Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Amacımız Türkiye’yi hak ettiği yere getirmektir

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde; Ülkemizin dört bir yanına yeni üretim tesisleri kazandırdık. Bugün de Osmanlı’nın beşiği Eskişehir’deyiz. Üretim ve istihdamın dinamosu yeni fabrikaların ve Eskişehir OSB’nin alt yapı çalışmalarının resmi açılışını yapıyoruz.

Toplamda 1 milyar 617 milyon lira yatırım bedeline sahip bu fabrikalara ve alt yapılara büyük ve kuvvetli Türkiye için atılmış yeni adımlar gözüyle bakıyoruz. Hedefimiz Eskişehir ve Türkiye’yi hak ettiği yere getirmektir

Haier yatırım fiyatı 850 milyon lirayı bulacak beyaz eşya fabrikasının resmi açılış merasimini gerçekleştiriyoruz. Firma bulaşık ve kurutma makinesi yatırımı için de inançlı liman olarak Türkiye’yi seçti. Yatırım bedeli 400 milyon lirayı bulan kurutma makinesi fabrikası üretime başladı. Tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda 1,5 milyon kurutma makinesi üretecek. Üretim kademesinde olan 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah haziran ayında faaliyete geçecek.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN HERKES KAZANMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Türkiey Haier’in Avrupa’daki en büyük üretim üssü haline geliyor. Bu yatırım için firmanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’ye yatırım yapan, geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir. Bugün Haier ile birlikte salgının zorlayıcı kurallarına aldırış etmeden Eskişehir OSB’de son periyotta üretime geçen 52 fabrikanın daha resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımların toplam bedeli 639 milyon lirayı buluyor.

Bu yatırımlarla pek epeyce alanda ithal ettiğimiz eserleri ikame ediyoruz. Türkiye artık geçmişte ülkemizde esamesi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale gelmiştir. Bu kapasiteyi her geçen gün perçinliyoruz. Bu yatırımlar için Eskişehir’in seçilmiş olması da inanılmaz esabetlidir. Zira Eskişehir bir askı aşan endüstrileşme kültürü, alt yapısı ile yatırımlar için biçilmiş kaftandır. OSB’de 43 bin bireye istihdam sağlanıyor. Bu sayı 57 bine ulaşacak.

“POZİTİF KATKI SAĞLIYOR”

Sanayicimizin dikkatini yalnızca üretime yöneltmek için okulundan mescidine, marketinden inovasyon merkezine her türlü gereksinimin sunulduğu bir sistem kuruyoruz. Bu planlı sanayi bölgeleri yardımıyla ülkemiz yatırım, üretim, istihdam ve ihracat istikametinde yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bu vesileyle salgına karşın cesurca yatırımlarını gerçekleştiren babayiğit müteşebbislerimize teşekkür ediyorum.

Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan sayısıyla ülkemizin en çok ihracat yapan kentlerindendir. Son 15 yılda daima dış ticaret fazlası veren kentimiz Türkiye’nin cari istikrarına olumlu katkı sağlıyor. Ülkemizin birinci ve tek yerli şanzımanı, birinci yerli jet helikopter motoru, ve füze motoru bu kentin alameti farikalarıdır. Ülkemize bu katkıları yapan Eskişehir’i hiçbir vakit yalnız bırakmadık.

SANAYİCİLERE MÜJDE

Eskişehir’e yaptığımız yatırım 30 milyar lirayı aştı. Sanayi kapasitesi bakımından da tepeye çıkarmak için epey büyük çaplı yatırımlar yaptık. Sanayicimize bir muştuyu vermeyi de arzuluyorum. Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’ni yıl sonu prestijiyle tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz.

Amacımız Türkiye’yi elektrikli araç ve batarya üssü haline getirmek. Gayemiz “Made in Turkey” değil “Made in Türkiye” markasını hak ettiği yere ulaştırmaktır.