İmran Kılıç toprağa verildi

Saliha

Yeni Üye
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç için TBMM’de cenaze merasimi düzenlendi. TBMM Gurur Kapısı merdivenleri önündeki merasime, Kılıç’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Lideri Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BBP Genel Lideri Mustafa Destici, AK Parti Genel başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz, AK Parti Küme başkanvekilleri Cahit Özkan, Mustafa Elitaş, Uzman Ünal ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Küme başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç, MHP Küme başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül, YETERLİ Parti Küme Lideri İsmail Tatlıoğlu, UYGUN Parti Küme Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Yönetim Amiri Alpay Özalan, kimi eski bakanlar, milletvekilleri ile Meclis işçisi katıldı.

Memleketine getirildi

TBMM’deki merasimin akabinde memleketi Kahramanmaraş’a getirilen Kılıç için Abdülhamid Han Camisi’nde ikindi namazı daha sonrası merasim düzenlendi. Merasime Kılıç’ın eşi Fatma, çocukları Akif ve Malik Kılıç ile kızı Fatma İslamoğlu ve torunu Yusuf İslamoğlu’nun yanı sıra TBMM Lideri Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Küme Lideri İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Kumandanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uzman Ünal, Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, CHP Genel Lider Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Vilayet Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, Vilayet Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ile başka ilgililer katıldı. Cenaze namazının akabinde Kılıç’ın cenazesi, Onikişubat ilçesi Cüleli Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Kılıç’ın torunu 7 yaşındaki Yusuf İslamoğlu, merasim sırasında tabutun başına gelerek dua etti.

Erdoğan’dan başsağlığı iletisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıç için başsağlığı iletisi yayınladı. Erdoğan iletisinde şu sözlere yer verdi:
“yaşamını müftü, yönetimci, muharrir, programcı, konuşmacı olarak irşat ve eğitim-öğretim faaliyetlerine adayan ilim ve irfan insanı İmran Kılıç kardeşimiz ebedi âleme irtihal etmiştir. Ülkemize ve milletimize hizmetlerini hep şükranla yâd edeceğimiz kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine, Kahramanmaraşlılara ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Fotoğraf: Mustafa İstemi – Milliyet