‘Sandığın gereği başımızın üstüne’

Saliha

Yeni Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Elmadağ’da “Ankara Muhtarlar, STK Temsilcileri ve Kanaat Başkanları Buluşması”na katıldı. Akabinde da Elmadağ Belediyesi’nin toplu açılış merasimine katıldı. Kılıçdaroğlu, programlarda yaptığı konuşmasında özetle şunları söylemiş oldu:

ÇIKIŞ YOLU DEĞİŞİM: Büyük kasvetler var. Istırapları aşmanın yolu birlikte, birlikte olmaktır. Badireyi yaratanlar politiklerdir lakin ezayı çözecek olanlar da politiklerdir. Siyasalların önünü açacak olan da sizlersiniz. Bir iktidara vazife verdiniz fakat bugün geldiğimiz nokta aşikâr. Piyasalar, mutfaklar yangın yeri. Buradan çıkması lazım Türkiye’nin. Çıkmasının yolu da değişikliktir, değişimdir. En büyük hakem halktır, halka gitmek lazım, halkın oyunu istemek lazım. Sandığı koymak lazım, sandığın gereği her neyse başımızın üstüne. Bunu yapabilirsek emin olun Türkiye’yi büyütürüz, kalkındırırız.

DOLAR DÜŞTÜ, ÇIKTI: Artık hepimiz geldik dolara endekslendik. Dolar düştü, çıktı. Çocuğunu akşam yatağa aç yatıran anne hangi dolarla ilgilenecek? Doları var mı bunun? Açlık, sefalet, yoksulluk var Türkiye’de. Bunun çözülmesi, her çocuğun yatağa karnı tok yatması lazım.

SİYASET ARINMALI: Hesap vermek her siyasetçi için onurlu misyon olmalı. Siyasetçinin harcadığı para sizin paranız. Çocuk doğduğu andan itibaren vergi verir, bu vergiyi harcayan siyasetçidir. Hesap vermek zorundadır. Şayet siyasetçi hesap vermiyorsa cebini dolduruyor demektir.

TL’NİN PRESTİJİ: Türk Lirası’nın pahasını ve prestijini korumak zorundayız. Bankadaki mevduatın, faizin garantisini dolarla verirseniz olmaz, yanlıştır. Ulusal paramızın prestijini kimsenin düşürmeye hakkı da, yetkisi de yoktur. Şayet prestijsiz kılarsanız paranın bedeli düşer. Bugün bankalardaki mevduatın yüzde 66’sı döviz. neden? Güvenmiyor vatandaş, ‘tasarrufum var, dövize yatırdım’ diyor. Bu tablonun da değişmesi lazım, değişmesinin yolu da, ahlaklı bir siyasetin Türkiye’yi yönetmesi.

BİZE YAKIŞMAZ: Yatağa aç giren çocukların olduğunu, pazar artıklarından bir şeyler toplamaya çalışan aileleri biliyorum. Sizden yalnızca bir şey istiyorum. Ümitsizliğe kapılmayacaksınız, ümitsizlik bize yakışmaz. Millet İttifakı olarak kelam veriyoruz, Türk Lirası’nı bir daha prestijli para haline getirmek boynumuzun borcu olacaktır. İnşallah Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Türkiye’nin bütün sıkıntılarını azimle, kararlılıkla, müsamahayla çözecektir.

‘Vatan ve bayrak kırmızı çizgimiz’

Konuşmasında birlik ve birliktelik vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, Birbirimizi daha uygun tanımamız gerekiyor ve açıkça söylemiş oldum helalleşmemiz lazım. Oturalım bir helalleşelim, nedir, ne oluyor bu Türkiye’de, niçin arbede ediyoruz? Bu bereketli topraklarda hepimizin huzur ortasında, birlikte yaşaması lazım. Gideceğimiz öteki yer yok. İki kırmızı çizgimiz var. Birincisi vatan, ikincisi bayraktır. Onun haricinde herkesle otururuz, konuşuruz. Bu bayrak altında vatanımızda huzur ortasında, birlikte yaşamak istiyoruz” sözlerini kullandı.