Haber – Tüm raporlar – Haber Helping Hand 2023 sponsorluk ödülü adayları seçildi

dunyadan

Aktif Üye
Tip:
Rapor

Ana konu:
Sivil Savunma

Tarih:
5 Ekim 2023

Finansman ödülüne toplam 16 proje, konsept ve fikir aday gösterildi. Ayrıca aday gösterilen projeler arasında izleyici ödülü de verilecek.

Kaynak:
Mike Auerbach

harici bağlantı“Yardım Eli” sponsorluk ödülü

web sitesine

Federal İçişleri ve Toplum Bakanlığı, gönüllü sivil koruma alanında en yüksek ödül olan Yardım Eli adaylarını açıkladı. Finansman ödülüne toplam 16 proje, konsept ve fikir aday gösterildi. Ayrıca aday gösterilen projeler arasında izleyici ödülü de verilecek.

Yardım Eli Ödülü, vatandaşların sivil korumaya gönüllü bağlılığını vurgulamak amacıyla bu yıl 15. kez veriliyor.
Sivil koruma uzmanlarından oluşan jüri, yaklaşık 250 başvuru arasından kategorilerdeki 15 projeyi seçti Yenilikçi konseptler, Gençlik çalışması Ve Gönüllü çalışmalara destek ödüle aday gösterildi. Ayrıca tüm başvurular arasından başka bir projeyi aday gösterdi Özel fiyat. Ödül kazananlar, 27 Kasım’da Berlin’de Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser tarafından düzenlenecek törenle onurlandırılacak. Ödül töreni canlı yayınla yayınlanacak.

Gönüllü bağlılıklarını desteklemek amacıyla, Genç Yetenek Çalışması ve Yenilikçi Konseptler kategorilerinin yanı sıra özel ödülün kazananlarına 9.000 Euro’ya kadar para ödülü verilecek. Sponsorluk ödülüne her yıl kurum ve dernekler başvurarak gönüllü çalışmayı daha da güçlendirebiliyor. Bu yılki ödül için son başvuru tarihi 30 Haziran 2023’te sona erdi.

2023 adayları

Kategori “Yenilikçi Konseptler”

• Bu yol kolay olmayacak: İtfaiyecilerin koruyucu kıyafetlerinin iyileştirilmesi
    (Ergonomi Enstitüsü ve Tekstil Teknolojisi Enstitüsü, RWTH Aachen)
  • Gönüllülük girişimi “Cottbus’un sana ihtiyacı var” (Gönüllülük girişimi “Cottbus’un sana ihtiyacı var”)
  • Radyolojik ölçüm cihazlarının emülasyonu
    (Dr Michael Schwalm)
  • Yıl sonu sprint takvimi: 31 günde krize dayanıklı
    (DRK bölgesel birliği Vestfalya-Lippe eV)
  • Acil servisler için güneş enerjisi (THW Euskirchen)
Kategori “Genç Çalışma”

• Dannigkow’dan genç cankurtaranlar – Küçük bir patron projesi (Norbertusgymnasium Magdeburg / DLRG Wernigerode)
  • Kedileri korumada gençlik egzersizi (THW Jugend Görlitz eV)
  • Küçük yardımcılar büyüktür – Dippoldiswalder Sivil Koruma Ekibi Günü
    (DRK bölge derneği Dippoldiswalde eV)
  • Okula başlama haftaları (DRK KV Rhein-Neckar/Heidelberg e.V.’de Gençlik Kızılhaçı)
  • Biz gelmezsek kimse gelmeyecek. Benimle geliyor musun? (Seestadtretter – Bremerhaven’daki tüm sivil koruma birimlerinin oluşturduğu bir dernek)
Kategori “Gönüllülüğü Desteklemek”

• Eğitim pilot operasyonel hizmetleri
    (Malta Yardım Servisi eV NRW)
  • Dräger sizi arıyor! Tutkunuz ön planda! (Dräger Safety AG & Co. KGaA)
  • Krizin üstesinden gelmek için el ele – spontane yardımcılar ve gönüllüler (DRK Kreisverband Dresden-Land eV)
  • Resim yarışması – Afet korumamız (Förderverein Romrod Gönüllü İtfaiye Teşkilatı eV)
  • PSNV-Online (PSNV Neckar-Odenwald destek derneği)
Yenilikçi Konseptler, Genç Yetenek Çalışmaları ve Gönüllü Destekçiler kategorilerinde kazananların yanı sıra bu yıl… Özel fiyat başka bir projeye verildi. Bu ödül, her yıl jüri tarafından isteğe bağlı olarak verilebilir ve diğer kategorilere girmeyen istisnai projeleri ödüllendirir.

Aday gösterilen tüm projelerin genel görünümünü www.helferde-hand-foerderpreis.de web sitesinde de bulabilirsiniz. Orada vatandaşlar ödül törenine kadar ödül için oy kullanabiliyor. Seyirci Ödülü bu ödül aynı zamanda her yıl aday gösterilen projelerden birine de verilmektedir.