Haber – Tüm raporlar – FoBi büyüyor

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor

Tarih:
22.11.2024

Aşağı Saksonya, 2023 yılında başlatılan sürdürülebilir satın alma için federal eyalet ortak eğitim girişimine (FoBi) katılan beşinci federal eyalet oldu.

Kaynak:
Haber

Dışişleri Bakanı Dr. Markus Richter, 21 Kasım 2024'te Aşağı Saksonya Ekonomik İşler, Ulaştırma, İnşaat ve Dijitalleştirme Bakanlığı Devlet Sekreteri mevkidaşı Frank Doods'u Haber'da karşıladı. Etkinlik, Aşağı Saksonya'nın “Sürdürülebilir Tedarik için Federal-Devlet Ortak Eğitim Girişimi” idari anlaşmasına katılım beyanının imzalanmasıydı.

Kamu alımlarında sürdürülebilirliğin sağlanması

Rapor · 24 Mayıs 2023Sürdürülebilir satın alma için eğitim girişimi başlatıldı

Sürdürülebilir satın alma için eğitim girişimi için idari anlaşmanın imzalanması

Sürdürülebilir tedarik federal, eyalet ve yerel düzeylerde yeni standart haline gelmelidir.

daha fazla bilgi edin: Sürdürülebilir satın alma için eğitim girişimi başlatıldı…

Girişimin başlangıç sinyali 24 Mayıs 2023'te federal hükümetin ve Kuzey Ren-Vestfalya, Rhineland-Pfalz, Bavyera ve Özgür ve Hansa Şehri Hamburg'un dört eyaletinin katılımıyla verildi. FoBi'nin amacı, kamu alımlarında sürdürülebilirliği günlük yaşamın bir parçası haline getirme konusunda federal eyaletlerin satın alma ofislerini desteklemek için eğiticiyi eğitme konseptini kullanmaktır.

Eyaletlerden merkezi olarak eğitilen eğitmenler, ilgili eyaletteki bilgilerini eyaletin satın alma ofislerindeki ve belediyelerdeki meslektaşlarına aktarmak amacıyla eyalete özgü özellikler dikkate alınarak tek tip bir standartla eğitilir. Federal düzeyde, Federal İçişleri Bakanlığı'nın sürdürülebilir satın alma için yerel yeterlilik merkezindeki (KNB) satın alma ofisinde bir koordinasyon ofisi kuruldu.

Aşağı Saksonya'nın beşinci federal eyalet olarak katılımı, federal eyalet eğitim girişiminin başarısını gösteriyor. Bu aynı zamanda bu girişime henüz katılmamış olan ülkelere de açık bir sinyal gönderiyor; böylece ülke çapında mümkün olduğunca tekdüze sürdürülebilirlik standartlarına sahip kamu alımları hedefine kademeli olarak ulaşılabiliyor.

Eyalet Bakanı Richter ve Aşağı Saksonya Eyalet Bakanı Doods, Aşağı Saksonya'nın sürdürülebilir tedarik için federal eyalet eğitim girişimine (FoBi) katılım beyanını imzalıyor

Kaynak: Haber

Sürdürülebilir satın alma için federal-eyalet ortak eğitim girişimi hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.