‘Sandığı bir an evvel getir’ daveti

Saliha

Yeni Üye
ANKARA Milliyet – CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yazıktır, günahtır, Osman Kavala niye mahpusta, Selahattin Demirtaş niye mahpusta? Türkiye’nin bir yol paklığına gereksinimi var” dedi. Partisinin küme toplantısında konuşan CHP önderi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bir an evvel sandığı getir kardeşim, sandığı getir” diye seslenirken, “Erdoğan artık Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur” tabirlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM küme toplantısında özetle şunları söylemiş oldu:

VEYSEL’İN GÜNAHI NE?: Terörü bir insanlık cürmü olarak gördük. 10 Ekim 2015 Ankara katliamı derin bir yara olarak duruyor. 102 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunların ortasında 9 yaşında Veysel de vardı. Veysel’in günahı neydi?

niye HAPİSTELER?: Temiz insanların hapishanelerde kin ve intikam hissiyle tutulmasını istemiyorum. Yazıktır, günahtır. Osman Kavala niye mahpusta, Selahattin Demirtaş niye mahpusta? Askeri öğrenciler, avukatlar niye mahpusta? Türkiye’nin bir yol paklığına muhtaçlığı var. Adaleti getireceğiz. Kinle, öfkeyle devleti yönetmeyeceğiz.

BAHAR HAVASI: Çiftçi, esnaf, konut hanımı, memur, endüstrici kardeşim sana sesleniyorum; Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Biliyorum Erdoğan ‘Bay Kemal’ diyecek fakat sen de biliyorsun ki benim yetkim yok. Lakin bana, bize yetkiyi vereceksiniz dostlarımızla birlikte bu ülkede nasıl bir bahar havası estireceğimizi bakılırsaceksiniz. Milletin iradesi ile iktidar olduğumuzda çöpten kağıt toplayan her insanın toplumsal güvenliği olacak. Mazlumdan yanayız, zira mazlumun ahı indirecektir şahı. Kendisini şah nazarannler, padişah nazarannler mazlumların karşısında nasıl düştüklerini bakılırsaceklerdir. Demokratik yollarla bakılırsaceklerdir. Bunu sağlayacağız.

KAÇACAK MI?: Kimin sorunu var ise birinci başvurduğu adresin CHP olduğunu bütün milletime duyurmak isterim. 3600 gösterge yıllardır söylüyorum. Sonunda Erdoğan, ‘ben 3600’ü vereceğim’ dedi. çok hoş, demek ki kelamımızı dinlemeye başladı, bu âlâ işaret. ‘Kuru kuruya kelam vermeyiz, biz yaparız’ diyor. Eyvallah. Sen yaptın da ben elinden mi tuttum? Sanıyor ki Kılıçdaroğlu bunu bir kere söylemiş oldu, artık unuttu, sıkıntı bitti. Yok kardeşim 3600 ek gösterge sağlanıncaya kadar her gün dillendireceğim. ‘2022’de yapacağız’ diyor. Kaçacak mı 2022’de ne yapacak?

EYT’LİLER ŞANSLI: Öğretmen, sıhhat çalışanı, polisler, din vazifelileri, infaz müdafaa memurları bunların tamamına 3600’ü vereceksiniz. Vermezseniz söke söke alacağız. EYT’liler biraz şanslı onlar ‘terörist’ kümesinde değil, onlar türedi grubundalar. Erdoğan onlara türedi demişti. Onların da haklarını teslim edeceğiz.

FAİZ LOBİSİNİN ADAMI: 2021’in birinci 9 ayında bu ülkenin tefecilerine, Londra’daki tefecilere ödedikleri faiz 124 milyar lira. Bütün vatandaşlarıma bilhassa AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim, faiz lobisinin Türkiye’deki bir numaralı adamı Erdoğan’dır.

31 DEFA ARTIRIM YAPTILAR: Kış gelmeden 2021’in birinci beş ayında, 1 milyon 525 bin abonenin elektriği kesildi. Beşerler açlıktan mı ölmüş, ‘hayır efendim fazla yemek yedi onun için öldü’ diyecekler. 2020 Ekim’inden 2021 Ekim’ine kadar tam 31 defa elektrik, doğalgaz ve akaryakıt mamüllerine artırım yaptılar. Bunlara karşın çıkıyor, milletin önüne güldürü üzere, hakikaten güldürü üzere. ‘Amerika’nın, İngiltere’nin halini görüyorsunuz değil mi?’ diyor.

EN BÜYÜK TAKOZ: Bunlar devleti yönetemezler. Erdoğan artık büyümesi ve ilerlemesi konusunda Türkiye’nin önündeki en büyük takozdur. Demokrasinin önündeki en büyük takozdur. Türkiye büyüyecek, gelişecek lakin önüne çıkmış her şeyi engelliyor.

KARA KIŞ FONU: Kendisine önerdim. Hızlı bir biçimde kara kış fonu oluştur. Tahminen güzeline gitmeyebilir, bahar fonu de, saray fonu de. Kaynaklarını da kendisine söylemiş oldum.

VERGİ CENNETLERİ: Efendim, vergi cennetleri listesini bilmiyorum diyebilir. bu biçimde kardeşim bana bir telefon edeceksin. ‘Eey Bay Kemal’ diyeceksin, ‘şu listeyi bana gönder’ diyeceksin. Kelam veriyorum yarım saat ortasında sana göndereceğim.

‘Otobüslere hurda dayanağı vereceğiz’

SÜRÜCÜ OKULU:
Araç muayene istasyonun meblağları lakin enflasyon kadar artacak, 20 yaşını doldurmuş kamyonlar, TIR’lar, otobüslere hurda dayanağı vereceğiz. K1 evraklarının satışına ve evresine müsaade vereceğiz. Bizde de nakliye dalının işini hayli güzel bilen sürücülere muhtaçlığı var. YÖK’ün sürücü okulu, otobüs şoförlüğü yüksekokulu, TIR şoförlüğü yüksekokulu diye iki okul açmamız lazım. Sürücü kardeşim az kaldı, seçimlerden daha sonra bakılırsaceksin. Bu sıkıntıları o denli 10 yılda 15 yılda 7 yılda çözülecek değil, bu meselelerin tamamı bir yılda çözülür. Çözmezsek aslına bakarsanız siyaseti bırakırız.

HDP’lilerle karşılaştı

Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısına gelirken, kendi küme toplantılarından çıkan HDP’lilerle karşılaştı ve selamlaştı.