Lazanya (Kendi Yorumumla)

starabla

Global Mod
Global Mod
Lazanya (Kendi Yorumumla) Lazanya (Kendi Yorumumla) Tanımı İçin Materyaller

• 20 tane lazanya
  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük kurusoğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım kapya biber
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kaynar su
Beşamel sos için

• 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
En üst için

• 100 gram kaşar peyniri rendesi
Lazanya (Kendi Yorumumla) Tanımı Yapılışı

1. Tavamızı ocağa alalım yağı ve küp küp doğranmış soğanlarımızı epeyce yavaşça kavurup üzerine kıyma, biber ve sarımsağı ekleyelim.
  2. Bir kaç dk kıymanın rengi dönünce salçayı, domateslerimizi, baharat ve tuzu ekleyelim.
  3. Güzelce kavuralım ve suyunu ekleyelim 5 dk bu biçimde pişince kapatalım ateşi kenara alalım.
  4. Artık beşamel sos için yağları derin bir tencereye alıp eritelim unu katıp kavuralım sütünü ekleyelim karıştırarak kıvam alıp kaynayana kadar pişirelim tuzunu atıp kapatalım.
  5. Burada kıymetli bir nokta beşamel olağanda yaptığımız beşamel üzere fazlaca koyu olmayacak o yüzden telaş etmeyin sulu oldu diye.
  6. Kıymalı sos ve beşamel hazır beklesin.
  7. Lazanyaları yapacağımız borcamı yağlayıp yanyana 3 tane lazanya dizelim ve üstlerine evvel beşamel sostan sürelim.
  8. Onun üstüne kıymalı sostan sürelim yine lazanyaları dizelim bu sıralama ile bitirelim. Benim 2 lazanyam ön pişirmede yapıştığı için ???? 18 lazanya kullanmak zorunda kaldım. 5 kata sos ekleyerek devam ettim.
  9. En üst lazanyaları dizdikten daha sonra beşamel sosunu sürelim, kaşar peyniri rendesini serpelim ve 170 -180 derecede kızarana kadar pişirelim. Birinci sıcağı ile dilimlediğinizde içi akışkan oluyor lakin daha sonrasında tam kalıp üzere imgesine ulaşıyor. Lazanya sevenlere afiyet olsun inşallah
    ☺
    .Tarife dair : benim lazanyam 3-4 dk ön pişirme
    ✅
    gerektiriyordu o sebeple sosları hazırlama süreci bitmeye yakın bir yandan lazanyalarımın tuzlu suda ön pişirmesini yaptım. Siz de ön pişirme gerekmeyen lazanya alabilirsiniz.