Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında tarih verdi: 2023’e kadar bitireceğiz

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki; Gerçekten birbirimizi özlemişiz. Dadaşlar, kıymetli kardeşlerim. Sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum. Erzurum’u özlemişiz. Ne diyor şair, Dedim Erzurum nedir. Dedi ilimdir. Dedim, sarfiyat misin? Dedi, yolumdur. Dedim Emrah nedir, dedi kulumdur. Dedim satar mısın, dedi ki yok yok. Erzurum’un meşhur kapıları bu kentin çağlar boyunca tüm kıymetli yolların kesişim yeri olmasından ötürüdır. Gürcü, Tebriz, Harput, İstanbul, Kars, Erzincan ve öbür tüm kapılarıyla Erzurum bugün de yolların ve gönüllerin kavşak noktasıdır. Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e her devirde, milletimizin istikbal ve istiklal uğraşında en ön safta yer alan Erzurum’u anlatmaya sözler yetmez. Erzurum anlatılmaz, Erzurum yaşanır.

Erzurum’u eğitim, sıhhatte, adalette, emniyette, ticarette, endüstride, kültürde, sporda her alanda hak ettiği yere çıkarma uğraşındayız. Erzurum bu coğrafyanın şimal yıldızıdır. Erzurum dimdik ayaktaysa Türkiye itimat ve huzur ortasındadır. Erzurum’u daima kuvvetli kılmak, kalkındırmak, geliştirmek mecburiyetindeyiz.

“DİĞERLERİNDEN FARKLI”

Erzurum’a 1574 yataklı dev bir kent hastanesi kazandırdık. İyi olsun. Erzurum Kent Hastnemiz başkalarından farklı olarak büsbütün Sıhhat Bakanlığı tarafınca yapıldı ve işletiliyor. Yatırım bedeli 979 milyonu bulan Erzurum Kent Hastanemizin kentimize ve ülkemize güzel olmasını diliyorum.

1050 kişilik yurt binasının açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. TOKİ tarafınca yapılan mal meydanı kentsel dönüşümü kapsamındaki 579 konut, ilkokul, cami ve altyapı düzenlemelerinin açılışlarını da yapıyoruz. Hayvancılık faaliyetlerine takviye olmak için inşa edilen canlı hayvan borsasının açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımızın takviyesiyle 344 ahır ve ağılı da hizmete alıyoruz. Oltu Köprülü Kavşak ve ilişki yolları ile Erzurum Havalimanı pist tadilatı işlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ovit Tüneli ile ilgili adımı da 2023’e kadar bitireceğiz. Yalnızca bu yatırımların rayiç meblağı 6.8 milyar lirayı buluyor. Toplam yatırım bedeli 9.5 milyar lirayı bulan eser ve hizmetlerin resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz.

Erzurum’u yeni yapıtlarla ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Erzurum daima bizim yanımızda yer aldı. Biz de son nefesimize kadar yol yürümeyi taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam. Erzurum milletimize saldıranlara hiç bir vakit yol vermedi. Erzurum’dan ülkesine ve vatanına daha sık bir biçimde sahip çıkmasını bekliyoruz.

Boş teneke üzere gürültü çıkarmanın, palavra, iftira, istismar siyaseti yapmanın ötesinde kelamı olmayanlar hangi ittifakı kurarlarsa kursun milletimizden karşılık bulamazlar.

Asırlık meseleleri bireb birer çözdük. Asırlık hayalleri birer birer gerçekleştirdik. Ne yaptıysak milletimizle birlikte yaptık. Bu milleti tüm insanlarıyla seviyoruz. 2023 için şimdiden sizden takviye istiyoruz. Bugünkü meselelerin tahlili bizde.

AFET BÖLGESİ KARARI

(Rize’deki sel felaketi) O bölgeler inşallah afet bölgesi olacak. Yapacağımız birinci Kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız.