Joe Chialo ırkçılık ve ilişkili acı ile ilgili deneyimleri hakkında

Aslıhan2312

Co-Admin
Şansölye Olaf Scholz (SPD), News dergisinin bildirdiği gibi Berlin Kültürel Senatörü Joe Chialo'ya (CDU) ırkçı bir şekilde hakaret etti mi? Joe Chialo, Berliner Zeitung'u “bir olay” ı doğruladı, ancak bunun hakkında yorum yapmak istemedi. Bununla birlikte, 2023'te açılışından kısa bir süre sonra Berliner Zeitung, kültürel Senatör Joe Chialo (CDU) ile ırkçılıkla ilgili kişisel deneyimleri hakkında konuştu: “Almanya'da doğan ve büyüyen siyah bir tane tanımıyorum. Irkçılık ve bağlantılı acı, ”dedi röportajda Joe Chialo. “Bence bu da acı verici deneyimler yaşayan insanlar için belirli bir empati keskinleştiriyor.”

Röportaj, Berlin'deki Yeni Yıl isyanları için ilk isim sorgusu hakkındaki tartışmanın uzun süre geri dönmediği bir zamanda gerçekleştirildi. CDU'nun Berlin Seçim Kampanyasını ırkçılıkla kazandığını söyleyen insanlara neye cevap vereceği sorulduğunda, senatör cevapladı: “Bunun yanlış olduğunu söyleyebilirim, seçim kampanyasına katıldım. CDU'nun durduğu değerlerin ırkçılıkla hiçbir ilgisi yoktur. (…) Bu arada, o zamanlar Neukölln'deki bir seçim kampanyası etkinliğinde Friedrich Merz'le birlikteydim. Göçmenlik geçmişi olan Almanlar ve Almanlar arasında ayrım yapmayı bıraktığımızda soruldu mu? Ve dedi: “

Röportajın tamamını buradan okuyun.