberşu anda ZenDiS'in tek hissedarıdır. Ülkelerin yavaş yavaş ZenDiS hissedarları arasına katılması planlanıyor.

Yeni yönetim

Jutta Horstmann, Yönetim Kurulu Başkanı ve ZenDiS GmbH Teknik Direktörü

Jutta Horstmann, Yönetim Kurulu Başkanı ve ZenDiS GmbH Teknik Baş Sorumlusu (büyütme yeni pencerede açılıyor)

Kaynak: özel

Jutta Horstmann, Yönetim Kurulu Başkanı ve ZenDiS GmbH Teknik Direktörü

Jutta Horstmann ile deneyimli bir girişimci kazanmayı başardık. Son yirmi yılda başarılı bir şekilde açık kaynak şirketleri kurdu, onları CEO, CTO ve COO olarak yönetti ve denetim kurulu üyesi olarak onları destekledi.

Jutta Horstmann, Genel Müdür, ZenDiS: “ZenDiS yönetim kurulu başkanlığını devraldığım için çok mutluyum. Kamu yönetiminde açık kaynaklı yazılımların kullanımını güçlendirmek benim kişisel kaygımdır: 20 yılı aşkın bir süredir açık kaynak bağlamında çalışıyorum – her zaman kullanımın önündeki engelleri yıkmak ve kullanıcıları çekici çözümlerle ikna etmek amacıyla çalışıyorum. Kamu BT'sinin egemen ve kendi kaderini tayin eden BT'ye dönüştürülmesinde merkezi nokta olan ZenDiS ile Almanya, uluslararası alanda büyük ilgi gören öncü bir rol üstlendi. Bu yenilikçi gücü, çevik bir “devlet start-up'ı” olarak güçlendirmek ve organizasyonları ölçeklendirme ve değişim süreçlerine liderlik etme deneyimim ile daha da genişletmek istiyorum. Önümüzde duran görev büyük. Açıklık, güven ve Çeşitlilik yoluyla pozitif bir kurum kültürü başarının anahtarıdır. Bu nedenle, kamu yönetiminde dijital egemenlik vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için motivasyonu yüksek ve son derece yetkin bir ekiple yola çıkabildiğim için çok mutluyum.”

Alexander Pockrandt, ZenDiS GmbH Mali İşler Direktörü (CFO)

Alexander Pockrandt, ZenDiS GmbH Finans Direktörü (CFO) (büyütme yeni pencerede açılır)

Kaynak: özel

Alexander Pockrandt, ZenDiS GmbH Mali İşler Direktörü (CFO)

Alexander Pockrandt, Wiesbaden'deki Hessian Veri İşleme Merkezi'nden (HZD), en son müşteri, proje ve mimari yönetiminden sorumlu olan departman başkan yardımcısı ve bölge müdürü olduğu ZenDiS'e taşınıyor.yönetmek HZD'nin müşteri işlerinden sorumluydu. Bay Pockrandt, kuruluşların mali ve idari yönetiminde geniş deneyime sahiptir ve geniş bir bilgi birikimine sahiptir. BT-Hem kamu yönetiminin hem de özel sektörün bakış açıları.

Alexander Pockrandt, Mali İşler Direktörü, ZenDiS: “ZenDiS'te Mali İşler Direktörü rolünü üstlenebildiğim ve böylesine yenilikçi bir yapının parçası olabildiğim için çok mutluyum. takımlar ve konu haline gelir. Yeni pozisyonumda ZenDiS'in misyonu için sürdürülebilir ve uygulanabilir çerçeve koşulları oluşturmanın yanı sıra sağlam finansman stratejileri ve verimli süreçler geliştirmeye odaklanacağım. Akıllı finansal kararlar ve stratejik planlama yoluyla ZenDiS'in uzun vadeli başarısını sağlamak için birlikte çalışacağız. ZenDiS'in hedefi ve misyonu, beni verimli, bağımsız bir kamu yönetimine katkıda bulunmaya ve yönetimin dijital egemenliği için merkezi bir platform ve iletişim noktası olarak ZenDiS'i başarılı bir şekilde geliştirmeye motive ediyor.”

Dış bağlantıFederal Hükümetin Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Komiseri

web sitesine