Kılıçdaroğlu: Hiç kimsenin faizi inmedi

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu, genel merkezde Demokrat Parti (DP) Genel Lideri Gültekin Uysal’ı kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin akabinde Kılıçdaroğlu ve Uysal, ortak basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, toplantıda ekonomiyi, gelişmeleri ve dış politikayı görüştüklerini belirterek, “Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Türkiye’nin çözülemeyecek hiç bir sorunu yoktur, bütün meseleleri çözülebilir. Akılla bilgi ile birikimle bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz ve gelmekte de kararlıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, soru üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) açıklaması hakkında değerlendirmede bulunarak, “Bu ülkede yaşayan, bu ülkede üretim yapan; çiftçisi, çalışanı, köylüsü, emeklisi, sanayicisi, tüccarı her insanın konuşmaya hakkı var. ‘Siz konuşmayın, ben konuşacağım’ diyor daha sonra kalkıyor dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkıyor. Demokrasinin ‘d’sinden dahi haberi yok” dedi.

‘ORGANİZE KÖTÜLÜKLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Vatandaşlarımızı faize ezdirmeyeceğiz” kelamının anımsatılması üzerine ise şu biçimde konuştu:

“Hangi faiz indi? Çiftçinin faizi indi mi? Hayır. Esnafın faiz indi mi? Hayır. Tüccarın faizi indi mi? Hayır. Kredi kartı kullanıp, bankalardan borçlanan sade vatandaşın faizi indi mi? Hiç kimsenin faizi inmedi. Merkez Bankası bankalara kredi açarsa onun faizi indi. Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Kim kazanıyor? Bankalar kazanıyor. Kime hizmet ediliyor? Bir avuç beşere hizmet ediliyor. Faizin falan indiği yok. Hayal aleminde yaşıyorlar. Londra’daki tefecilere dünyanın faizini ödeyen kim? Türkiye’deki tefecilere yani dolar baronlarına dünyanın parasını ödeyen bu kişi değil mi? Soru sormasanız bu alanlara girmeyeceğim. Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış aslında. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyon perişan vaziyette. Görmüyor 84 milyonu.”

Kemal Kılıçdaroğlu, kimi inşaat şirketi yöneticilerinin ve iş insanlarının CHP’yi ziyaret ettiği tarafındaki argümanların sorulması üzerine de “Yok hayır. Tahminen bu biçimde bir talep olmuştur; lakin bize yansıyan bir şey yok” dedi.

UYSAL: SORUMLULUK DUYGUSU İÇİNDE BURADAYIZ

DP önderi Gültekin Uysal ise Türkiye’nin büyüklüğüne inandıklarını söyleyerek, “Bir asır evvelden, milletin azim ve kararlılığı makus talihini değiştirmişse bugün bir daha makus talihi değiştirmek siyasi aktörlerindir. Biz de bu sorumluluk duygusu ortasında bugün buradayız. TÜSİAD’ın hayli sonlu değerlendirmeyle net bir açıklaması var. Ben açıklamayı çok olağan buluyorum hatta daha yüksek sesle tabir edilmesi gerekir” diye konuştu.