Huawei Watch 3 Pro İncelemesi

SurgeoN

Yeni Üye
Huawei Watch 3 Pro incelemesi ile siz bedelli okurlarımızın karşısındayız. Sizler için hazırlamış olduğumuz bu inceleme görüntüsünde Huawei Watch 3 Pro fiyatı ve özellikleri üzere değerli başlıkların dışında HarmonyOS işletim sistemli akıllı saat modelinin nasıl bir kullanıcı tecrübesi sunduğundan da bahsediyoruz. İşte karşınızda Huawei Watch 3 Pro inceleme videosu!

Huawei Watch 3 Pro İncelemesi – Tasarım ve Ekran

Huwaei Watch 3 Pro’nun ön plana çıkan teknik özelliklerinden bahsetmedilk evvel, dilerseniz kelam konusu akıllı saat modelinin şık dizaynından özetlemek gerekirse bahsedelim. Huawei’nin kısa bir süre evvel Türkiye’de de satışa sunduğu akıllı saat modeli, birinci sınıf titanyum gövde ve 22 mm standart deri bir kayışla birlikte geliyor.

Materyal kalitesi açısından son derece premium bir havaya mesken sahipliği yapan Watch 3 Pro çok lüks görünüyor. Lüks saat görünümde olan akıllı saat kola takıldığında biraz yükünü hissettirse de Watch 3 Pro’nun kayış olmadan yalnızca 63 gram tartısında olduğunu da belirtelim.

Klasik dairesel bir dizayna sahip olan akıllı saat ayrıyeten ince elenip sık dokunmuş çerçeve bilgileri da isminden kelam ettiriyor. Her ayrıntısıyla itinayla hazırlanmış olan bu çerçeveleri de safir camdan oluşan 1.43 inçlik bir ekran tamamlıyor.

Ekrandan bahsetmişken safir cam yardımıyla çizilmelere ve darbelere karşı ekstra olarak dayanıklılık gösteren 1.43 inçlik bu renkli AMOLED ekran, 466 x 466 piksel çözünürlük 1000 nit parlaklık ve 326 ppi piksel yoğunluğu bedellerine de sahip.

Aygıtın tasarım bilgilerina değinmeye devam edecek olursak, akıllı saatin yan tarafında yer alan taç düğmesinin de titanyum bir gereçten yapıldığını gözlemliyoruz. Bunun üzere ince ayrıntılar Watch 3 Pro’nun tasarımı daha da özel kılarken taç düğmesinin yan tarafında yer alan minik ‘’Huawei Watch’’ yazısı da çok beğenilen durmuş.

Kelam konusu bu taç düğmesi de kaydırma üzere fonksiyonellikleri yerine getirmemizde yardımcı olurken, beraberinde olağan bir düğme olarak da çalışıyor. Lakin, taç düğmesiyle kaydırmaya alışmak biraz vakit alabiliyor.

Bunun haricinde akıllı saatin yan tarafında yer alan ikinci düğme de kullanıcıların direkt olarak Antrenman menüsüne gitmesine yardımcı oluyor. Ancak isterseniz bu düğmenin fonksiyonelliğini saat ayarları üzerinden değiştirebiliyorsunuz. Örneğin kelam konusu bu düğmeyi Müzik, Bireyler ve hatta AppGallery’e direkt erişebilecek biçimde ayarlayabilirsiniz.

Huawei Watch 3 Pro İncelemesi – Yazılım

Huawei’nin Watch GT 2 Pro’nun akabinde yapmış olduğu en büyük yükseltmenin HarmonyOS işletim sistemi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Yeni kuşak akıllı saat modeliyle birlikte Android işletim sistemine veda ederek kendi geliştirmiş olduğu HarmonyOS 2.0 işletim sistemine geçiş yapan Huawei, kullanıcılara üst seviye bir akıllı saat tecrübesi de sunmayı hedefliyor.

Akıllı saatin HarmonyOS işletim sistemine entegre edilmesinin akabinde bizleri sanal asistan Celia karşılıyor. Kelam konusu sanal asisten şimdilik belirli başlı lisanları destekliyor. Bu sanal asistanı kullanabilmeniz için de Watch 3 Pro’nun Wi-Fi, Bluetooth yahut eSIM sayesinde internete bağlı olması gerekiyor.

bununla birlikte Grid Launcher ana ekran dizaynıyla kutudan çıkan Watch 3 Pro, bu ana ekran tasarımı yardımıyla akıcı bir kullanıcı tecrübesi de sunuyor. Bu ana ekran üzerinden kullanıcıların akıllı saatine yüklemiş olduğu tüm uygulamaları bir ortada görmesine yardımcı olan Huawei, bu biçimdece kullanıcıların istediği uygulamaya da süratli bir biçimde erişebilmesine imkan tanıyor.

Bunun haricinde HarmonyOS 2.0 ile aygıtlar içinde dengeli bir etkileşim tecrübesi sunan WATCH 3 Pro, bulut üzerinden çevrimiçi müzik akışı ve çalma listelerini senkronize etme özelliklerinin yanı sıra, telefon üzerinden açıldıktan daha sonra saat üzerinden Petal Maps yönergeleri de alınabiliyor.

Huawei’nin yeni kuşak akıllı saati ayrıyeten 100’den çok idman moduna yüksek hassasiyetli beden ısısı sensörüne, düşme algılama ve yardım uyarısı sunan profesyonel bir sıhhat ve idman asistana, konut sahipliği yapıyor. Bunlara ek olarak Watch 3 Pro Kalp atış suratı, SpO2, uyku kalitesi ve basınç özellikleri kullanıcıların sıhhat durumları hakkında da aktüel kalmalarını sağlıyor. Akıllı saat ayrıyeten, 15’i profesyonel olmak üzere, 100’den çok idman modu ile geliyor.

Huawei Watch 3 Pro İnceleme – Temas Özellikleri

Tüm bu bilgileri geride bırakıp gelelim Watch 3 Pro’nun ilişki özelliklerine. HarmonyOS işletim sisteminin akabinde bilhassa ekosistem konusunda önemli atılımlara imza atan Huawei, Watch 3 Pro’nun ilişki özellikleri tarafında da pek güçlü bir çeşitliğe yer veriyor.

Bu sayede akıllı saatin etraf ile etkileşimini üst düzeye çıkartan firma, Watch 3 Pro’da Wi-Fi dayanağına de yer veriyor. Global pazarlarda da NFC takviyesiyle birlikte satın alınabilen akıllı saat, eSIM sayesinde tıpkı bir akıllı telefon üzere bağımsız olarak da kullanılabiliyor. Bunun haricinde saatte çift kanallı GPS dayanağı de bulunuyor. Bu da bilhassa pozisyon ve pozisyona takipli uygulamaların akıllı saat üzerinde kullanmasını daha da kolaylaştırıyor.

Huawei Watch 3 Pro Pil Ömrü

Bildiğiniz üzere Huawei, giyilebilir aygıtların pil ömrüyle dikkat çeken bir marka. Bu geleneğini Watch 3 Pro modelinde de devam ettiren teknoloji devi, Watch 3 Pro’nun 790 mAh’lik bataryası ile kullanıcılara ortalama olarak 21 güne kadar bir pil ömrü vaat ediyor.

Kutudan manyetik 10W kablosuz şarj aygıtı çıkan Watch 3 Pro, şimdi her Qi şarj aygıtıyla da rahat bir biçimde şarj edilebiliyor. Bir akıllı saate bakılırsa devasa diyebileceğimiz bir batarya kapasitesine sahip olan bu akıllı saatin 790 mAh’lik pili de 10W kablosuz şarj ile yaklaşık üç saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj olabiliyor. Firmanın başka mamüllerine kıyasla şarj mühleti biraz uzasa da, bu pil HarmonyOS işletim sisteminin başarılı optimizasyonu yardımıyla çok uzunca bir süre dayanıyor.

Lakin, faal kullanıma gelindiğinde de bu bedel 21 günden ortalama 5 güne kadar düşüyor. Bunun için de aygıtın Wi-Fi ve Bluetooth kontağının 7/24 açık olması gerekiyor.

Huawei Watch 3 Pro incelemesi

Sonuç

Genel manada şık tasarımı ve premium görünümüyle beğenimizi kazanan Huawei Watch 3 Pro, Watch GT 2’nin beğenilen tüm yanlarını bünyesinde barındırıyor. Bu açıdan bilhassa başarılı bir akıllı saat olan Watch 3 Pro, uzun pil ömründen çok HarmonyOS işletim sistemiyle kullanıcılara pek kaliteli akıllı saat tecrübesi sunuyor.

Ekosistem konusunda da çok âlâ işler çıkartan Watch 3 Pro’yu öteki Huawei eserleriyle de çok uyumlu bir biçimde kullanabiliyorsunuz. Bunun haricinde performans konusuna da yüzlerimizi güldürmeyi başaran Watch 3 Pro, HiSilicon Hi6262 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanıyla da beklentileri rahatlıkla karşılıyor.

Tüm bu özellikleriyle ön plana çıkan Huawei Watch 3 Pro’nun fiyatı da Huawei Online Mağaza’da 5.699 TL olarak listeleniyor.