Heino 85 yaşına girdi – “en küçük çevrede” doğum günü

Aslıhan2312

Co-Admin
Düsseldorf–Koyu renkli güneş gözlüklü sarışın ozan, onlarca yıldır Alman halk müziğinin yüzü oldu. 60 yılı aşkın profesyonel çalışmasına rağmen Heino hâlâ emekli değil, tam tersine şu anda bir turneyi tamamlıyor. Menajeri Helmut Werner, “Onu ayakta tutan, hayatta tutan şey bu” diyor. Graz (Avusturya) ve Bad Oeynhausen’de (NRW) planlanan performanslar arasında Heino, 13 Aralık Çarşamba günü 85 yaşında olacak.

Bugünlerde limuzinini karla kaplı manzaralarda sürüyor ve ünlü bariton sesinin ülkenin her yerindeki kiliselerde çınlamasını sağlıyor. “Göklere Şükürler Olsun” gerçekten bitirmek istediği turun adı. Bu, 8 Kasım’da ölen eşi Hannelore’un fikri ve en sevdiği projesiydi.

Dolayısıyla Düsseldorflunun canı kutlama yapmak istemiyor. Alman Basın Ajansı’na verdiği demeçte, “Doğum günümü sevdiklerimle en küçük çevrede geçireceğim ve sağlığımın devamını diliyorum” dedi.

Karısı Hannelore’un ölümünden sonra

Heino ve Hannelore 44 yıldır evliydiler ve onlarca yıldır Alman halk müziğinin rüya çiftiydiler. Onun uğruna, onlarca yıl sonra hayatının merkezini Kuzey Ren-Vestfalya’daki Bad Münstereifel’den Kitzbühel’e, Alpler manzaralı evine taşımıştı. Heino birkaç yıl önce “365 günün 364’ünde Hannelore’la birlikteydim” dedi.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Bild gazetesinde, çok sevdiği eşinin ölümünün ardından Avusturya’daki evde yaşamaya dayanamadığı ve geçici olarak menajeri Helmut Werner’in ailesiyle birlikte yaşadığı belirtildi. “Gelecek baharda hepimiz Kitzbühel’deki evimize taşınacağız çünkü artık yetişkin bir aile olduk. Heino gazeteye “Eve tek başıma dönemezdim çünkü çıldırırdım” dedi.

Heino’nun asıl adı Heinz-Georg Kramm’dır. 1938’de Düsseldorf’un işçi sınıfı bölgesi Oberbilk’te doğdu ve başlangıçta fırıncı çırak, hurda ayırıcı ve sigorta acentesi olarak çalıştı. Düsseldorf’taki bir bira fabrikasındaki Altbier’in başında, kendisi için harika bir macera oyun alanı olan bombalanan şehirdeki çocukluğundan bahsetti.

Heino’nun kariyeri nasıl başladı?

1961 yılında renkli gecelerde sahneye çıkan Heino, 60’lı yılların ortalarında efsanevi yapımcı Ralf Bendix tarafından keşfedildi. Ona balıkçı yaka bir kazak giydirdi ve gülümsemesini yasakladı. Aşırı aktif tiroid nedeniyle bir gözü dışarı çıktığı için Heino, 1970’lerin başından beri siyah güneş gözlüğü takıyordu.

Bu, sıkı çalışma ve disiplinle birlikte başarısının temeli haline gelen “marka” Heino’yu yarattı. 1.200’den fazla şarkı kaydetti ve yaklaşık 55 milyon solo albüm sattı. 850.000 kayıtla hala eşsiz: İlk albümü “Heino”.

Ancak kariyeri tamamen skandalsız değildi: 1977’de Baden-Württemberg Başbakanı ve eski Nazi deniz hakimi Hans Filbinger (CDU) için Deutschlandlied’in üç dizesini de seslendirdi. Birçok kişi bu yüzden ona kızdı.

Heino, rekoru onlarca yıl sonra da savunmaya devam etti: Bu, eğitim materyali olarak tasarlanmıştı ve hatta o sırada Federal Başkan Walter Scheel ile bunu yapıp yapamayacağını kontrol etti.

Heino ve siyaset

Kendini sosyal demokrat ilan eden Heino yine de sağ köşede yer alıyordu. Halk müzisyeni etnik halkla hiçbir ilgisi olmasını istemez. 2019’da AfD’nin yasaklanması lehinde konuştu.

2013 yılında “Saygılarımla” albümüyle herkesi şaşırttı. Heino, Die Ärzte, Peter Fox ve Rammstein’ı kapladı ve deri ceketli bir rock’çı gibi poz verdi. Bu onu listelerde bir numaraya taşıdı.

2021’de Düsseldorf’ta bir “Alman şarkı resitalinin” kendisine “şakacılık” olarak yazılmasına izin vermedi. Belediye başkanının yetki sözü sonrasında Heino’nun konserini planlandığı gibi tanıtmasına izin verildi.

Bu yıl Heino, kilise turuna hiç uymayan başka bir türe girdi: şüphe uyandırmayan “Memleketimin Şarkıları” başlığı altında Mickie Krause’nin “On Çıplak Kuaför”ünü, heyecan verici “Layla”yı ve Ballermann’ın diğer hitlerini yorumladı.