iOS 15.4 Beta, 120 Hz Yenileme Suratını Tüm Uygulamalara Getiriyor

SurgeoN

Yeni Üye
iOS 15.4 beta güncellemesiyle birlikte Apple iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde mevcut olan 120Hz ekran yenileme suratı 3. parti uygulamalarda kullanıma açılacak.

Christian Selig tarafınca paylaşılan tweet’te 120Hz yenileme suratının bütün 3. parti uygulamalarda çalıştığı söyleniyor. Selig, bilgiyi Apple içerisinden aldığını da açıklamış.

Chirstian Selig: “Yay, bugün Apple’daki birinden bunun iOS 15.4 betalarında düzeltildiğine dair küçük bir ileti aldım ve tüm uygulamalar, desteklenen iPhone’larda otomatik olarak 120 Hz animasyonlar alıyor ve kendim de onayladım. (Bakınız ekte, 1/120 = 8,33 ms)” sözlerini kullandı. Selig bu paylaşımı 120 Hz takviyesinin üçüncü parti uygulamalarda sınıfta kaldığı periyotlara ilişkin bir habere cevaben yapmış.

tıpkı vakitte Apple’ın animasyonların 60 FPS’nin üstüne çıkmasına müsaade vermeyen Core Animation kusurunu düzelttiğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda uygulamaların 120 Hz ile çalışacak olması hoş olsa bile güncellemenin şu anda betada olduğunun tekrar altını çizelim. Ayrıyeten bütün uygulamaların otomatik olarak 120 Hz’e geçiş yapıp yapmayacağı ise çabucak hemen doğrulanmış değil. Güncellemeyi yüklemek istiyorsanız Apple’ın iOS beta programına dâhil olabilirsiniz. bu biçimdece 120 Hz’i tüm uygulamalarda deneyimleme bahtına sahip olabilirsiniz.

Son olarak Apple iOS 15.4 beta sürümüyle birlikte Face ID teknolojisi için gözlük ve maske ile kilit açma işlevlerini da eklemişti.

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.