İkinci Sefer Anneliği Tadan Seda Bakan’ın Dünden Bugüne Meslek Seyahatini Mercek Altına Alıyoruz

Abide

Aktif Üye
Güzeller hoşu Seda Bakan, uzun müddettir ekranlarda uzunluk gösteren başarılı isimlerden biri. İkinci çocuğunu kucağına alan Bakan, sempatik tutumları, başarılı oyunculuğu ve özel hayatı ile sık sık gündemde. Durum bu biçimde olunca bir epey insan da Bakan’ın daha evvel hangi üretimlerde rol aldığını araştırıyor. Gelin, hoş oyuncunun hayat verdiği rollere geçmişine bir göz atalım!

Seda Bakan’ın merak uyandıran hayatı.

Seda Bakan, 1985 yılında Kocaeli’nde dünya gelir. Hem anne hem baba tarafınca göçmen olan hoş oyuncu, TÜRVAK Sinema – TV Eğitim Merkezinde aldığı eğitim daha sonrasında bölüme giriş yapar. Akabinde da kısa mühlet ortasında kesimin aranan isimlerinden biri hâline gelir. Pekala, ünlü ismin bugüne kadar uzunluk gösterdiği üretimlerden birkaçına göz atmaya ne dersiniz?

“Sana Mecburum” dizisi ile ekranlara “Merhaba.” der.

2007 yılında yayımlanan dizide Seda Bakan, müzikçi Doğuş ile başrol oynadı. Dizide ünlü popstar Sertan’ın mesleğindeki düşüşü toparlama noktasında yaptığı çalışmalar kararında yolu Leyla ile kesişir. Leyla karakterini de çiçeği burnunda oyuncu Seda Bakan canlandırır. Bu diziden daha sonra Bakan’ın ekranlarda daha epey görmeye başladığımız da bir gerçek.

Bakan’ın “Gerekirse saçımı kazıtırım.” dediği üretim; Makber!

Devrim Nas ile başrol paylaşan Seda Bakan, Makber isimli dizide lösemili bir kıza hayat verdi. 2009 yılında ekranlarda yayınlanan dizi, o devirlerde bir çok ilgi gördü. bu biçimdece Bakan’ın yükselişi de kaçınılmaz oldu.

Yeteneksiz Sizsiniz Türkiye’de jürilik yaptığını bilmeyen yok!

2009 yılında yayın ömrüne başlayan Yetenek Sizsiniz Türkiye, bir epey ünlü isme heyet koltuğunda yer verdi. Seda Bakan da bu isimlerden biri. Müsabakadaki sempatik halleri ile milyonları kendine hayran bırakan Bakan, gönüllerde taht kurmayı da başardı.

Bakan’ın Behzat Ç’deki Eda rolünü hatırlayanlar el kaldırsın.

2010 yılında ekranlarda âdeta fırtınalar estiren Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi dizisi, yayın hayatı boyunca bir epeyce ünlü isme mesken sahipliği yaptı. Seda Bakan da bu ünlü isimler içinde. Üretimde hayat verdiği Eda karakteri, Bakan için âdeta bir dönüm noktası oldu. Buradaki rolünden daha sonra kendisine proje teklifleri yağdı. aslına bakarsan yükselişi de bu durumu ispatlar nitelikte.

Kardeş Hissesi’nin Feyza’sını unutmak ne mümkün?

Seda Bakan, Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi dizisinde elde ettiği popülerliği Kardeş Hissesi ile tepeye taşıdı. Dizide canlandırdığı Feyza karakterinin komik halleri ve sevecen hareketleri, izleyiciden tam not almayı başardı. Dizinin bitişinden uzun müddet geçmesine karşın hâlâ Feyza karakterinin bir hayli repliği akıllarda.

Bana Sevmeyi Anlat dizisi ile apayrı bir karaktere büründü.

2016 yılında Fox’ta yayınlanan Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Kadir Doğulu ve Mustafa Üstündağ ile başrolü paylaştı hoş oyuncu. Canlandırdığı Leyla karakteriyle de beğeni kazandı. Fakat bu imal yalnızca 22 kısım sürdü. Dizi, yayınlandığı devir bir epeyce kişi tarafınca ilgiyle takip ediliyordu.

Bakan, Mucize Tabip dizisinde de uzunluk gösterdi.

2019 yılında Fox’ta yayınlanan Mucize Hekim dizisi de Seda Bakan’ın rol aldığı üretimler içinde. Diziye daha sonradan dâhil olan hoş oyuncu, buradaki karakteri ile de izleyiciden tam not almayı başardı. Canlandırdığı tabip Ferda karakteri ile büyük küçük herkesi kendine hayran bıraktı.

Yeni dizisi Zeytin Ağacı da bir daha ziyadesiyle ilgi görüyor.

Netflix’te seyirci ile buluşan Zeytin Ağacı dizisi, Bakan’ın rol aldığı son yeni projesi. Dizide yaptığı direk dansı ile âdeta gündemin ortasına oturdu Seda Bakan. Tuba Büyüküstün ve Murat Boz üzere isimlerin yer aldığı üretimde canlandırdığı Leyla karakteri ile bir daha oyunculuk konusundaki muvaffakiyetini da ispatladı. Bakalım hoş oyuncunun daha sonraki dizi projesi ne olacak?

Seda Bakan, beyaz perdede de çoğunlukla uzunluk gösteriyor!

Ünlü oyuncu Seda Bakan, dizi ve reklam projeleri ile olduğu kadar sinema üretimleriyle da dikkat çekiyor. Ses getiren sinema projelerinin bir kısmını; Öldür Beni Sevgilim, Arif V 216, Vakit Makinesi 1973, Umut, Karakomik Sinemalar 2: Emanet halinde sıralayabiliriz. Hayat verdiği her karakter ile akıllara kazınan hoş oyuncuyu daha uzun müddet ekranlarda bakılırsaceğiz üzere duruyor.