Son dakika: Erdoğan epeyce net deklare etti: Tercih değil zorunluluktur

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları: Türkiye’nin dört bir yanındaki genç kardeşlerimize selamlarımı gönderiyorum. Bu salonda 21. yüzyıla bilimde, sporda, siyasette, hayatının her alanında muvaffakiyetleri ile kendinden kelam ettirecek geleceği parlak bir gençlik görüyorum. Bu salonda ülkesi için hayal kuran, ufku açık ve dirayetli bir gençlik görüyorum. Cumhurbaşkan olarak bu biçimdesi bir gençlikle yol yürümekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bu millet çalışan, üreten , hak bildiği yolda yürümekten çekinmeyen gençlere sahip olduğu sürece geleceğine daima umutla bakacaktır.

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek bu program kapsamında, kültürden, spora, bilim ve teknolojiye uzanan geniş bir yelpazede siz gençlerin fikirlerini alacağız. Gençlerimizin sesine kulak veceğiz. Uygulama yarışında dereceye giren belediyelerimize mükafatlarını takdim edeceğiz. Gençlerimizi karar alma ve uygulama süreçlerine daha fazla dahil edeceğiz.

SEL VE ORMAN YANGINLARI

İdaresine bayan elinin değmesi ile birlikte Belediyeler Birliği yeni bir dinamik kazandı. Sel ve orman yangınlarında siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelerimize şahsım, milletim ismine teşekkür ediyorum.

Türkiye yaşanan felaketlere karşın, sancılı süreci başarılı biçimde yürütmüştür. Sel ve yangında ziyan goren insanlarımızın yaraları en kısa müddette sarılacak. Tüm bakan arkadaşlarım, Rize, Artvin, Kastamonu, Sinop, Bartın bütün buralarda köylere varıncaya kadar çalışmalarını devam ettirdiler, devam ettiriyorlar. Kabinemin aşikâr üyeleri toprakta. Devletimiz Van, Elazığ zelzelesi daha sonrasında vatandaşına verdiği kelamı nasıl eksiksiz yerine getirmişse sel ve yangında ziyan gorenlerin yaralarını da saracak.

Milletin ciğerini yakan bir musibetten siyasi rant devşirmeye çalışmanın hiç bir izahı olamaz. Afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

“İNSAN DOSTU KENTLER KURMALIYIZ”

İnsanı merkeze alan şehler yerini üretim ve endüstrinin merkezde olduğu yeni kentlere bırakmıştır. Çağdaş kentler, çağdaş beşere değişen bakış açısını yansıtan birer semboldür. Devasa fabrikalar, giderek daha da yükselen gökdelenler, çarpık kentleşme bu yeni devrin en besbelli özelliğidir. Türkiye tüm bu süreçleri hayatıştır. İnsanlık olarak bilgi toplumu ve teknoloji ile birlikte şehircilikte de artık yeni bir periyoda girmiş bulunuyoruz. Hayata dair biroldukca ögenin kökten değişmeye başladığını görüyoruz. İnsanların mahallî idarelerden beklentileri değişiyor. hiç birimizin bu haklı taleplere kulak tıkama lüksü yoktur. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Türkiye, dünkü Türkiye değilse, kentlerimizi de yeni bir anlayış ile geliştirmeliyiz. Rant hırsıyla ortaya çıkan dikey mimarinin bedelini gereğince ödedik. Şehirlerimizi artık yeni bir anlayışla geliştirmeli, tahminen bir kısmını yıkıp bir daha inşa etmeli, büyüme alanlarını tekrar değerlendirmeliyiz. Genç dostu kentler yaklaşımını bu manada fazlaca değerli görüyorum. Genç dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, bayan dostu, engelli dostu kısacası insan dostu kentler kurmalıyız.