Haber – Tüm raporlar – Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi'nin 20 yılı

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor

Ana konu:
Sivil Savunma

Tarih:
30 Nisan 2024

Federal İçişleri Bakanı bu önemli çalışmadan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyor.

Kaynak:
Henning Schacht

basın bülteni · 29 Nisan 2024Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi 20 yaşında

Almanya'yı krizlere karşı daha dayanıklı hale getirme görevi devam ediyor.

basın açıklamasına: Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi 20 yaşında…

11 Eylül 2001'de New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen saldırılar ve 2002'de Elbe ve Tuna Nehri'nde yüz yılda bir görülen ve yıkıcı hasara yol açan sel felaketiyle birlikte, Almanya'nın da buna karşı daha iyi silahlanması gerektiği ortaya çıktı. çeşitli tehditler. 1 Mayıs 2004'te Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi (BBK) dönemin Federal İçişleri Bakanı Otto Schily tarafından kuruldu. Yeni federal ofisin görevi, ulusal kriz yönetimini güçlendirmek ve gerginlik veya savunma durumunda halkın korunmasını organize etmektir. Kuruluşundan bu yana BBK 20 yıl önce Bonn'daki federal ve eyalet hükümetleri arasındaki yakın temas, ulusal öneme sahip krizlere karşı en iyi şekilde hazırlıklı olmamızı sağlamak için çalıştı.

güncel alıntı:

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

“Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi'nin 20. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyorum ve tüm çalışanlara mükemmel ve önemli çalışmaları için teşekkür ediyorum.”
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Rusya'nın saldırganlığından bu yana Avrupa'daki güvenlik durumu tamamen değişti. “Askeri caydırıcılık ve savunmanın yanı sıra sivil savunmanın da güçlendirilmesi gerekiyor.” dedi Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser. Bu bitti ve diğerleri the BBK güçlendirildi ve Sivil Koruma Ortak Yeterlilik Merkezi BBK inşa edilmiş. BBK uyarı sistemleri acil durumlarda hayat kurtarır. Cep telefonlarına doğrudan mesaj gönderen yeni Hücre Yayını sistemi, son uyarı günlerinde stres testini geçti. “Ülkemizi krizlere karşı daha dayanıklı hale getiriyoruz”bakana vurgu yapıyor. “Bunu genişletmeye devam edeceğiz, ancak aynı zamanda uyarı uygulamalarına ve sirenlere de güvenmeye devam edeceğiz.”

Sivil savunmanın kilometre taşları

Kuruluşundan bu yana BBK Nüfusun korunmasına yönelik temel iyileştirmeler başarılabilir:

• Modüler uyarı sisteminin geliştirilmesi ve uygulamaya konulmasıyla BBK, halk için uyarı sistemini temelden yeniden yapılandırdı. Hücre Yayını, Nina uyarı uygulaması ve diğerleri gibi çeşitli bağlı uyarı kanallarını kullanarak Nüfusun %97'si bir uyarı mesajı ile çok hızlı ve doğrudan ulaşılabilir.
  • BBK, kuruluşundan bu yana 2.770 adet ek donanıma sahip aracın teslimatını gerçekleştirdi. Bunlar tıbbi hizmetler, yangından korunma ve kimyasal, biyolojik ve radyolojik tehlikelere karşı koruma için federal eyaletlere devredilmektedir.
  • BBK, sınır ötesi kriz yönetimi tatbikatı LÜKEX'te elektrik kesintilerinden pandemilere ve siber saldırılara kadar Almanya ile dokuz kez ulusal kriz yönetimi eğitimi verdi.
  • 1 Mayıs 2004'ten bu yana, BBK'nin kendi Federal Sivil Koruma ve Sivil Savunma Akademisi'nde (BABZ) 10.500'den fazla seminer ve etkinliğe 185.500'den fazla kişi katıldı.
  • Her yıl yaklaşık 400.000 adet “Afet Alarmı – Acil Durumlara Hazırlık ve Acil Durumlarda Doğru Eylem Rehberi” rehberi hanelere ve belediyelere ücretsiz olarak gönderilmekte ve dağıtılmaktadır. Ülke çapında bir sivil koruma gününün (bu yıl 21 Eylül'de Wiesbaden'de) başlatılmasıyla insanlara daha da iyi ulaşılacak.