Haber – Tüm raporlar – Federal İçişleri Bakanı Faeser, Berlin'deki Anne Frank Merkezi'nin çalışmalarını övdü

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor
ana konu:
Ev ve Entegrasyon
Tarih:
12/12/2024

30 yıldır antisemitizme karşı, unutmaya karşı ve demokratik katılım için.

Kaynak: federal fotoğraf/Chiara Dazi

11 Aralık 2024'te Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Anne Frank Merkezi'nin otuzuncu yıldönümü münasebetiyle ziyaret etti. Merkezi, yaşayan bir anma kültürü için yaptığı eğitim çalışmalarından ve antisemitizmle mücadeleye olan bağlılığından ötürü övdü.

güncel alıntı:

Federal Bakan Nancy Faeser

“Burada çocuklar ve gençler sosyal sorumluluk almayı ve kendilerini özgürlüğe, eşitliğe ve demokrasiye adamayı öğreniyorlar.”
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Okul kapısında tarih

Anne Frank Merkezi'nde çocuklar ve gençler tarihi deneyimleyebilecekleri ve kendi dünyalarıyla bağdaştırabilecekleri bir ortam buluyor. Öğretmenler ayrıca ileri eğitim ve öğretim materyalleri aracılığıyla da konuya erişebilirler. “Okul Kapısında Tarih” projesinin bir parçası olarak, Berlinli öğretmenler ve okul sınıfları, canlı bir hatırlama kültürünün şekillenmesine yardımcı olma fırsatına sahip oluyor. “Özellikle bu zor zamanlarda çalışmalarınız önemli. İnternetteki nefret ve ajitasyon, etkileşimlerimizin zehirlenmesine ve kültürümüzün vahşileşmesine katkıda bulunuyor. Böyle zamanlarda Anne Frank Merkezi, projeleri ve eğitim çalışmalarıyla bu gelişmeye karşı bir şeyler yapmak isteyenler için önemli bir iletişim noktası sunuyor.”bakan merkez çalışanlarına şunu vurguladı.

Antisemitizme karşı ve Yahudi yaşamı için ulusal strateji

daha fazla bilgi edin

Savunma demokrasisi

daha fazla bilgi edin

Güçlü bir demokrasinin gerekliliği

İçişleri Bakanı da devlete yönelik talepleri görüyor. Almanya'da 7 Ekim'deki katliam sonucu Yahudi aleyhtarı olayların sayısı da büyük oranda arttı. Federal hükümet buna antisemitizme karşı ve Yahudi yaşamı için ulusal bir stratejiyle karşılık veriyor.

İslamcılığı Önleme Görev Gücü, kapsamlı güvenlik paketi ve Hamas ile Samidun'a uygulanan yasağın da açık sinyalleri var. “Açık ve çeşitliliğe sahip toplumumuzu korumak ve savunmak benim en büyük önceliğimdir”dedi bakan. “Antisemitizmle mücadele bunun merkezinde yer alıyor. Çünkü Yahudi nefreti, barışçıl ve özgür bir arada yaşamamız için zehirdir. Büyüdüğü yerde demokrasimiz bir bütün olarak tehdit altındadır.”

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser Anne Frank Merkezi'nde

Kaynak: federal fotoğraf/Chiara Dazi