Mesken Üretimi Enfes Noodle

starabla

Global Mod
Global Mod
Mesken Üretimi Enfes Noodle Konut Üretimi Enfes Noodle Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet yumurta
  • 250 gram un
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3-5 tane mantar
  • 1 tane kapya
  • 3 tane biber
  • 1 tane domates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • İstenilen baharatlar
Açmak için;

• Nişasta
Mesken Üretimi Enfes Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Unumuzu bir kaba ya da tezgaha alıp ortasını çukurlaştırıyoruz. İki yumurta bir çimdik tuzla yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Yumurtalar unu yemeye başlayınca iki kaşık su döküyoruz; daha fazla değil. Merak etmeyin semsert bir hamur olacağı için bu sıvı ölçü yetiyor.
  3. Yeterlice kaskatı oluncaya kadar yoğuruyoruz. Ben 20 dakika aralıksız yoğurdum. daha sonra hamuru beze yapıp streç sinemaya sarıyoruz ve bir saat dinlendiriyoruz.
  4. Hamur dinlenirken harç olacak malzemeyi hazırlıyoruz. Burada istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, pırasa, havuç, brokoli canınız ne isterse.
  5. Gereçleri jülyen ve ince olacak biçimde doğrayıp tavada soteliyoruz. O bi kenarda beklesin. Bir saat geçtikten daha sonra hamur biraz daha yumuşamış olacak.
  6. İki eşit modüle bölüyoruz ve her bezeyi biraz nişasta serpip açabildiğimiz kadar açıyoruz. Burası önemli! ne kadar ince o kadar uygun.
  7. Açtıktan daha sonra geniş bir tencereye suyu koyalım kaynayadursun. Açtığımız yufkayı daha rahat kesmek için üçe katlıyoruz. Erişte keser üzere hatta ondan daha ince olacak biçimde kesiyoruz.
  8. Kestiğimiz noodleları nişasta serpip biraz karıştırıyoruz ki yapışmasın. Güzelce buladıktan daha sonra kaynayan suya atıp 5 dakika haşlıyoruz. Ortada karıştırmayı unutmayın.
  9. Haşlanan noodleları tavadaki harcın içine atıp karıştırıyoruz. Biraz sulu koyuyoruz. Olağan makarna üzere epeyce kuru olmasın. Noodle yemeye hazır. Afiyet olsun ????.
Not: Bu tanımdan yedi kaselik çıktı. Ben birazını buzluğa attım daha sonradan çıkarıp yapmak için. Biraz uğraştırıyor lakin dışarıdakinden daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Helal besin hassasiyeti olanlar için meskende hazırlayıp beslenmeye koymaya birebir ????????.

Konut Üretimi Enfes Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı