Nokia X60 Serisi HarmonyOS İşletim Sistemi İle Gelebilir

SurgeoN

Yeni Üye
Amerika’nın ambargo kararlarından daha sonra kendi işletim sistemini geliştirmek zorunda kalan Huawei, kısa bir süre evvel HarmonyOS‘u resmi olarak duyurdu. Android alternatifi olarak lanse edilen HarmonyOS işletim sisteminin yankıları dala damgasını vurmaya devam ederken, bugün kıymetli bir sav ortaya atıldı. Tayvanlı kaynakların argümanına nazaran HMD Global’in yakın vakit içerisinde piyasaya sürmeye hazırlandığı Nokia X60 serisi HarmonyOS işletim sistemi ile birlikte lanse edilebilir.

Ortaya atılan bu argümanlar ile ilgili şimdilik rastgele bir resmi açıklama yapılmadı. Bu yüzden Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisinin Android işletim sistemini terk edip HarmonyOS’a geçiş yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Lakin şirkete yakınlığıyla bilinen kaynaklar, HMD Global’in Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonları piyasaya sürmeye devam edeceğini belirtiliyorlar.

Bildiğiniz üzere Nokia’nın akıllı telefon pazarında geri planda kalmasının en büyük sebebi Windows Mobile işletim sistemine geçiş yapması. Windows Mobile işletim sisteminin başarısız olmasının akabinde rakiplerinin çok gerisinde kalan Nokia, uzunca bir ortadan daha sonra Android işletim sistemli akıllı telefonlarıyla bir daha pazara adım atmıştı. Bu gelişmeleri göz önünde bulunduracak olursak, Finlandiyalı şirketin büsbütün Android’i terk etmesinin büyük bir risk olacağını söyleyebiliriz.

Yakın vakit içerisinde duyurulacağı ön görülen Nokia X60 ve X60 Pro modellerinin özellikleri hakkında elimizde fazlaca az bir bilgi bulunuyor. Bu yüzden Nokia’nın yeni kuşak akıllı telefonlarının özellikleri ile ilgili net bir şey söyleyemiyoruz.

Ancak sızdırılan bilgilere göre amiral gemisi sınıfına konumlandırılacak olan aygıtların 200 MP çözünürlüğündeki bir ana kameraya sahip olacağı ve kavisli ekranın üzerine inşa edileceği ileri sürülüyor.

birebir vakitte 6.000 mAh büyüklüğündeki bir bataryaya da konut sahipliği yapacağı söylenen X60 serisinin, şimdilik hangi işlemciden güç alacağı bilinmiyor. Fakat bu işlemcisinin 5G takviyesine sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor.