Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kara kış fonu’ önerisi

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin küme toplantısında yaptığı konuşmasında, hayat pahalılığının her insanın lisanında olduğunu söylemiş oldu. Vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Bize yetkiyi vereceksiniz, dostlarımızla birlikte bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi nazaranceksiniz. Hakikaten de bahar havası estireceğiz, herkesi kucaklayacağız. Kimseye kötülük yapmayacağız. Kaygılısınız biliyorum. Önemli meseleler var biliyorum; ancak sakın ümitsizliğe kapılmayın. Türkiye kuvvetli ülkedir, yalnızca yönetilmiyor temel sorunu bu. Türkiye’yi adaletle, ahlakla, bilgiyle, birikimle, liyakatle yöneteceğiz. her insanın keyifli olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

‘KAĞIT TOPLAYANLARIN TOPLUMSAL TEMİNATI OLACAK’

Kılıçdaroğlu, kağıt toplayıcılarla bir ortaya geldiklerini hatırlatarak, “Çalışmak ve konuta helal ekmek götürmek kadar pahalı bir şey yok. Kağıt toplayıcıların üzerine baskı kurulmaya başlandı. Depoları basıldı, biriktirdikleri ellerinden alındı, satıldı diğerlerine para verildi. Bunlarda ahlak var mı? Bendilk evvel randevu istediler, ben gittim. Hırsızlık, yolsuzluk yapmıyorlar, vergi cennetlerinde hesap açmıyorlar. Atama bekleyen öğretmen ‘4 yıldır ben de bu işi yapıyorum’ diyor. Biz onların yanında olacağız. Milletin iradesiyle iktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan her insanın toplumsal güvenliği olacak. Mazlumdan yanayız. Mazlumun ahı indirecektir şahı. Kendisini şah nazarannler, padişah gorenler, mazlumların karşısında nasıl düştüklerini nazarancekler” diye konuştu.

‘3600’Ü VERECEKSİNİZ’

Kılıçdaroğlu, ‘3600 ek gösterge’yi yıllardır dediğini belirterek, şöyleki konuştu:

“Erdoğan sonunda ‘ben 3600’ü vereceğim’ dedi. Hoş, çok hoş. Demek ki kelamımızı dinlemeye başladı. Sanıyor ki Kılıçdaroğlu bunu bir kez söylemiş oldu, olay bitti. 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. Birinci verdiği lafdan bu yana tam 41 ay geçmiş. Şimdiye kadar yapmadı ‘2022’de yapacağım’ diyor. Artık niye yapmıyorsun? Meclis açık. bir daha vaadinden kaçacak, bir daha diğer bir münasebet uyduracak. Ya da ‘beni seçerseniz ben yapacağım’ diyecek. Artık seni hiç kimse seçmeyecek, kusura bakma. Buradan söylüyorum herkes dinlesin. Öğretmen, sıhhat çalışanı, polisler, din bakılırsavlileri, infaz müdafaa memurları bunların tamamına 3600’ü vereceksiniz. Vermezseniz söke söke alacağız.”

Kılıçdaroğlu ayrıyeten, insanların kışı huzur ortasında geçirmelerini istediklerini belirterek, “Kendisine önerdim, hızlı bir biçimde ‘Kara kış fonu’ oluştur. Kaynaklarını da gösterdim kendisine. Erdoğan bu biçimde bir fon kurarsa hiç kimsenin elektriği, doğal gazı kesilmeyecek” sözünü kullandı.