Prinzen solisti Krumbiegel, Aslan Yürekli Barış Ödülü’nü reddetti

Aslıhan2312

Co-Admin
Die Prinzen grubunun solisti Sebastian Krumbiegel, Human Projects Lionheart Barış Ödülü’nü reddettiğini tweetledi. Salı günkü gönderisinde şöyle açıkladı: “Uzun süre düşündükten sonra, #Aslanyürek #BarışÖdülü 2023’ü kabul etmemeye karar verdim çünkü #UkraynaSavaşı ve nedenlerine karışan bazı kişilerin görüşlerine katılmıyorum.”

Uzun uzun düşündükten sonra karar verdim #Aslan yürekli #barışödülü 2023’te kabul edilmeyecek çünkü ilgililerden bazılarının görüşüne katılmıyorum. #Ukraynasavaşı ve nedenleri aynı fikirde değil. pic.twitter.com/y6ZI5kzCuK

— Sebastian Krumbiegel (@sebkrumbiegel) 18 Temmuz 2023
Krumbiegel, Alman Basın Ajansı’na verdiği demeçte, ödül törenindeki diğer katılımcılara yakından baktığında şüphelenmeye başladığını söyledi. “Uzun süre tereddüt ettim çünkü farklı görüşlere sahip olduğumuzda birbirimizle konuşmamız gerektiğine gerçekten ikna oldum.” Ancak özellikle savaş zamanlarında kendinizi net bir şekilde konumlandırmalı ve barikatın hangi tarafında olduğunuz konusunda şüphe bırakmamalısınız.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Baden-Württemberg’deki (Böblingen bölgesi) Leonberg’den bir kuruluş bu yılın Mart ayı başında yaptığı açıklamada, Krumbiegel’in barış ve uzlaşmaya olağanüstü katkılarda bulunduğu için onurlandırılması gerektiğini söyledi. Ödül töreninin 19 Kasım’da Leipzig’de yapılması planlandı. Krumbiegel’in yanı sıra Bavyera Ormanı’ndaki Lam’da dünyaya gelen gazeteci Gabriele Krone-Schmalz da ödülü alacak.