Mercedes, Vision AVTR konsept aracında zihin denetim teknolojisini tanıttı

seher

Aktif Üye
Mercedes, Vision AVTR konsept aracında zihin denetim teknolojisini tanıttı Mercedes-Benz’in, CES 2020 fuarında ortaya çıkan Vision AVTR konsept arabası, şoför koltuğunun yanında bulunan orta panele el koyulması ile nefes alma, kalp atışı sistemlerini tanımlayarak denetim sağlanabilmesi ile büyük bir merak uyandırmıştı. IAA Mobility 2021 fuarında tekrar görücüye çıkan araba, yeni bir teknoloji ile geliyor.

Zihin denetimi ile sürüş imkanı sunulacak

Şoförlerin kanılarını aksiyona dönüştürecek elektrotlara sahip BCI başlığı ile gelen Vision AVTR, yaklaşık bir dakikalık kısa bir kalibrasyon sürecinden daha sonra fizikî bir hareket olmadan denetim imkanı sağlıyor. Yeni teknoloji, şoförlerin aracı denetim etmek için düşünmek yerine, dijital gösterge tablosunda yer alacak noktalara bakılması ile çalışıyor. aynı vakitte sistem, hangisine bakıldığını algılayarak evvelinde ayarlanmış fonksiyonları yerine getiriyor.

BCI aygıtının, nöronal aktiviteyi gerçek vakitli olarak ölçebildiğini söyleyen şirket, ölçülen beyin dagalarının tahlil edildiğini ve şoförün hangi noktaya daha hayli dikkat verdiğinin tanınacağını söylüyor.

469 beygir güç üretebilen ve 110 kW/s elektrik motoruna sahip arabanın, 700 km üzere pek yüksek bir menzil performansı ile geleceği söyleniyor. Özellikleri içinde büsbütün geri dönüştürebilir grafen bazlı pil ve çapraz ve yanlara gerçek hareket kabiliyeti bulunan Vision AVTR, gelecekteki araba teknolojilerine yakından bir bakış sunuyor.