MHP’li Durmaz: Belediyelerimizin yardım kampanyası genişletildi

Saliha

Yeni Üye
MHP’li Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin biroldukça vilayetinde çıkan orman yangınlarının kendilerini üzdüğünü, son 3 gün ortasında 125 yangının denetim altına alındığını kaydetti. Denetim altına alınan orman yangınlarının niçinlerinin isimli ve idari üniteler tarafınca araştırıldığını belirten Durmaz, “Eğer bir sabotaj yahut terör aksiyonu var ise Türk adaleti üzerine düşeni yapacak ve failler hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Beklentimiz, bunun bir an evvel olmasıdır. Birebir anda onlarca noktada çıkan orman yangınlarını denetim altına alınma, söndürme ve soğutma çalışmaları, devletimizin ilgili takımlarının olağanüstü çabaları ve cansiperane gayretleriyle devam etmekte, vatandaşlarımızın fedakarca takviyesi sürmektedir. Hepsine şükranlarımızı sunuyor, takdir ve teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

‘KUTUPLAŞTIRMANIN KEDERİNE DÜŞTÜLER’

MHP’li Durmaz, yangınlar niçiniyle her insanın yüreğinin yandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Devletimizin ve milletimizin büyük bir dayanışma ortasında atlatacağı ve yaraların sarılacağı bu biçimdesi vakit içinderda ulusal şuurdan nasibini almamış, toplumsal acılardan, felaketlerden siyasi rant çıkarmanın kederinde olanlar da çabucak ‘mal bulmuş mağribi’ üzere kirli ellerini ovuşturarak sahneye çıkmışlardır. Bilhassa, palavranın direkt daha fazla alıcı bulduğu toplumsal medyada, algı yöneticiliğine soyunmuşlar, tesir casuslarını devreye sokmuşlardır. Bu siyaset bezirganları, milletimizi ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın kaygısına düşmüştür. Siyasi kin ve nefret gözlerini o denli bürümüş ki, muhalefet etmek uğruna istismar etmeyecekleri kıymet kalmamıştır. Siyasi çıkar uğruna neredeyse memleketin yakılıp yıkılmasına ses çıkarmayacak alçaklığa düşmüşlerdir. Muhalefetin sesi bir kelamda gazeteci aslına bakarsan bunu açıkça beyan etmiştir. Aziz Türk Milleti, acılarına ortak olmayıp, siyaseti, insaniyetin önüne geçiren bu devlet ve millet düşmanlarını ferasetiyle görmekte ve not etmektedir.”

‘SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ’

Genel Lider Yardımcısı Durmaz, MHP’li belediyelerin yangınların başladığı birinci günden itibaren afet bölgelerine yardım etmenin uğraşı ortasında olduğunu belirterek, “Özellikle yangın bölgelerine yakın belediyelerimiz, yangından etkilenen vatandaşlarımız için her türlü muhtaçlık gereçlerini ulaştırmış, yangından kurtarılan hayvanlarımız için de barınak ve yem temini sağlamıştır. Afet bölgelerine yakın belediyelerimizin yangınların ortaya çıktığı anda başlatmış olduğu yardım kampanyası, Genel Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatıyla tüm belediyelerimizi kapsayacak biçimde genişletilmiş, afetzedelerin yaralarının sarılması için adeta seferberlik ilan edilmiştir. MHP’li Belediyeler, ülke olarak maruz kaldığımız her doğal afette olduğu üzere bu süreçte de üzerlerine düşeni yapacak, mağdur vatandaşlarımızın acılarını hafifçeletmek için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacaktır” dedi.