OnePlus 8 Serisi OxygenOS 12 Güncellemesine Kavuştu

SurgeoN

Yeni Üye
OnePlus 8 serisi OxygenOS 12 ile güncellendi. Serinin geri modellerine atak yapmayı ihmal etmeyen şirket mamüllerini yeni tutmaya devam ediyor. OnePlus beta programını sunduğu modelleri için kararlı sürümlere geçişi gerçekleştirmiş oldu. Ayrıyeten OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T ve OnePlus 9R modelleri Android 12 işletim sistemiyle birlikte OxygenOS 12 arayüzüne kavuştu.

Değişiklik günlüğüne bakıldığında tüm modeller için birebir değişiklerin yapıldığını söz edebiliriz.

• Sistem
    • Yepisyeni materyallerden ilham alan ve ışıkları ve katmanları birleştiren bir tasarım kullanarak, geliştirilmiş dokulara sahip optimize edilmiş masaüstü simgeleri
    • Makul senaryolarda art plan uygulamalarının olağandışı biçimde kapanması sorunu düzeltildi
    • Üçüncü taraf kamera uygulamalarını kullanırken lens müsaadeleriyle ilgili sorun düzeltildi
    • Bildirim alırken ekranın cevap verememesi sorunu düzeltildi
  • Karanlık mod
    • Karanlık mod artık üç ayarlanabilir seviyeyi destekleyerek daha kişiselleştirilmiş ve rahat bir kullanıcı tecrübesi getiriyor
  • Raf
    • Kartlar için yeni ek tarz seçenekleri, bilgi içeriklerini daha görsel ve daha kolay okunur hale getirir
    • Bluetooth kulaklık tek tıklama ayarı ile yeni eklenen Kulaklık Denetim Kartı
    • Uygulamalar, Ayarlar, Medya Dataları vb. dahil olmak üzere telefonunuzdaki birden çok içeriği aramanıza imkan tanıyan, Shelf’teki OnePlus Scout’a yeni eklenen erişim
    • Sıhhat istatistiklerinize basitçe göz atmak için yeni eklenen OnePlus İzleme Kartı
  • İş hayat istikrarı
    • İş Hayat İstikrarı özelliği artık tüm kullanıcılar tarafınca kullanılabilir ve süratli ayarlar aracılığıyla İş ve Hayat modu içinde zahmetsizce geçiş yapmanızı sağlar
    • WLB 2.0 artık makul pozisyonlara, Wi-Fi ağına ve vakte dayalı olarak otomatik İş/Yaşam modu geçişini takviyeler ve ayrıyeten özelleştirmeye nazaran özelleştirilmiş Uygulama bildirim profilleri sunar
  • Galeri
    • Galeri artık iki parmakla kıstırma hareketiyle farklı düzenler içinde geçiş yapmanıza, en kaliteli fotoğrafları makul tanımanıza ve içeriğe göre küçük resmi kırparak galeri nizamını daha beğenilen hale getirmenize imkan tanır.
  • Canvas AOD
    • Canvas AOD, ilham verici görsellerle daha kişiselleştirilmiş bir kilit ekranı tecrübesi için size yeni çeşitli çizgi ve renk tarzlarını getiriyor
    • Yeni eklenen oldukcalu fırçalar ve vuruşlar ve renk ayarı için dayanak
    • Farklı tekniklerin özelliklerini ve deri rengini daha âlâ tanımlamak için optimize edilmiş yazılım algoritması ve geliştirilmiş yüz tanıma
    • Wi-Fi’ye otomatik olarak bağlanamama sorunu düzeltildi
  • Bluetooth
    • Makul senaryolarda Bluetooth bağlanırken kablosuz kulaklıkların ses çalamaması sorunu düzeltildi
OTA ile dağıtılacak güncellemenin ne vakit ulaşacağıyla ilgili bilgilere OnePlus’ın forum sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

OxygenOS 12’ye gelince son vakit içinderda ortaya çıkan birtakım kıymetli ayrıntılar yer alıyor. OxygenOS 12’nin OnePlus 9 ile 9 Pro modellerinde birinci kullanıma sunulmasının akabinde kimi yanılgılar raporlanmıştı. birebir vakitte güncelleme sıkıntıları giderilerek aygıtlara bir daha OxygenOS 12 güncellemesi sağlanmıştı. birebir vakitte OnePlus ile Oppo aldığı kararla bir arada Oppo’daki ColorOS’la birlikte OnePlus’taki OxygenOS işletim sistemlerini tek bir çatı altında toplamayı amaçladı.

Oppo ile OnePlus işletim sistemleri kardeş işletim sistemi olarak anıldı

Bu işletim sistemine özel bir isim verilmeyerek birinci etapta OnePlus 2.0 olarak anılmaya başlandı. daha sonrasında şirketler yaptıkları açıklamada birleştirme sürecinden vazgeçtiklerini ancak birleşik bir kod tabanını ve RnD’yi paylaşacaklarını duyurdular. Ek olarak UX ve UI’ye yönelik özel yaklaşımı koruduklarını da söz ettiler. Buna bakılırsa OxygenOS 13 ile ColorOS 13 sürümlerinin çıkış yapacağı tescillenmiş oluyor.

OnePlus OxygenOS – Oppo ColorOS

Son olarak OxygenOS 12 güncellemesinin beğenilmemesi durumunda bundan evvelki sürüme dönüş yapılabileceğini belirtelim.