Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dezenformasyon global bir güvenlik sorunu halini almıştır

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci ortaya çıktığında özgürlüğün sembolü olarak nitelendirilen toplumsal medyanın, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından biri haline dönüştüğünü belirterek, “Kendini layüsel olarak bakılırsan global şebekelere karşın açık ve pak bir bağlantı anlayışı ile gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milletlerarası Stratejik Bağlantı Doruğu STRATCOM SUMMIT 2021’e görüntü ileti gönderdi. Erdoğan iletisinde dünyada yaşanan teknolojik gelişmelerin ve dijitalleşmenin insan hayatını da derinden etkilediğini vurgulayarak, “Bu süreçte stratejik bağlantı faaliyetlerinin kıymeti de artıyor. Bilhassa toplumsal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla birlikte palavranın, üretilmiş haberlerin, dezenformasyonun süratle yayıldığını görüyoruz. İkili bir kontrol denetim düzeneğinin olmadığı bu mecralardan yayılan bu üslup haberler sebebiyle milyonlarca insanın ömrü kararmaktadır.

Birinci ortaya çıktığında özgürlüğün sembolü olarak nitelenen toplumsal medya, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından birine dönüşmüştür. Yükselen dijital faşizm ve palavra haber furyası karşısında bizim üzere dünyanın gelişmiş demokrasileri de teyakkuz halindedir” tabirlerini kullandı.

“HUKUKİ VE İDARİ DÜZENLEMELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Dezenformasyonun yalnızca bir ulusal güvenlik sorunu olmaktan çıkarak global bir güvenlik sorunu halini aldığını belirten Erdoğan, “Kamuoyunu direkt bilgilendirmek, dezenformasyon ve propaganda ile hakikat dairesinde uğraş etmek bu bakımdan kıymet arz ediyor. Vatandaşlarımız hakikat ve tarafsız haber alma hakkına halel getirmeden insanımızı bilhassa toplumumuzun savunmasız bölümlerini palavraya ve dezenformasyona karşı muhafazaya çalışıyoruz. Dünyadaki güzel örnekler ışığında, kendi gereksinimlerimiz çerçevesinde yasal yerde gerekli türel ve idari düzenlemeleri hayata geçiriyoruz.

Tüm bunları yaparken de demokrasinin ve milletlerarası hukukun bize tanıdığı yetkiler çerçevesinde hareket ediyoruz. Maddi gücü, milletlerarası pozisyonu, tezi ne olursa olsun kimsenin, hiç bir şirketin memleketler arası hukukun üstünde olmayacağını vurguluyoruz. Kendini layüsel olarak nazarann global şebekelere karşın açık ve pak bir bağlantı anlayışı ile gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hakikatin algı operasyonlarıyla değersizleştirilmesine, gerçeklerin üstünün palavralarla örtülmesine muhakkak müsaade vermeyeceğiz” halinde konuştu.

Türkiye’de bu hususta biroldukça tarihi adım atıldığını söyleyen Erdoğan, “Ulusal kamu diplomasisi strateji dokümanı ve hareket planı yayınlayarak ilgili kurumların yol haritasını oluşturduk. Hala hazırlıkları süren stratejik bağlantı siyaset evrakıyla inşallah bu gayretleri bir üst düzeye taşıyacağız. Birinci sefer düzenlenen Memleketler arası Stratejik İrtibat Doruğu’nun bu tarafta atılmış kıymetli bir adım olarak görüyorum. Tepenin bu alanda trendleri belirleyen ehil iştirakçileri ile stratejik bağlantı çalışmalarına taraf veren bir platforma dönüşeceğine inanıyorum” dedi.