Son dakika! Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na karşılık: bu türlü saygısızlık yapan, bizden asla helallik beklemesin

Saliha

Yeni Üye
Türkmenistan ziyareti dönüşü ortalarında Milliyet gazetesi müellifi Zafer Şahin’in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıymetli açıklamalarda bulundu.

“BİZ SENİNLE ASLA HELALLEŞEMEYİZ”

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ davetiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeydilk evvel bu ortalar Bay Kemal helalleşmeden bahsediyor. Bir sorun bakalım helal nedir, haram nedir? Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu türlü gayri ulusal diye hitap eder mi? Gayri ulusal diye hitap ettiğin bireye oy verenler, bu ülkede yüzde 52. Yüzde 52 ile Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildi mi? Seçildi. O sebeple “Helalleşmek nedir Bay Kemal?” diye sormak lazım. Helal ve haramı öğrenmesi lazım. Şu anda parti kuran eski arkadaşları bile Bay Kemal’e hakkımı helal etmeyeceğim diyorlar. Yani Tayyip Erdoğan’a kalkıp bunu söyleyen adam, sen kiminle helalleşeceksin? Bir kere evvel benim sana hakkımı helal etmem lazım. niye? Kazandığım davalar var. Avukatlarıma dedim ki “daha üzerine gitmeyeceğim, bu davaları iptal edin.” Ben bu biçimde yaklaşmış birisiyim. Fakat görüyorum ki sen şu anda bana ve bize oy veren tabanımıza gayri ulusal dersen biz seninle asla helalleşemeyiz. bu türlü saygısızlık yapan, bizden asla helallik beklemesin.” dedi.

MUHALEFETE ERKEN SEÇİM KARŞILIĞI

Muhalefetin erken seçim davetine da cevap veren Erdoğan, “Elinden gelen her şey neymiş? Şu anda AK Parti Genel Lideri olarak ben, MHP Genel Lideri olarak Sayın Bahçeli, birebir biçimde Büyük Birlik Lideri olarak Sayın Destici açıklamalarımızı yaptık. Bu işin tarihi Haziran 2023 dedik. Bu değişmeyecek. Bunu bir defa de değil, defaatle söylemiş olduk. Kulağı var duymuyor, gözleri var görmüyor! Bunları bu kadar açık söylemiş olduk. Sizin gücünüz bu ülkede bir erken seçim sonucu almaya kâfi mi yetmez mi? Yetmez! Daha neyi konuşuyoruz, neyi tartışıyoruz. Her şey bu kadar açık ve net ortada. Boşuna uğraşıyorlar. Adeta boş teneke çalıyorlar. Allah nasip ederse Haziran 2023 seçim tarihidir. Türkiye artık ilan edilmiş olan seçim tarihlerine alışacaktır.” formunda konuştu.

“MERHAMETSİZLİĞİ YAPAMAYIZ”

ÂLÂ Parti’nin Suriyeli stratejisiyle ilgili de konuşan Erdoğan, “Bizim bu biçimde bir sıkıntımız yok. Olsa olsa Millet İttifakı’nın bu biçimde bir yaklaşımı olabilir. Bunlar da kimdir Bay Kemaldir, Bayan Meral’dir, HDP’dir. Bunlarda niçinse mültecilere karşı, ülkemize gelen göçmenlere karşı bu biçimde bir düşmanlık var. Biz ise bu biçimde bir düşmanlığı yapamayız. Şu anda ülkemizde yaklaşık 5 milyon civarında mülteci var. Bunlara karşı da biz konut sahipliğimizi yapıyoruz, elimizden gelen ilgiyi alakayı gösteriyoruz. Zira bu milletin kıymetleri içerisinde mesken sahipliği farklı bir yer fiyat. Bunu da biz devam ettiriyoruz. Bundan daha sonra da devam ettireceğiz. Biz şu anda Suriye’nin kuzeyinde tek katlı briket meskenler yapıyoruz. Bu briket meskenler o denli bir ateşleme meydana getirdi ki, artık birtakım ülkeler diyorlar ki bize bir proje bize sunun, tek katlı değil iki katlı, üç katlı konutlar yapalım; Türkiye’ye gelmiş olan mültecilerin kendi yurtlarına, kendi topraklarına dönmesini sağlayalım. Artık arkadaşlarımızla birlikte bunun çalışması ortasındayız. İçişleri Bakanlığımız bu işi yakından takip ediyor. İnşallah bu adımları da atacağız. Biz o merhametsizliği yapamayız.” sözlerini kullandı.