iPad Üzerinde Windows 3.1 Çalıştırıldı

SurgeoN

Yeni Üye
Windows 3.1, Microsoft tarafınca şahsi bilgisayarlarda kullanılmak için 1992 yılında piyasaya sürülmüştü. Pekala eski işletim sistemini iPad’inizde çalıştırmak ve nostalji ister misiniz?

Bilindiği üzere iPad’ler iOS ve iPadOS işletim sistemleriyle birlikte geliyor. Lakin Fast Company teknoloji editörü Harry McCracken, Windows’un 3.1 sürümünü iPad’e kurmanın bir yolunu buldu. iDOS isimli bir uygulama yardımıyla, bir iPad’e üçüncü taraf uygulamaları destekleyen bir masaüstü ortamını getirebilirsiniz.

iDOS, temelinde iPad’de DOS oyunları çalıştırmak ve oynamak için geliştirilmiş bir uygulama. Bu uygulamayı App Store’dan indirmek mümkün fakat iPad’e yüklemek için yasal bir Windows kopyasına gereksiniminiz var. Ayrıyeten tek seferlik 4.99 dolar ödeme yapmanız gerektiğini hatırlatalım.

iPad Üzerinde Windows 3.1 Tecrübesi

birinci vakit içinderda Windows 3.1 belgelerini iPad’inizin Belgeler kısmına aktarmanız gerekiyor. iDOS, uygulamaya dahil edeceğiniz şeyler için Evraklar uygulamasında bir klasör oluşturuyor. ondan sonrasında evrakları iDOS’a yükleyebilir ve işletim sistemini kurabilirsiniz.

Görünüşe nazaran Windows 3.1’e iDOS aracılığıyla ek üçüncü taraf uygulamaları yüklemek de mümkün. Bu bağlamda oyunları, üretkenlik araçlarını, yardımcı programları ve daha fazlasını archieve.org‘da bulabilirsiniz. HowToGeek editörü Benj Edwards, Civilization II üzere oyunlar da dahil olmak üzere iPad’inde çalışan biroldukça klasik Windows oyunu paylaştı.