Son dakika! AK Parti MKYK daha sonrası Ömer Çelik’ten yüz yüze eğitim açıklaması

Saliha

Yeni Üye
İşte Çelik’in açıklamalarından satır başları:

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınlarıyla karşı karşıya kaldık. 54 başka vilayetimizde şimdi cumhuriyet tarihimizin en büyük yangınları çıktı. Yangınların failleriyle ilgili birtakım yakalamalar ortaya çıkmaya başladı. tıpkı vakitte fitne ateşiyle uğraş etmek zorunda kaldık, biroldukça palavra ortaya çıktı. 18 uçak, 68 helikopter, 9 İHA, binin üzerinde arasözle bu yangınlara müdahale edildi. Kapasitemizi daha epeyce artırmamız gerektiği, önümüze bunun daha büyük bir sorun olarak geleceğini, daha yüksek kapasiteyle bu problemleri karşılamamız gerektiğini gösteriyor. Natürel en değerli problemlerden bir tanesi orman varlığımızı korumak ve artırmak. Ne vakit yangın çıksa gerçekle alakası olmayan argümanlar ortaya çıkıyor. Buralar motamot orman olarak korunacaktır. Doğayı daha fazlaca korumak için ne kadar kapasite artırmamız gerekiyorsa önlemleri almaya devam edeceğiz.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATILMASI GEREKİYOR
Yangın bölgelerine birinci anda vatandaşlarımızın muhtaçlığını karşılamak için bütçeler aktarılmıştır. Akabinde sel felaketi oldu. Kayıplarımız oldu. Kimi vilayetlerimizde 1 yılda yağan yağış bir günde yağdı. Altyapı problemleriyle bu birleşince büyük bir felaketin ortaya çıkması kelam konusu oldu. Kaybettiğimiz canlara epey üzülüyoruz. Çok büyük önlemler almamız gerekiyor. Bundan daha sonra yapılması gerekenlerin düzgün kıymetlendirilmesi gerekiyor. Bir yandan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınları çıkıyor bir yandan da sel felaketi oluyor. Altyapı problemleri ile ilgili olarak, bilhassa dere yataklarına kenarlarına konut yapılmaması konusunda önemli adımlar atılması gerekiyor.

DERS SAATLERİNİN AZALTILMAMASI ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ
Eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başlayacak. Bu sene tüm kademelerde 5 gün eğitim yapılacak. Mevcut müfredata uyulacak. Eğitim, pandemi öncesinde olduğu üzere olacak. Mazereti var ise TRT’ye bağlı EBA üzerinden eğitime katılınabilecek. Ders saatlerinin azaltılmaması çocukların geleceği için epey değerli. Ulusal Eğitim ve Sıhhat Bakanlığı bir rehber hazırladı. Buna ciddiyetle uyulması gerekiyor.

HEPSİ PALAVRA HABER
Terörle gayret kuvvetli bir biçimde devam ediyor. Terör örgütlerine karşı epey kuvvetli bir uğraş veriliyor. Türkiye’nin terörle çabasını diğer yere çekmek isteyenlerin kara propagandasıyla da karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye’nin hem Irak’la ilgilerinin olumlu biçimde ilerlemesinden rahatsız olan odakların bu propagandaları yaptıklarını biliyoruz. Sincar’da sıhhat merkezinin vurulduğu savı palavra haberdir. TSK, terörle çabasını hukuka uygun olarak devam ettirmektedir. TSK’nın sivil yerleri amaç alması hiç bir biçimde kelam konusu değildir, bunların hepsi palavra haberlerdir.

MEMLEKETLER ARASI TOPLUM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI
Afganistan şu anda Türkiye’nin gündeminde. Çok acı verici şeyler yaşanıyor. Bundan daha sonrasında Cumhurbaşkanımızın çeşitli temaslarını görüyorsunuz. Burada Cumhurbaşkanımızın verdiği temel bildiri kapsamlı bir modelin ortaya çıkmasıdır. Afgan halkı yalnız bırakılmamalıdır. Memleketler arası toplum üzerine düşeni yapmalı.