Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Gaziantep ziyaretim vesilesiyle ülkemizin önde gelen üretim merkezlerinden OSB’mizde sizlerle bu muhabbet sofrasında bir ortada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye’yi yatırımla, istihdamla, cari fazlayla, ihracatla büyütme gayemizin ete kemiğe büründüğü yer işte burasıdır. Tarihin, medeniyetin, kültürün kenti Gaziantep bununla birlikte üretimin ve emeğin kenti olarak da örnek gösterilen bir ilimiz haline gelmiştir.

Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. İş arayana, aş arayana ekmek var lakin yan gelip yatarak para istersen o yok. Ülkemizi kendi kısır dünyalarından ibaret sananları şu OSB’de gezdirmek lazım. Türkiye yerinde duramıyor, sıçrıyor, gidiyor. Ana muhalefetin, yavru muhalefetin hiç biri Türkiye’de ne olup bittiğinin farkında değiller. Yalnızca Gaziantep 12 milyar dolar ihracat yapar hale geldi. Çalışan, üreten, ihracatta damardan giren bir ülkeyiz. Burada büyük ve kuvvetli Türkiye’nin ayak izlerini nazaranrek tahminen ufuklarını genişletirler. Gaziantep’in ayda 1 milyar dolarlık ihracat amacına ulaşmak üzere olduğunu görüyorum. Yalnızca ortasında bulunduğumuz şu fabrikanın sahibi olan firmamız ayda 7 bin 500 tonluk üretim kapasitesine ulaşmıştır. Önümüzdeki yıl yapılacak 25 milyon dolarlık ek makine yatırımıyla fabrikamızın hala 900 olan çalışan sayısı 1500’e çıkacaktır. Bu yılı 1 milyar 240 milyonluk ciro ve 40 milyon dolarlık ihracatla kapatmak üzere olan Fazilet Soft, bu firmamızı tebrik ediyorum. OSB’mizde tıpkı azim, heyecan ve uğraşla çalışan 1140 fabrikamızın sahibi olan müteşebbislerimizi, emekleriyle oraları ayakta tutan emekçilerimizi kutluyorum.

Kabına sığmayan Gaziantep OSB’sinin 6. etabını kurmak için kollarını sıvamıştır. İnşallah yakında bu etap da faaliyete geçtiğinde OSB’deki fabrika sayımız 2 bini bulacaktır.

Sanayicilerimizi, müteşebbislerimizi, iş insanlarımızı daha epeyce istihdam sağlamaları, daha fazlaca üretmeleri için tüm imkânlarımızla teşvik ediyoruz. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda bir uğraş verdiysek iktisatta de uğraşımızı veriyoruz. Taban fiyatı yüzde 50 oranda artırarak en düşük 4 bin 250 lira düzeyine çıkardık. Benim Türk liram varken ne işin var senin hala yok dolardı, yok avroydu. Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna. Bizim baktığımız tek yer milletimizin ne istediğidir. Global güç ve meblağlarında yaşanan artışları kendi vatandaşlarımıza en az seviyede yansıtmak için yükün kıymetli kısmını kamunun üstlenmesini sağladık. Taban fiyat artırımıyla çalışanlarımızın alım gücünü yükselterek insanlarımızı fiyat artışlarına karşı müdafaaya çalışıyoruz. Gelir ve damga vergilerinden muaf tutarak patronlarımızı rahatlattık.