Hyundai, yeni şirketi Supernal’ı duyurdu: Uçan araçlar üretilecek

seher

Aktif Üye
Hyundai, yeni şirketi Supernal’ı duyurdu: Uçan araçlar üretilecek Güney Koreli ulaşım devi Hyundai, gelişmiş bir hava hareketliliği (AAM) şirketi Supernal‘ın kurulduğunu duyurdu. Yeni kuşak elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) araçları geliştirmeyi planlayan şirket, birinci ticari uçuşunu 2028 yılında gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Gelişmiş üretim teknolojileri kullanılacak

Geçtiğimiz yıl kurulan ve uçan araçlar için çalışmalar yürüten Urban Air Mobility Division‘ın dahili bir ünitesi olarak ortaya çıkan Supernal, S-A1 isimli bir hava aracı konsepti üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Hava aracının birinci vakit içinderda ABD’deki kamu ve özel kuruluşlarla iş birliği sağlanarak kullanılması planlanırken, pilotlu yahut otonom olarak hizmet verecek ve dört ila beş yolcu kapasitesine mesken sahipliği yapacak.

Araçlarını geliştirmek için yapay zeka ve otonom denetim gibi teknolojilerden yararlanan şirket, Hyundai Grubun gelişmiş üretim yeteneklerini kullanacak ve ulaşım hizmeti sağlayacak. Bağımsız bir şirket olarak atanan Supernal’ın, kümenin çeşitli mobilite teknolojileri geliştirmek için oluşturulan 50 farklı şirketi içinden ön sıralara yerleşeceğini söyleyebiliriz.