Püf Noktalarıyla Noodle Tanımı (Videolu) Püf Noktalarıyla Noodle Tanımı (Videolu) İçin Materyaller
- 3 adet çin eriştesi
- 250 gram mantar
- 2 kesim tavuk göğüsü
- 1 tane kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 3-4 kısım taze soğan
- 1 kase mısır
- 3-4 diş sarımsak
- Susam yağı
- Soya sosu
- Köri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Öncelikle tavuk, biber ve havuçlarımızı jülyen olacak biçimde, mantar, taze soğan ve kuru soğanı ince ince doğruyoruz doğruyoruz,.
- (isterseniz gereçleri tavuk, soğan, mantar ve başka materyaller olacak biçimde 1 tavada pişirebilirsiniz, ben farklı başka pişirip birleştirdim).
- Tavuğu yavaşça yağ koyduğumuz kızgın tavaya atıyoruz, suyunu salmamasına dikkat edin, tavuklarımız renk değiştirince 1 tatlı kaşığı soya sosu ekliyoruz (uzak doğu yemeklerinin püf noktası) pişen tavukları tabağa alıyoruz.
- Mantarı farklı bir tavaya alıyoruz, suyunu salınca tadını vermesi için 1 tatlı kaşığı soya sosu ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz,.
- Tavuk pişirdiğimiz tavaya sırasıyla soğan, havuç, yeşil biber, sarımsak ve mısırları ekleyip materyaller epeyce ölmeyecek biçimde pişiriyoruz, tavukları ve mantarları da ekleyip hepsini karıştıryoruz,.
- Sıcak su hazırlayıp çin erişmelerini haşlıyoruz,.
- Haşlanan eriştemizide gereçlerimizle birleştiriyoruz, soya sosu, köri ve baharatlarımızı ekliyoruz, servise hazır.Afiyet olsun ????.Bu ortada çin eriştesini migros marketten aldım. Sizde orada bulabilirsiniz.Youtube kanalıma ve instagram sayfamada beklerim. ????