Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan milletlerarası medyaya Karabağ reaksiyonu

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki;?Türk Kurulu Medya Forumu’nun başarılı geçmesini tememni ediyorum. Forumumuza teşrif eden bedelli iştirakçilere tarih, medeniyet ve kültür kenti hoş İstanbulumuza hoşgeldiniz diyorum.

Malumunuz 2019 yılındaki Türk Kurulu Önderler Doruğu’nda, Memleketler arası Medya Forumu düzenlenmesine yönelik bir kıymetlendirme yapmıştık. Müdeakiben ülkemizin konut sahipliğinde bir medya forumu tertip edilmesi sonucu alınmıştı. Ortak irademizin ve gayretlerimizin sonucunda bugün medya forumunun hayata geçirilmesinden büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Üç gün boyunca sürecek toplantıların en epey istismar ve ihmal edilen alanlardan olan medya konusunda ülkelerimiz içindeki dayanışmanın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.

“SIK SIK DEZENFORMASYON KAMPANYALARINA MARUZ KALIYORUZ”

Günümüzde toplumsal medyanın da yaygınlaşmasıyla bir arada tüm insanlıkla birlikte biz de sık sık dezenformasyon kampanyalarına maruz kalıyoruz. Palavra ve çarpıtılmış haberler sebebiyle dünyada milyonlarca savunmasız insanın hayatı kararmakta önemli travmalar ve dramlar yaşanmaktadır. hiç bir kontrolün yahut otokontrolün olmadığı toplumsal medya mecraları bugün birebir zamandamokrasiyi hem toplumsal barışı tıpkı vakitte devletlerin ulusal güvenliğini tehdit eder pozisyona gelmiştir.

“ULUSLARARASI MEDYA ORGANLARI ERMENİSTAN’IN RESMİ HABER AJANSI ÜZERE HAREKET ETTİ”

Dijital faşizmin yıkıcı tesirinden ne kadar gelişmiş olursa olsun hiçbir ülke ve toplum azade değildir. Türk dünyası dijital faşizmin yanı sıra milletlerarası medyanın ikili standardından da muzdariptir. Bilhassa 44 gün süren Dağlık Karabağ savaşı sırasında şahit olduğumuz iki yüzlü hal sorunun ülkelerimiz açısından kıymetini ortaya koymuştur. Ermenistan ordusunun sivil amaç alan katliam ve balistik füze taarruzları hiç gündeme getirilmedi. Medya bağımsızlığından ve objektiflikten bahseden milletlerarası medya organları Ermenistan’ın resmi haber ajansı üzere hareket etti.

“İLETİŞİM SIKINTISINI DİĞERLERİNE HAVALE EDEMEYİZ”

Karabağ savaşı ülkelerimiz ve Türk dünyası ile ilgili gerçeklere karşı uygulanan basın ambargosunun ne birinci ne de son örneğidir. Kelamda soykırım tezleri başta olmak üzere tarihimizi ulusal güvenliğimizi ve milletimizin bedellerini amaç alan birfazlaca mevzuda misal tavırlarla karşılaşıyoruz. Yaşadığımız acı deneyimler ışığında şu gerçeği artık hepimiz açık ve net bir biçimde gorebiliyoruz. Nasıl savunma sanayii ve askeri konularda büsbütün yabancılara bel bağlamıyorsak, bağlantı sorununu de diğerlerine havale edemeyiz. Oryantalist bakış açısıyla daima bizlere insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi verenlerin vicdan ve meslek ahlakına güvenemeyiz. Öteki stratejik sıkıntılarda olduğu üzere medya ve bağlantı konusunda da kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz.

Türk dünyası olarak bu konuda insiyatif almalı, deneyim paylaşımına gitmeli, güç birliği yapmalı ve elimizdeki imkanları en tesirli biçimde değerlendirmenin yollarını aramalıyız. Esaslı geçmiş kuvvetli gelecek temasıyla düzenlediğimiz forumun bizlere bu noktada kuvvetli bir platform kazandıracağına inanıyoruz. Forum vesilesiyle Türk dünyasındaki dayanışmayı geliştirmeyi karşılıklı itimadı pekiştirmeyi, dezenformasyonla gayret, bilgi güvenliği, ulusal bilgi teknolojileri atılımı ve ortak kültürü önceleyen sinema, dizi projeleri üzere konularda işbirliğimizi ilerletmeyi istek ediyoruz. Kritik bir devirde ve ehil isimlerin iştirakiyle düzenlenen forumun bizi bu amaçlarımıza bir adım daha yaklaştırmasını temenni ediyorum. Türk Kurulu Medya Forumu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sizlerin şahsında Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimize, soydaşlarımıza en kalbi muhabbetlerimi iletiyorum.