Sebastian Wells ve Vsevolod Kazarin, Fotoğrafta Barış Ödülü’nü aldı

Aslıhan2312

Co-Admin
Sebastian Wells, ünlü Ostkreuz Okulu’nda eğitim almış ve aynı isimli ajansın üyesi olan, sanatsal özlemleri olan bir fotoğrafçı, belgesel fotoğrafçısıdır. Ayrıca Berliner Zeitung için fotoğraf çekiyor. Şimdi ölen punk şarkıcısı Rio Korn’la bir sağanak yağmura şaşırdığımız randevuyu hatırlıyorum. Sebastian Wells’in Rio’ya bunu nasıl yaptırdığını bilmiyorum ama deri ceketini çıkardı, dışarı çıktı, pencereden bize sırıttı ve Mohawk dairesinin ıslanmasına izin verdi. Punk ölmedi!

Fotoğrafçı Sebastian WellsSebastián Wells

Sebastian Wells oldukça sessiz ve narin bir adam, kıvırcık saçlı, gözlüklü ve tabii ki arkasında tetikte bakan gözleri var. 1996 yılında Königs Wusterhausen’de doğdu. Perşembe akşamı saat 19.00’da kendisinden beş yaş küçük Ukraynalı fotoğrafçı Vsevolod Kazarin ile birlikte Willy Brandt House’da Alman Fotoğraf Barış Ödülü’ne layık görülecek. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sadece birkaç ay sonra, şu anda üçüncü sayısı üzerinde çalıştıkları özel olarak kurulan Soлomiya dergisinde yayınlanan, kendi nesillerinin yaratıcı Ukraynalılarının portre serisiyle onurlandırılıyorlar.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

2022 baharında Kiev

2022 baharında KievVsevolod Kazarin ve Sebastian Wells/OSTKREUZ

Wells telefonda şunları söylüyor: “Belgesel fotoğrafçısı olarak krizlere girdim ama bir anda hayatımdaki her şeye hakim olan ve aynı zamanda benden uzak duran bu savaşa verecek bir cevabım yoktu.” Evde daha fazla dayanamadı ve oraya gitti. Kiev’de mesleğini tamamen kaybetmiş görünen moda fotoğrafçısı Kazarin ile tanıştı. Bu portrelerin çılgın tarafı, ciddi ve havalı insanların, tasvir edildikleri absürd savaş ortamından çok daha gerçek görünmesidir. Doğrudan etkilenmeyen biri olarak, anlaşılmazlığın arkasına saklandığınız durumlarla empati kurabilirsiniz. Yıkıcı haberlerden yorulmamanızı, umudunuzu korumanızı sağlar çünkü ne kadar uygun olursa olsun umutsuzluk işe yaramaz. Wells ve Kazarin’in kendilerinin ve diğer adayların resimlerinin sergide gösterilmesinden onur duyması güzel. Gözlerini aç.

Fotoğraf, onur ve tören dallarında Alman Barış Ödülü: 21 Eylül Perşembe, 19:00, ücretsiz giriş, kimlik gereklidir. Sergi 5 Kasım’a kadar Willy Brandt Evi, Wilhelmstrasse 140.