Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AKM Millet Bahçesi açılışında değerli açıklamalar

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki; Aziz milletim, sevgili Ankaralılar, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi hislerimle muhabbetle selamlıyorum. Ankara’nın kalbi olarak nitelendirebileceğimiz Millet Bahçemizin açılış merasimi niçiniyle sizlerle beraberyiz.

Yıldırım Beyazıd’ın Hüseyin Gazi’nin ve birçok gönül sultanının, birçok kahramanların kentine işte bu biçimde bir eser yakışırdı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına erken bir armağan olarak gördüğümüz bu eser, şehircilik kültürümüzü yaşatacak örnek bir projedir. Dev bir projenin en değerli kısımlarından birini oluşturan Başşehir Millet Bahçesi 700 bin metrekarelik bir alanda kuruldu. Başşehir Millet Bahçemiz her yaştan insanımıza hitap eden imkanlara sahiptir. Millet Bahçemizde ortasında binlerce kitabı olan bir Millet Kıraathanemiz olacak. Tohum merkezi, binicilik ve aktiflik çayırları, spor alanları, açık hava sineması, su şov havuzu üzere kısımlar de Millet Bahçemizin ortasında yer alıyor.

İçinde 5 bin kişilik konferans salonu da bulunuyor. Cami, sanat atölyeleri, sıhhat merkezi üzere alanlarla bir eser kazandırdık. Millet Bahçemiz rengarenk çiçeklerin, çeşit çeşit meyve ve sebzelerin yetiştirileceği bir bostana da sahiptir. Ankaralılara başşehirlik unvanına yakışır bir eser kazandırdık.

Özel günlerimizi ve bayram merasimlerini de Millet Bahçesi’ndeki alanda daima bir arada gerçekleştireceğiz. Emelimiz Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan şehircilik kültürümüzün en hoş örneklerini burada yaşatmaktır.

“YEŞİL KALKINMA AMACIMIZIN LOKOMOTİFİ ANKARA”

Millet Bahçemizin bakımına, paklığına ve güvenliğine katkıda bulunan Altındağ Belediyemizi de bilhassa kutluyorum, teşekkür ediyorum. 4 gün boyunca burası konserler, söyleşiler, at binme, uçurtma üzere etkinliklerle adeta bir şenlik alanına dönüşecektir. Burası artık yalnızca bir Başşehir değil bununla birlikte her alanda ülkemizin geleceğine istikamet veren epeyce taraflı bir merkezdir. 2053 vizyonumuzun en tezli gayesi olarak belirlediğimiz yeşil kalkınma maksadımızın lokomotifi de Ankara olacaktır.

VATANDAŞLARA DAVET

Ankara’daki vatandaşlarımızın tamamını havaların âlâ gittiği şu günlerde Başşehir millet bahçemizin çocuklarla birlikte keyfini çıkarmaya davet ediyorum. Burası artık yalnızca bir Başşehir değil. Anadolu’nun ortasında kültür sanattan endüstriye kadar ülkemize istikamet veren bir merkezdir. 2053 vizyonumuzun en argümanlı unsuru olan yeşil kalkınma devrimininde en kıymetli lokomotifi Ankara olacaktır.

AKM MİLLET BAHÇESİ

Başşehre yeni soluk getirecek AKM Millet Bahçesi, millet kıraathanesi, yeşili, koşu, yürüyüş, bisiklet parkurları, buz pisti, dinlenme ve piknik alanlarıyla tabiatla iç içe bir toplumsal ömür alanı olacak.

Başkentlilerin gereksinim duyacağı toplumsal donatıların yer aldığı millet bahçesinin 601 bin 700 metrekaresi yeşil ve açık alanlardan oluşuyor.

Yeşilin her tonunun görüldüğü peyzaj düzenlemeleriyle dikkati çeken millet bahçesinde, 154 bin metrekarelik ağaçlık alan, 91 bin 400 metrekarelik bitki ve çiçeklik alan, 78 bin 700 metrekare çim alanı, 67 bin 800 metrekarelik çayır aktiflik alanı ile 10 bin 133 ağaç bulunuyor. Millet bahçesinde, çiçekli bitkiler ve gül bahçelerinin yanı sıra tema bahçesi, biyolojik gölet, su şov havuzu yer alıyor.

AKTİFLİK VE SPOR ALANLARI

Vatandaşların huzur ve keyifle vakit geçirmesi için tüm detayların düşünüldüğü millet bahçesinde, her yaş kümesine hitap edecek spor ve aktiflik alanları da unutulmadı.

Toplam 30 bin 250 metrekarelik alana, basketbol alanları, 2,7 kilometrelik koşu ve bisiklet yolu ile 1320 metrekarelik olimpik standartlarda kaykay pisti, 1007 metrekarelik buz pisti, çocuk oyun alanları ile hayli hedefli spor alanları ve aktiflik adası yapıldı.

ETRAFA HASSAS YEŞİL ÇATILI MİLLET KIRAATHANESİ

Millet bahçesinde yer alan 1110 metrelik zip coaster da gençlere eğlenceli dakikalar yaşatacak. 7 bin 661 metrekarelik millet kıraathanesi ise etrafa hassas yeşil çatı uygulamasıyla gençlerin yeni buluşma noktası olacak. Millet kıraathanesinde, kütüphane, eğitim odaları, yeme içme alanı, seminer salonu ve çocuk aktivite alanı bulunuyor.

Sanat atölyelerinin yer aldığı millet bahçesinde, 700 kişilik konferans salonu da birfazlaca aktifliğe konut sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkentlilerin aileleri ve sevdikleriyle huzur ortasında vakit geçirebileceği AKM Millet Bahçesi’nde ayrıyeten açık hava sineması, merasim alanı, pazar yeri, çocuk kulübü, binicilik alanı, tohum merkezi, kır lokantası, sıhhat merkezi ve cami yer alıyor.

NOSTALJİK TRAMVAY

Öte yandan, vatandaşlar, millet bahçesini 2,7 kilometrelik çizgi üzerinde hizmet veren nostaljik tramvayla gezebilecek.