Kılıçdaroğlu: Terörist var ise götür, savcıya teslim et

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin küme toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, arbededen ve hakaretten bıktıklarını, insanların artık huzur istediğini söylemiş oldu. Devletin kin ve öfke ile değil akıl, bilgi, birikim ve adalet ile yönetileceğini lisana getiren Kılıçdaroğlu, “O kadar kin duyuyorlar ki belediye liderlerimizin çalışmalarını hazmedemiyorlar. Her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. Bunların inançları, bizim inancımıza benzemiyor. Bizim ruhumuzda adalet, sevgi, barış ve huzur var; millete hesap vermek var. Devletin kaynakları çarçur edilemez. İntikam alacaklar. Kimden? Ekrem İmamoğlu’ndan. Neymiş? Orada teröristler çalışıyormuş. Senin nazaranvin teröristi yakalamak değil mi? Git yakala. var ise terörist; yakasından yakala, götür, savcıya teslim et lakin yapmıyor, yapamıyor zira yok bu biçimde bir şey, iftira atacak. İstanbul’un rantını o kadar fazlaca yediler ki doymuyorlar. Yedirmeyeceğiz o rantı size. O rant 16 milyon İstanbullunun rantıdır, yedirmeyeceğiz. 16 milyon insanın hakkını hukununu koruyacağız. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getireceğiz. Bizim belediye liderlerimize sizin feriştahınız da gelse bir şey yapamaz. Sizin bedeliniz bizim belediye liderlerimizin tırnağı kadar değil” dedi.

‘KİMİN NE KADAR DÖVİZ SATTIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUM’

Dolar kurundaki düşüşe de değinen Kılıçdaroğlu, “Dolar kurundaki oynamalarda Türkiye’nin en büyük soygunları gerçekleşti. Kuru yükseltenler 18’den sattılar, 13’ten geri aldılar. Dünyanın parasını kazandılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Kul hakkından beslenen bireyler aslına bakarsan haram yerler ancak haram onlara tatlı geliyor. Bu soygunun bütün detaylarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Küme lider vekillerimiz önerge verdi. Bugün görüşülecek. AK Parti’ye ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Bu önergeye kim ‘hayır’ diyorsa yolsuzluğun ortağıdır. Bütün vatandaşlarımızın öğlenden daha sonra Meclis TV’yi dinlemelerini isterim. Kimin, ne kadar döviz sattığını öğrenmek istiyorum. Kasap, manav almadı herbiçimde. Kim bu vurgunu yaptı, kimin evvelde haberi vardı? niçin yükseltildi ve niye düşürüldü? Bunu öğrenme hakkımız var” diye konuştu.

‘ELEKTRİĞE, DOĞAL GAZA ARTIRIMI KİM YAPTI?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Fahiş fiyat oyunlarıyla çabamızı kesintisiz sürdüreceğiz’ kelamlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bir fahiş fiyat var fakat bunu kim yaptı onu söylemiyor ancak ‘Mücadeleyi sürdüreceğim’ diyor. bu biçimde şu soruyu sormak hakkımız. meblağların fahiş olmasını kim sağladı? Bu fiyatları milletin önüne kim koydu? Kimin şikayet etmesi gerekiyor, kimin ‘Mahvoldum’ demesi gerekiyor? Önce vatandaşlar açısından bir bakalım. Elektriğe artırım yapıldı. Artırımı dış güçler mi, manavlar mı, apartman vazifelisi mi yaptı? Elektriğe yüzde 52, yüzde 127 oranında artırımı kim yaptı? Artırımı sen yaptın kardeşim. 4 kişilik aile yüzde 127 artırımla elektrik parası ödeyecek. Elektrikte cumhuriyet tarihinin en büyük artırımını yapan kim? AK Parti’ye oy veren kardeşim, hangi güç yaptı bunu? Elektriğe artırım ne demek? İğniçin ipliğe her şeye artırım demektir. Fahiş fiyata ortam hazırlayan kim, fahiş artırımı yapan kim? Erdoğan. Doğal gaza yüzde 25 artırım yaptın. Artırımı kim yaptı, dış güçler mi yaptı? Talimatı veren sensin. Kiminle çaba edeceğiz? Erdoğan’a bir davette da bulunmamız lazım. Artırım yapmadığın bir şey açıkla. Açıklayamaz lakin ben bir tüyo vereyim; teneffüs ettiğimiz havaya şimdilik artırım yok. Her birimiz sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyacak ve oyumuzu o denli kullanacağız.”

‘NASIL MİLLİYETÇİLİK, NASIL ÜLKÜCÜLÜK BU?’

CHP önderi Kılıçdaroğlu, MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’ye de seslenerek, “Bahçeli’ye de söyleyin. Senin ‘milliyetçilik’ diyerek ortalarda gezmenden hoşlanmıyorum. ‘Milliyetçi’ demek? Liraya değer veren kişi, demektir. hiç bir ülkücü haramzadelere hizmet etmez. hiç bir milliyetçi haramzadelere hizmet etmez. Katarlılara vermediğiniz yer kalmadı. Artık kalkıp memleketi Katar Katar satarsınız daha sonra çıkıp ‘Ben milliyetçiyim’ diye gezersiniz. Nasıl miilliyetçilik, nasıl ülkücülük bu?” diye konuştu.

Geçen hafta Ulusal Eğitim Bakanlığı’na gittiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakanlığa gittiğim için ‘eşkıya’ olarak tanımlıyorlar. Ankara’da dayısı olmayanların sesi olmak için oraya gittim. İmtihanda değerli dereceler alıyorsun, sözlüde düşük puan verip seni eliyorlar. neden? Dayıların yok, diye. Oraya gittiğimde genel lider gelmesin, diye zincirlerle kapıları kapattılar. Genç arkadaşlarıma söz edeyim; Ankara’da dayınız, amcanız, dedeniz var. Fitil fitil burunlarından getireceğiz. Sizin hakkınızı savunacağız. Artık üçüncü safhaya geçiyoruz. Türkiye’nin bütün vilayetlerinde CHP’nin hukuktan sorumlu vilayet lider yardımcıları var ve gerekli belgeler hazırlandı. Haksızlığa uğradığını düşünen, isteyen evladımız başvuracak ve kendilerine dayanak sağlanacak” dedi.