Hem Güzel Hem Başarılı! Pop Müziğin Yükselen Yıldızı Edis’in Galatasaray Mezunu Olduğunu Biliyor muydunuz?

Abide

Aktif Üye
Son vakit içinderda hem yaptığı müzikleriyle hem harika danslarıyla gönlümüzde taht kurmayı başaran Edis’in meslek kıssası, her insanın merakını cezbediyor. Kulaklarımızın pasını silmeyi başaran, bizi doyasıya eğlendiren, Galatasaray Üniversitesi mezunu Edis Görgülü’nün Bağlantı kısmından müziğe uzanan seyahatini ve meslek basamaklarını tırmanışını mercek altına aldık. İşte kalplerin prensi güzel ve başarılı müzikçinin hikayesi.

Her şey Londra’da başladı.

1990 yılında Londra’da dünyaya gelen Edis, 2 yaşına kadar burada yaşadı. Ailesinin onu Türkiye’de yetiştirmek istemesiyle daima birlikte İzmir’e taşındılar. bu biçimdece Edis, çocukluğunu ve gençlik yıllarını İzmir’de geçirdi. Ailesi Edis’i 4 yaşında piyano derslerine gönderdi. Bu dersler esnasında bir epey kere Edis’in müzikler mırıldandığına şahit oldular. Lise çağlarına geldiğinde İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesinde okumaya başladı ve bir yandan da müzikle ilgili dersler almaya devam etti. Lise senelerında Expo 2015 çalışmalarında bulunup İzmir’in tanıtılmasına yardımcı oldu. İzmir Kent Orkestrası’nda solistlik yaparken ailesine müzisyen olmak istediğini açıkça paylaştı. Pekala, ailesi bu duruma ne dedi dersiniz?

Ailesinin de gönlünü beğenilen tutarak iki üniversiteye birlikte gitti.

Ailesi Edis’ e dayanak oldu lakin eğitimini tamamlamasını da istedi. Bu sebeple Edis, Galatasaray Üniversitesi Bağlantı Fakültesine başladı ancak bununla birlikte müzikle de bağını koparmamak ismine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına devam etti. bir süre bu iki okulu tıpkı anda yürütmeyi başaran Edis, zorlandığı bir anda İstanbul Üniversitesindeki eğitim hayatını sonlandırdı. Lakin ailesinin isteklerini yerine getirmek için Galatasaray Üniversitesinden mezun oldu.

Peki, Edis Görgülü’nün bir orta oyunculuk yaptığını biliyor muydunuz?

İstanbul Edis’in hayatını çok değiştiren bir kent oldu. Müzisyen olmak isteyen Edis, fazla dayanamadan süratli bir biçimde albüm çalışmalarına başladı fakat birinci basamakta pek de başarılı olmadı. Pes etmek istemediği için bahtını bir de oyunculuk tarafında denemek istedi ve ajanslara müracaatlarda bulundu. Kısa müddette teklifler almaya başladı ve Dinle Sevgili dizisinde rol almayı başardı. Natürel yalnızca tek bir dizi ile sonlu kalmadı. ondan sonrasında hayatımın Rolü dizisinde oyunculuk hayatına devam etti.

Menajerinin müzisyen tarafını keşfetmesiyle Edis’in hayallerindeki meslek seyahati başladı.

Arkadaşlarıyla bir arada karaoke yapmaya giden Edis, burada menajeri tarafınca keşfedildi. Bu keşfin akabinde menajeri onu Kenan Doğulu’yla tanıştırdı ve demolar kaydetmesine vesile oldu. sonrasındasındasında Ozan Çolakoğlu ve Soner Sarıkabadayı ile tanışan Edis, hazırladığı müzikleri onlara dinletti. bu biçimdece tam manasıyla kesime giriş yaptı.

senelerdır beklediği çıkış, “Benim Ol” ile geldi.

Soner Sarıkabadayı ve Ozan Çolakoğlu’na dinlettiği müzikler içinden “Benim Ol” ile çıkışını yaptı. Kelam müellifliği ve bestesinin ona ilişkin olduğu Benim Ol müziğini single halinde çıkaran Edis’in klibinde Hepsi kümesinin üyesi Cemre Kemer de rol aldı. Müzik, MusicTopTr’nin listesinde üç hafta boyunca iki numarada kalmayı başardı. daha sonrasında da Soner Sarıkabadayı ile Bostancı’da birinci konserini vererek muvaffakiyetini taçlandırmış oldu.

Her müziği olay olan Edis, müzikleriyle bizleri eğlendirmeye devam ediyor.

Başarılı müzikçi Edis ne müzik söylemeye ne de müzik yazmaya doyamıyor diyebiliriz. Her yıl yaz ayalarının en hit müziklere imza atmayı başarıyor. Bunun haricinde öbür ünlülerle yaptığı düetler de fazlaca dinleniyor. Edis’in şu ana kadar yalnızca bir albümü var lakin çok fazla single çıkardı. Bunlar içerisinde Benim Ol, Olmamış Mı?, Vay, Dudak, Çok Çok, Hoşluğuna, Değer Biçilemez Bir Şey Başlat, Efsane Sensin, Perişanım, Nirvana, Martılar, Kainat, Arıyorum, Yalancı müzikleri yer alıyor.

Başarılarının dokümanı niteliğindeki ödüllere de doymak bilmiyor.

Edis, çıkardığı müziklerin muvaffakiyetini hem müzik listelerinde dorukta kalarak hem teker teker mükafatları toplayarak taçlandırmaya devam ediyor. Şu ana kadar bir epeyce ödül toplayan güzel müzikçi, ödüllere doymak bilmiyor diyebiliriz. Kazandığı mükafatlar içinde dört tane Altın Kelebek ve üç tane Radyo Boğaziçi Müzik Mükafatı bulunuyor. Bu genç yaşında bir epey muvaffakiyete imza atan Edis’in muvaffakiyetlerinin devamını diliyor, onu ekranlarda daima görmeyi umuyoruz.