Lazanya (Kendi Yorumumla) Lazanya (Kendi Yorumumla) Tanımı İçin Materyaller
- 20 tane lazanya
- 400 gram kıyma
- 1 büyük kurusoğan
- 1 iri diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane yeşil biber
- Yarım kapya biber
- 2 tane rendelenmiş domates
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı kaynar su
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
- Tavamızı ocağa alalım yağı ve küp küp doğranmış soğanlarımızı epeyce yavaşça kavurup üzerine kıyma, biber ve sarımsağı ekleyelim.
- Bir kaç dk kıymanın rengi dönünce salçayı, domateslerimizi, baharat ve tuzu ekleyelim.
- Güzelce kavuralım ve suyunu ekleyelim 5 dk bu biçimde pişince kapatalım ateşi kenara alalım.
- Artık beşamel sos için yağları derin bir tencereye alıp eritelim unu katıp kavuralım sütünü ekleyelim karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirelim tuzunu atıp kapatalım.
- Burada kıymetli bir nokta beşamel olağanda yaptığımız beşamel üzere fazlaca koyu olmayacak o yüzden telaş etmeyin sulu oldu diye.
- Kıymalı sos ve beşamel hazır beklesin.
- Lazanyaları yapacağımız borcamı yağlayıp yanyana 3 tane lazanya dizelim ve üstlerine evvel beşamel sostan sürelim.
- Onun üstüne kıymalı sostan sürelim yine lazanyaları dizelim bu sıralama ile bitirelim. Benim 2 lazanyam ön pişirmede yapıştığı için ???? 18 lazanya kullanmak zorunda kaldım. 5 kata sos ekleyerek devam ettim.
- En üst lazanyaları dizdikten daha sonra beşamel sosunu sürelim, kaşar peyniri rendesini serpelim ve 170 -180 derecede kızarana kadar pişirelim. Birinci sıcağı ile dilimlediğinizde içi akışkan oluyor lakin daha sonrasında tam kalıp üzere imgesine ulaşıyor. Lazanya sevenlere afiyet olsun inşallah