Meme kanserinden kurtuldu – Kocam benim için yeni göğüsler istiyor

Aslıhan2312

Co-Admin
Anna K, 53: İkinci kanserimden sonra göğüslerimi aldırdım. Şimdi soru, vücudun kendi dokusuyla yeniden meme yaptırıp yaptırmamam gerektiğidir. Bunu gerçekten istemiyorum. Gerçek olmayacaklardı ve bunun getireceği rahatsızlıktan korkuyorum. Ve gerçek şu ki göğüslerim alındı. Ama kocam farklı görüyor. Doğrudan söylemiyor ama yeni duruma aşina olmadığını söyleyebilirim. Ne yapmalıyım?

Sevgili Anna, kader sana ciddi bir darbe indirdi. Hayatınızın kırılganlığı size çok açık hale getirildi. Meme kanseri, sizin yaş grubunuzdaki kadınlarda önde gelen ölüm nedenlerinden biridir. Ve şimdi kadın göğüsleri kadının vücudunun herhangi bir parçası değil, aynı zamanda güçlü bir şekilde kimlik oluşturuyor. Burada lanet ve kutsama genellikle birbirine yakındır. Göğüsler biz erkekler için cinsel açıdan çekici, bazen bir engel, kadınlığın ifadesi ve her bebek için güneştir. Vücudun diğer birkaç kısmı bu kadar belirsizdir. Ve kendi tarzlarında benzersizdirler.

Onu yeniden inşa etmek ve hiçbir şey olmamış gibi davranmak, üstesinden gelinen bu ağır hastalığın öneminin hakkını veremez. Göğüslerin pahasına ölümden kurtuldun.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Yeni göğüs sorusu muhtemelen çok erken

Yazma şeklin, hala içinden geçtiğin bir yas tutma süreci gibi geliyor. Yeni bir gerçekliğe alışmamız genellikle bir yılı bulur. Üzüntü, şüphe, öfke ve kabullenme birbirini tekrar tekrar takip eder ta ki “Artık böyle” diyene kadar. Neye karar verirsen ver, eski göğüslerine kavuşamayacaksın. Orayı yeni bir şey alacak. Ve bu yeni şey zaman alabilir. Kocanız muhtemelen önerileriyle iyi niyetli. Pek çok akraba beceriksiz bakımla eşini bu tür yas süreçlerinden korumak ister.

Kendinizi yeniden keşfetmek için zaman ayırın. Kocanızla şüpheleriniz ve önerileri hakkında konuşun. Gerekirse, bir danışma merkezine gidin veya destek olarak biraz psikoterapi veya ortak çift terapisi alın. Sonunda kendi yeni fizikselliğini bulacaksın.