Hyundai, fabrikaların güveliğini Boston Dynamics’in robot köpeği Spot’la sağlayacak

seher

Aktif Üye
Hyundai, fabrikaların güveliğini Boston Dynamics’in robot köpeği Spot’la sağlayacak Hyundai, Güney Kore’deki bir Kia üretim tesisindeki güvenlik operasyonları için Boston Dynamics‘in robot köpeği Spot’u test etmeye başladı. Spot, güvenlik operasyonlarının yanı sıra ofis çalışanının endüstriyel alanları uzaktan gözlemlemesi ve incelemesi mevzularında da yardımcı olacak.

Robot, tüm senaryolara hazır

Spot, geçtiğimiz Nisan ayında Fransa’da bir askeri okul öğrencilerinin eğitimlerinde yer almış ve biroldukca keşif vazifesini üstlenmişti. Bu defa de Hyundai Motor Group ile çalışmalara katılacak olan Spot, misal bir misyon üstlenecek. Hyundai, Spot tabanlı robot köpeği ‘Fabrika Güvenlik Hizmet Robotu‘ olarak isimlendirdi ve özetlemek gerekirse ‘Robot‘ diyor.

Robot, olağan bir Spot’tan biraz daha farklı görünüyor zira nazaranvleri yerine getirebilmesi için farklı donanımlara sahip. Robot’un endüstriyel alanlardaki insanları ve çeşitli senaryoları algılayabilmesi ve tanımlayabilmesi için robot köpek, yapay zeka programlarıyla birlikte termal kameralar ve üç boyutlu LiDAR sensörü ile donatıldı.

Hyundai, tüm tesislerinde Robot’a yer vermek istiyor

Hyundai’den yapılan açıklamada Spot’un bakılırsavleri hakkında: “Entegre bir termal kamera ve üç boyutlu LiDAR ile Robot, etrafındaki bireyleri algılayabilir, yüksek sıcaklık durumlarını ve muhtemel yangın tehlikelerini izleyebilir ve bir kapının açık mı yoksa kapalı mı olduğunu algılayabilir. Robot, tesis etrafındaki hareketlerinin canlı akışını sağlayan ve ofis işçisinin endüstriyel alanları uzaktan gözlemlemesini sağlayan inançlı bir web sayfası aracılığıyla uzaktan denetim edilebilir.” tabirlerine yer verildi.

Robot, AI teknolojisi yardımıyla tehlikeleri algılayabilecek ve inançlı web sayfası aracılığıyla yöneticilere alarm göndererek yaşanan sıra dışı durumlara süratli müdahaleyi sağlayacak. Robot köpeğin bir başka avantajı ise dar alanlarda gezinebilmesi yardımıyla insan gözüyle görülmesi güç olan kör alanları da inceleyebilecek.

Boston Dynamics’in robot köpeği Spot tabanlı Robot, test sürecinden başarılı bir biçimde geçerse Hyundai, öteki tesislerde de Robot’lara yer vermeyi ve bir denetim merkezinden idaresi sağlanabilecek bir filo oluşturmayı istiyor.