Son dakika… Siyasilerden 15 Temmuz iletileri

Saliha

Yeni Üye
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü ötürüsıyla ileti yayımladı. Oktay, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu dünyada milletin gücünün üzerinde bir güç görmedik, tanımadık, tanımıyoruz!” lafına yer vererek “15 Temmuz hain darbe atağında bu hayasız akını durduran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” tabirlerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;
“Tarihin lisanından düşmez bu destan,
Irmaklar gazidir, dağlar kahraman
Her taşı bir yakut olan bu vatan,
Can verme sırrına erenlerindir”
15 Temmuz’un tüm Şehit ve Gazilerini rahmet ve şükranla yâd ediyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Hürriyetine aşık bir milletin direniş destanıdır 15Temmuz… Hain darbe teşebbüsünün 5. yıl dönümünde vatanımızın istikbali için kahramanca canını veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Türkiye’nin egemenliğine vurulmak istenen darbeye karşı, sonucun millette olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü’nün 5. yıl dönümünde şehit ve gazilerimizi hürmetle anıyoruz.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca: Biz milletiz. Sokaktaki insan, meydandaki halkız. Biz ekmeğini ve istikbalini, bayrağını kutsal bilenleriz. Bizim bir yüzümüz var. O gece, ikiyüzlülerin gerçek yüzüyle açtığı savaşın üstesinden geldik. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi hürmetle selamlıyoruz.

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: 15 Temmuz, aziz milletimizin demokrasiye inancının ve iradesine sahip çıkışının eşsiz bir örneğidir. O gece bir destan yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin demokrasi aşkı ile #15Temmuz hain darbe teşebbüsü önlenmiştir. Vatanımız, birlik ve birlikteliğimiz için can veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Türkiye Geçilmez!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin topyekün ulusal egemenliğe sahip çıkıp, darbeci işgale direndiği o güne inançla bağlıyız. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şükranla…

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz’da destan yazarak şehid olan tüm kahramanlara can borcumuz var. Her birini rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.