“Neukölln’ü politik olarak doğru yapmak istediler”

Aslıhan2312

Co-Admin
34 yaşındaki Berlinli komedyen ve başarılı yazar Felix Lobrecht, güncel podcast bölümü “Gemischtes Hack”te yayın devi Netflix’e karşı sert bir tavır alıyor. Özellikle Lobrecht’in kendi kurgu romanı “Güneş ve Beton”un olası bir Netflix film uyarlamasına ilişkin anlaşmalarla ilgili; ancak bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Sonunda Lobrecht başka ortaklar buldu ve film 2023 Berlinale’de de büyük beğeni topladı. Hatta Lobrecht, Neukölln’ün eski belediye başkanı Franziska Giffey ile kırmızı halıda poz bile verdi.

Netflix müzakerelerinde Lobrecht’in önündeki engel, podcast bölümünün açıkça ortaya koyduğu gibi politik doğruluktu. Yayın sağlayıcı, senaryoda kabul etmek istemediği çeşitli değişiklik talepleri formüle etti: Lobrecht, “Netflix’teki kurgu departmanı tamamen çılgın” dedi. “Bu uyanık gaganın gerçekten derinlerindeler.”

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Tam olarak neyle ilgili olması gerekiyordu? Lobrecht’e göre Netflix, göçmen kökenli suçlu figürleri Alman olarak yeniden yazmak istiyordu. “Neukölln’ü politik olarak doğru yapmak, gençliğimi kendi politik filmlerine sığdırmak istediler.” Lobrecht’in verdiği bariz bir örnek: Netflix, Arap uyuşturucu satıcıları yerine Alman lezbiyen kızlardan oluşan bir çete istiyordu. Lobrecht, “İlk başta bunun bir şaka olduğunu düşündüm” dedi. Ama öyle değildi. Daha sonra konuşmayı hemen sonlandırdı.

Felix Lobrecht Netflix’e hakaret ediyor: “Deli misin? Bu sadece çılgınlık”

Lobrecht daha sonra çarpıcı bir şey daha ekledi: “Ne tür bir kız çetesi? Ne tür Alman gangsterler? Hakan ve Hamudi’nin Sonnenallee’nin köşesinde durduğunu ve aniden Holger ve Jens’in ortaya çıktığını hayal edin. Sen deli misin? Bu tam bir çılgınlık.” “Sonne und Beton”un sonunda hayata geçirilen versiyonu kesinlikle politik olarak doğru değildi: Film müziğinde Sido’nun 2004 tarihli “Arschficksong”u da çalıyor, bu da kolaylıkla cinselleştirilmiş şiddetin yüceltilmesi olarak anlaşılabilir. .

Ancak Lobrecht’in şu anda Netflix’te konuşulmasının bu kadar kötü olmasının başka bir nedeni daha olabilir: sözleşme müzakereleri. Lobrecht’in önceki komedi dizisi “Hype”ın aksine, yeni dizisi “All You Can Eat” Netflix’te yer almıyor. Sebebi sıradan görünüyor: Netflix ona ilk seferine göre daha az para teklif etti.

Lobrecht’e göre bu, artan popülaritesi olarak gördüğü şeye taban tabana zıt: “Kendimi kaba hissetmek istemiyorum ama ‘Hype’dan bu yana muhtemelen üç kat daha fazla tanınıyorum ve üç kat daha fazla canlı izleyicim var. ” Aynı zamanda üretim masraflarını da kendisinin karşılaması gerekirdi, ancak sonuçta daha az hakka sahip olacaktı. “Delirdin mi diye düşündüm?” Her iki durumda da: Görünüşe göre Netflix şu anda Lobrecht içeriğine pek değer vermiyor. Aksi takdirde müzakereler kesinlikle farklı olurdu.