Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 bildirisi: Adım adım yaklaşıyoruz

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki; Bir iş adamları derneği olan MÜSİAD fazlaca daha büyük bir vizyonlar yola çıkmıştır. Ülkemizdeki iş insanlarımız tarafınca kurulan bir hayli dernek vardır. MÜSİAD’ı onlardan ayıran milletimizi kucaklaması, milletimizin de sahiplenmesidir.

Ülkemize her alanda bedel katan MÜSİAD çatısı altında hizmet vermiş herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin yeni yatırım gereksiniminin giderek arttığı periyotta MÜSİAD ile iş birliği son derece değerlidir. Bu kutlu yürüyüşü durdurmaya kimsenin gücü yetmez.

Ticaret ve yatırım alanında MÜSİAD’la önümüzdeki periyotta daha yakın çalışmayı planlıyoruz.

Türkiye’yi 2023 gayelerine sizlerle birlikte ulaştıracağız. Milletimizin fedarlığı yardımıyla vatanımızı muhafazayı hamdolsun başardık. Üzerimize binen yükün ağırlığı altında ezilmemeye çalışıyoruz. İnsanlığın en kadim medeniyetlerine, kültürlerine, öykülerine mesken sahipliği yapmış Anadolu topraklarını bize hayli bakılırsanler buradan bizi kazıyıp atmak için hayli uğraştılar. Vatanımızı müdafaayı hamdolsun başardık. Bizi adeta can kederine düşürünler şuurlu olarak bu sürecin haricinde kalmamızı sağladılar.

Dünya yeni bir periyodun eşiğindedir. Güç istikrarları ve global planlamalar değişiyor. Dünya bilim teknoloji evresi yaşarken biz gayretimizi iç çekişmelere harcadık. Büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık. Türkiye inşallah bu kez treni kaçırmayacak. Hak ettiği en öne tarafta yerini alacak.

SAVUNMA SANAYİİ BİLDİRİSİ

Vesayete karşı duruşumuza güç veren milletimiz, ekonomik tetikçilerle gayretimizde de daima yanımızda durdu. Savunma sanayii başta olmak üzere Türkiye kendi markalarını yaratmıştır.

Eğitimden sıhhate, ulaşımdan güçte, spordan toplumsal dayanaklara kadar her alanda maksatlarını gerçekleştirmeye uygun bir Türkiye var. Her alanda yatırımlarla ülkemizi donatarak muhtaçlığımız olan altyapıya kavuştuk. Bu tabloyu bilakis çevirmek, eski Türkiye biçimlerini hortlatmak isteyenler de yok değil. Lakin başaramayacaklar, müsaade vermyeceğiz. Artık her alanda amaçlarını gerçekleştirmeye uygun yere sahip bir Türkiye var. Türkiye artık kelam sahibi, bu tartışılmaz.

Tüm kıymetli global platformlarda Türkiye’nin bir yeri ve yükü vardır. BM’den G-20’ye kadar ülkemiz isminden kelam ettiren bir ülke pozisyonundadır. Üstelik bu muvaffakiyetleri ülkemiz gizli/açık kaç ambargolara karşın ortaya koymaktadır. Geçmişte kaçırdıklarımıza ‘ah vah’ etmenin değil geleceği yakalamanın peşindeyiz. Gayelerimizi buna göre güncelliyoruz.

“ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ”

Milletimize yemin ettiğimiz 2023 amaçlarımıza maruz kaldığımız tüm sabotajlara karşın adım adım yaklaşıyoruz.

Gençlerimize bırakacağımız şu anda bir vasiyetimiz var; o da en büyük miras 2053 vizyonumuzu yavaş yavaş şekillendireceğimiz bir periyoda giriyoruz.

Oğul Bush’u ziyaret ettiğimde kendisine ‘İHA niye vermiyorsunuz?’ diye sordum. bu biçimdelar İHA’yı bize iki günlüğüne verip geri alıyorlardı.

Şu anda Diyarbakır’da vatandaşlarım gecenin geç saatlerine kadar rahatlıkla dolaşıyor, bundan daha sonraki süreç daha da huzurlu olacak.

Biz vizyon dedikçe yatırım, üretim, istihdam dedikçe birileri de hiç bir temeli olmayan sözler kuruyor. Ekonomide yaşadığımız tüm badirelere karşın süratli bir toparlanmayı daima bir arada takip ediyoruz.

Fırsat sizi beklemez. Sizin fırsatı hızla değerlendirmeniz gerekir.